Şimdi Ara

Modemi access point olarak kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, binamızdaki 1. kata sınırsız internet aldım. Cat5 kabloyu havalandırma bacasından 5. kata kadar çektim. 1.5 yıldır sorunsuz kullanıyorduk. Fakat son 1 haftadır 5. katta hız testi yaptım, download hızı 1 megabit, upload hızı 16 megabit görünüyor yahu. Bağlantı da sık sık kopuyor veya internet çok yavaş.

    1. katta Zte marka ZXHN H168A V2.0 model modem, 5. katta zyxel VMG3312-B10B modemi bridge modunda ap olarak kullanıyorum.

    Yaptıklarım; Ev ağı dhcp kapalı. wan arayüzde bridge mode açık. Ana modem ip 192.168.1.1 olarak ayarlı. Ap olan modem ip 192.168.1.254 olarak ayarlı. Şu anda bu yazıyı sorunsuz yazıyorum, internet var ama dediğim gibi sık sık bağlantı kopuyor ve download hızım maks. 1.5 mbps...

    Allah rızası için yardım edin, çıldıracağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba;


    Modemi AP olarak kullanmak için; modemden (Zte ZXHN H168A V2.0) gelen kablonun AP olarak kullanılacak modemin (Zyxel VMG3312-B10B) WAN harici diğer portlarından birine takıp sadece DHCP yi kapatmak yeterlidir.



    1. Katta ki modemden hız ölçümü yaptınız mı?

    Bir buçuk yıldır sorunsuz kullanılan sistemde ne değişmiş olabilir?




    Kolya gelsin.

  • Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için. Modemi resetleyip dediğiniz gibi yaptım düzeldi. Önceden ayrıca ap modeme ip veriyordum 192.168.1.2 şeklinde. o yüzden çakışma yapıyormuş sanırım.


    düzeltme: bir gece düzgün çalıştı. sabah yine aynı maalesef. sürekli bağlantı kopuyor ve tarayıcıda gizlilik hatası veriyor. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastpatriot -- 1 Aralık 2023; 9:4:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;


    AP modeme statik ip verdiğiniz ip nin yukarısında bir DHCP havuzu oluşturun 192.168.1.50 ile 192.168.1.100 gibi..


    1. Katta ki modemden hız ölçümü yaptınız mı?

    Bir buçuk yıldır sorunsuz kullanılan sistemde ne değişmiş olabilir?


    Bu soruların yanıtları var mı?



    Kolay gelsin.

  • Tekrar merhaba hocam, dediğiniz gibi ip havuzunu değiştirdim ve yine 1 gün boyunca sorunsuz kullandım. Şimdi yine bağlantı gidip gelmeye başladı. Yazmayı unutmuşum, Cat 5 kablo kalorifer borularının yanından geçiyor, Acaba borular ısınınca cat5 kablo da ısındığı için sinyal düşüyor olabilir mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikinci modemi repeater mode a alarak sorunu çözdüm. yani herkesin tarif ettiği gibi sadece dhcp mode yi kapatarak kullanmak sonuç vermedi.

    wan ayarlarından tüm bağlantıları "bridge mode" a aldım ve modemi yeniden başlattım, düzeldi. belki benzer sorunu yaşayanların işine yarayabilir. teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.