Şimdi Ara

Modemin Kendini Yeniden Başlatması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, üç gün önce N11 üzerinden aldığım Tp-link Archer Vr600 ac2100 model modem iki gün önce durduk yere kendini yeniden başlattı. O anda evde 4 ayrı canlı ders yapılıyordu. Hepsi aynı anda dersten düştü, modemin yanına gittiğimde ışıklar yanıp sönüyor ve hat almaya çalışıyordu. Sonra bağlandı. Ben kendini bayeniden başlattığını düşündüm. Henüz 14 gün dolmamışken iade hakkım var mı? İade etmeli miyim? Sonrasında bir daha yapmadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdan -- 27 Şubat 2021; 9:0:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • adaptörden olabilir... servise vermende fayda var...

  • Merhabalar sorununuz yazılımsal TP-Link oldukça yazılım sorununa sahip bir marka iade etmeniz sizin için daha yararlı olur.


    Bu sorunla ilgili


    https://static.tp-link.com/beta/2021/202102/20210222/Archer_VR2100V1_210219.zip


    Şu beta firmware yayınlanmış

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt
    Ayın 23'ünde teslim aldım. 14 günde İade hakkı var mı acaba modemlerde?
  • Boragungoren kullanıcısına yanıt
    Baktım, bu vr2100 için. Benimki vr600. Bakalım takipteyim bir daha yapacak mı?
  • ozdan O kullanıcısına yanıt

    satış sözleşmesine bak sitesinde vardır 30 iş gününe kadar iade süresi olacaktı...

  • ısınıyor ve bu yüzden saçmalıyor olabilir.ama cihaz sorunlu o belli.



    saygılar.....................

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozdan

    Baktım, bu vr2100 için. Benimki vr600. Bakalım takipteyim bir daha yapacak mı?

    VR2100 ile karıştırmışım fakat yazılım tabanı aynı olduğu için sorunlar benzer oluyor yazılım sürümünüz ne?

  • ozdan O kullanıcısına yanıt

    hangi versiyon?

  • Boragungoren kullanıcısına yanıt
    Modemi kurunca güncelleme yaptım.
    Yazılım Sürümü:1.3.0 0.9.1 v009e.0 Build 201122 Rel.66972n

    Bu yazıyor modemde.
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    V3
  • Az önce bir deneme yaptım; 3 telefon, 1 tablet, 1 dizüstü, 1 masa üstü aynı anda bağladım ve hepsinden youtube 8k videolar açtım. Hatta dizüstünden 5 ayrı sayfada 8k açtım. Tv'de tivibu seç izle açtım. Acaba ısınma donma yapar mı diye. Hiç bir video takılmadı bile. Modem de hafifçe ısındı. Yani zorlama sebebiyle kapanmıyor. Zaten bir kez yaptı. Bekleyexeğim bakalım.
  • Yonga seti mediatek en7516


    mesh özelliği gelmiş bu modele. beamforming özelliği de ilgi çekici. pratikte ne kadar etkileyici testine bakmak lazım. bu yeni ürün için çok satan ibaresi gösteriyor tp-link. çıkışından sonraki ikinci firmware güncellemesini vermiş. donanım olarak diğer versiyonlar v1 ile aynı mı acaba? sadece software update mi yaptılar çok inceleyemedim şu an.


    modemin arada bir restart yapması, pek hayra alamet olmayabilir. sonuçta internet üzerinden sürekli saldırı alacak olan bir cihaz. açık çıktığında, bunu değerlendirmek isteyen de çok olur. o yüzden donanımların güncelliği iyidir. bu modelde güvenlik açığı, donanım veya yazılımı yeni olduğu için çıkabilir. log tutmaya çalış. syslog kullan pc'de. en azından modem bağlantıyı kaybedip restart attığında elinde bir veri olur. torrent ve benzeri yoğun faaliyetler ile modemi hırpalayabilirsin. Modemin Kendini Yeniden Başlatması  performansını da görmüş olursun veya aynı sorunu yapar mı yapmaz mı? aslına bakarsan bir sürü sebep olabilir. kablosundan tut, soketine, isp ayarlarından tut, bilgisayarına..


    yapılandırmayı nasıl yaptın? tether programı üzerinden kendi isp'ni seçerek yapmayı dene. almışsın, kullanmaya çalış derim. ders ile ilgili uzak bağlantı anlarında modem ip'sini yenilemek bence iyi olur.



    broadcom neden kullanmamış? maliyeti düşürmek için demek gerekiyor sanırım. Modemin Kendini Yeniden Başlatması ders öncesinde ip yenilemeyi önermemin sebebi, ders esnasında modem farklı ip'ler ile bağlantı kurmamış olacak. bir önceki faaliyetlerin kötü ise Modemin Kendini Yeniden Başlatması  yansımalarını gecikmeli görme ihtimalin artacağı için modem sıkıntı yaratabilir manasında.. yani reset her zaman iyidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 27 Şubat 2021; 21:58:27 >




  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Açıklamalar için teşekkür ederim. Bir üst mesajda anlattım. Bugün modemi epey yordum. Kapanmadı, zaten bir kez yaptı bunu. Az önce tp-link Türkiye'yi aradım. Modem kendini resetliyorsa değişim yapabilirsiniz, dediler. Dsl bağlantımda zayıflama varmış. Sonra ttnet'i aradım. Gerçekten son 24 saatte 7 defa internetim kopmuş ama biz hiç hissetmedik. Her ikisi de hat ile ilgili bir sorun modemin kapanıp açılmasına sebep olmaz dediler. Birkaç gün deneyeceğim sonra değerlendireceğim.
  • Arkadaşlar, modemi geri gönderdim. Dün yenisi geldi. O da 16-17 saat çalıştı kendini yeniden başlattı. Herhalde iade edeceğim. Aklım almıyor, eski modemde hiç yapmıyor.
  • hat değerleriniz nedir ?

  • armagan_60 A kullanıcısına yanıt
    Modemin Kendini Yeniden Başlatması
  • armagan_60 A kullanıcısına yanıt
    Hat bilgileri bu değil mi?
  • ozdan O kullanıcısına yanıt

    hat değerlerininiz iyi görünüyor yeniden başladığı zaman modemin günlüğünde ne yazıyor

  • armagan_60 A kullanıcısına yanıt
    Modem değil de hat kesildiğini düşünmeye başladım. Arıza kaydı açtırdım. Sonuç bekliyorum. Hatta şu anda eski modemimi taktım, kesilme olup olmadığını takip ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.