Şimdi Ara

Modemin apartman serverine giden kablosunu kullanarak istenilen bilgisayara sızma mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar aklıma şöyle bir fikir geldi birisi bilgisayarımdan veri akışı sağlamak istese apartmanda herkesin internet bağlantısının kurulu olduğu yere inip benim modemime uzanan kabloyu çıkarıp kendi laptopuna taksa benim bilgisayarımla bağlantı kurabilir mi? Büyük ihtimalle suç işlemeye girer ama mantıklı ve tehlikeli bir durum bence. Bu arada internetimi ethernet kablosuyla kullanıyorum wifi ile değil saygılar.



  • pppoe ile iletişim kuruluyorsa araya giremez . yok direk ip ile iletişim kuruluyorsa araya girebilir fakat SSL kullanılan bağlantıları sadece takip edebilir değişiklik yapamaz. Yapılırsa hata alırsın zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkür ederim. pppoe ile mi ip ile mi iletişim kurulduğunu nerden anlayabilirim? şüpheleniyorum çünkü bilgisayarım olur olmadık zamanlarda reset atıyor ışıklı kasam var ışıkları disko ışığı gibi yanıp sönüyor reset atma komutu verilemez mi? değişiklik yapamayıp izlese bile elde edeceği veriler değerli olamaz mı? ip ve mac adresime, modem mac adresine ulaşıp veya en basitinden takip edebilir dediğiniz gibi şifrelerim eline geçemez mi?
  • RovcaniN kullanıcısına yanıt
    emin ol apartmanda öyle biri yoktur :D senin sorunun farklı . Televizyon programları milleti gereksiz yere paronayaklaştırdı ama gerçek tehditlerden bahseden yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    hocam sonuç olarak böyle bişey olabilir yani?
  • RovcaniN kullanıcısına yanıt
    Eğer araya bir transparent proxy atıp detaylı izlemeyi açarsa senin tüm trafiğini izleyebilir. Ve daha da vahim senin bundan hiçbir zaman haberin olmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • letmax kullanıcısına yanıt
    http kullanan siteler için yapabilir. Bunun en büyük örneğini superonline kullanan kullanıcılar yaşadılar. Http ile bağlantı kuran sitelerde kenarda reklam gördüler. SSL kulanan teknolojilerde araya girilir fakat artık araya giren serverden ssl sertifikası istendiği için SSL hatası ile karşılaşılır.
    Günümüzde telekom firmaları ADSL vdsl fiber ve UTP fark etmeksizin PPPOE (Point to Point Protocol over Ethernet) kullanmaktadır.
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Pppoe 2 dsl hat arasında kullanılıyor. Modeme kadar olan kısım TCP/ip. Oraya bir switch atıp araya transparent proxy kurulursa bunu fark edemezsiniz. Uzman birisi sizin tüm trafiginizi görebilir. SSL ile korunan protokoller daha güvenli. Ancak bunların da artık bir kısmının kirilabildigini biliyoruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • letmax kullanıcısına yanıt
    pppoe 2 dsl hat arasında kurulmuyor sadece :) Telekom firmalarının tüm bağlantılarında PPPOE kullanılıyor . Ethernet kablosundan bahsettiğine göre bu kullanıcıda FTTB UTP var herhalde .Böyle bir sistem varsa mağlesef internet ağına dışardan müdahile olunamaz.
    Yok biz ortak internet kullanıyoruz aşağıdaki routerdan direk dhcp ile ip adresi alıyoruz dersen ozaman ssl içermeyen bağlantılarda araya girebilir. Mesela DNS FTP HTTP trafiğini yönlendirebilir ama bunun için 2 farklı ethernet girşi olan cihaz kullanıcak. Biraz ekipman kullanması gerekiyor :D
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    sslede sızılıyor :)
    wifi pineapple ile google.com trafiğini çekmiştim kullanıcıların.
    sahte ssl kullanıyorsunuz. tabi bunu turkcell yapacak kadar ileri gitmez.

    Yada dns poison denenebilir. sslde işe yaramaz fakat ağdaki cihazların bir ihtimal exploit edilmesi söz konusu olabilir. Tabi bunlar ortak switch için geçerli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Range.. -- 23 Mart 2017; 22:42:4 >
  • HTTP Strict Transport Security (HSTS) ile bu sorunun önüne geçildi :)
    pineapple https olan bağlantıları http yönlendirerek çalışıyor fakat bu günümüzde HSTS kullanan siteler için mümkün değildir. HSTS kullanan siteye güvenli kaynaktan 1 kere girmeniz halinde belirlenen süre içinde sürekli oalrak HTTPS olarak bağlantı sağlanır ve http kullanmaya kalksanızda chrome ve benzeri tarayıcılar otomatik olarak HTTPS bağlantısı istiyecektir :)
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Hocam yönlendirmedende sahte ssl sunabiliyordunuz. Az belediye wifisi gibi data toplamadım :) superonlinenın o reklam enjeksiyonunu ben erişimim olan ve tanıtım amaçlı 8mbps 2.4ghz yayın yapılan antende yapmıştım. popup eklemiştim. sonra tabi superonlineda ordan ilham aldı. Laptop çantasını bile modlamıştım bunun için ne günlerdi be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Range.. -- 23 Mart 2017; 23:6:33 >
  • Bende 16 megabit internet ile nasıl fiber deneyimi yaşarım diye uğraşmıştım :D bir bakıma başarılı olmuştum (artık olmaz tabi http yer kalmadı ama VDSL geldi zaten :D )






  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Hocam siteler baya seri açılıyor bu işi nasıl yaptınız çok bilgim yok ama kullandığınız router ile çok girilen siteleri önbellek'ledinizmi router konunuzu tekrar okuyacaktım fakat siteniz kapalı dijitaller sitesindeki yazılarınızı okuyorum şuan gayet güzel ve bilgilendirici
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Sayfa açılışları kendi geliştirdiğim router ile gerçekleşiyor.
    şuanda router projesinde ayarlarını tek bir dosyada topluyorum ve geliştiriyorum birazda.
    ahmetozer.org evimde barınıyor bu yüzden ben sistemle uğraşırken oda gidiyor. (router sistemine odanın lambaları pc monitörü fişler bağlı . biraz iot a giriş yaptım : )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.