Şimdi Ara

Modemin Otomotik Kapanması için bir Fikrim Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun Aleyküm

    Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi Fikrim var ortada birşey yok Bundan dolayı sizlerin bilgilerine başvurdum yapmak istediğim .

    Evim hakkındaa bahsedeyim ..

    * 3 katlı her katta 1 -2 bilgisayar mevcut
    * Bu bilgisayrlar belirsiz saatlerde bizler tarafından kullanılıyor
    * Modem de sürekli çalışıyor bu işi yapmamızdaki asıl amaç Elektirik'ten tasarruf ve Modemimizin daha uzun ömürlü olması .

    Modemin evdeki PC ler kapandığında kendisini Otomotik kapatması , kod bilgim biraz var fakat Elektronik bilgim sıfır ben yapılması gerekini anlatayım . Sizlerin de daha iyi farklı açılardan örnek verip Çözüme ulatırabileceğiniz fikirleriniz vardır .
    Şimdi ilk olarak modemin bağlı olduğu fişe bir aparat lazım bu aparat evdeki pc lere mesela ping atcak makinalar çalışmıyorsa kapayacak yoksa son makina kalana dek açık kalacak - PİNG durumunu mesela gece 12 den sonra yapmaya başlıcak o saate kadar internet kullanılıyor bu birinci düşüncem .

    2. si ise birazda ha manuel pc den evdeki makinalara kendim ping atarım bilgisayarda iken ben herkes kapatmışsa makinaları bu aparata kapat Komutu gönderirim

    modemin elektriği keslir kapanmış olur .

    Böyle bir aparatı nasıl yapabilirim malzemeler neler gerekli Normal maliyete dayalı güzel iş çıkaralım diyorum .







  • serizuva kullanıcısına yanıt
    Bosa ugras. Modem dedigin sey neredeyse hic elektrik yakmaz. Omur olayina gelince de modem omrunu ilkkez senden duydum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serizuva kullanıcısına yanıt
    timerli prizler var kapanma süresini belirleyip o saat gelince otomatik kapatılmasını sağlayabilirsin , tabi bu durumda belirsiz saatlerde pcde takılamazsın o ayrı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 11 Nisan 2015; 13:50:46 >
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Elektrik yakmadığını biliyorum ben aslında boşa çalışmasını istemiyorum diyebilirm ÖMÜR olayına gelirsek onu ben zaten yazarken bile güldüm öyle birşey varmı bende bilmiyorum . yani bunlara sen fazla takılma o aparat için gerekli malzemeler konusunda fikriniz varmı ?
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    TEşk. Düşünceleriniz için fakat benim yapacağım bu aparat hakkında bana yardımcı olacak fikirleriniz mevcutmu
  • serizuva kullanıcısına yanıt
    Maalesef bilgim yok ama merak ettiğim bişey var. Atıyorum tüm makinalar kapandı ve modem de kendini kapadı. Saatler sonra sen bilgisayarını açtın ve modemin açılmasını istiyorsun. Nasıl sağlıcaksın bunu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Gerçekten güzel yerden yakaladın ben bu dediğini dile getiremedim aklımdaydı ama , onuda şöyle yapabilirim her bilgisayardan bu yapmış olacağım aparatı yönetecek panel ve bir kaç kod yazdınmı buraya açıp kapaması için yada şuan ki durumunu göstermesi ( on-off ) kısaca bunların hepsi o yapılacak aparatın içindeki işlemci diyorum şimdilik ona yazılacak kodlar ve bu da şuan aklımda yapabileceğim "" arduino "" Geliyor . Benim bu konuda bilgi sahibi olan arkd. istediğim bunu başka hangi araç gereçle normal fiyatlara yapabileceğim ..
     Modemin  Otomotik Kapanması için bir Fikrim Var




  • boşa uğraş. ama yine de yazayım. üç yolla yapabilirsin.

    1. yol: 8 bit mikroişlemci yolu; pic 18f4620 gibi 8 bit mikroişlemci ve buna uygun enc28j60 serisinden bir ethernet arayüzü ile bir devre kurabilirsin. pic 25 tl, ethernet arayüzü 25 tl, devre kartı diğer komponentler 25 tl, pic i progrtamlama için pickit 2 programlayıcı 75 tl. toplam maliyet 150 tl. bunun yanında orta düzey C yada C# bilgisi ve ileri derece elektronik bilgisi/tekniği (lehim-baskı devre vs)gerekli.

    2.yol: Arduino gibi bir geliştirici kart kullanma; Elektronik bilgisi mininmum düzeydedir. shield mantığıyla bağlarsın lehim devre kartı yapma gerekmez. arduino uno 70 tl, enc28j60 ethernet sheld 25 tl, röle cart curt 25 tl buda eder sana 120 tl. ayrıca c/c++ bilgiside cabası.

    3.yol: raspbery /banana/orange Pİ mikri bilgisayar yolu; ileri programlama bilgisi gerekli değil. üzerinde zaten lanı vs var. ama en azından gambas ile basic üzerinden birşeyler yazabilmeniz lazım. raspbery pi 120tl, adaptör röle ıvır zıvır 25 tl. toplam 145 tl

    ortalama bir wifi adsl modem atif olmadığında ortalama 6-8 w güç tüketir. zaten kuracağın her devre de aşağı yukarı bunu harcar. harcamasa bile günde 10 saat kullanılmasa 80 w harcar en fazla. ayda ise 2.4 KW toplamda harcar. istanbulda elektriğin kw/h fiyatı 27 kuruş. yani modemin günde 10 saat gereksiz çalışması size ayda, 2.4 X 27 =64.8 KR

    yani modemin günde 10 saat çalışmasa ayda 65 kuruş fazla elektrik tüketir. di,ğer masrafları hesaplarsan en ucuzundan arduinoyu bile çıkman 180 ay falan sürer.

    kısacası anlamsız




  • serizuva kullanıcısına yanıt
    yok malesef
  • whiskeyinthejar kullanıcısına yanıt
    Zehmet edip Düşünceni Paylaştığın için teşek. benim de aklımdaki soruların cevaplarını sayen de buldum , ama burada gerçekten elektrik - para filan bunlar muhim değil ben aklıma geldi böyle birşey yapmak istedim senin yazdıkların baya düşüncelerimde sorgulama yaptı ama bu benim fikirlerimi değiştirmez bunu modem için yapmasam elbet başka farklı fikirler için yapacğım Ben sadece Ardinıo la çalıştım 4-5 örnek yaptım merak ettiğim diğer konu bu yapcağım işlemi başka yollardan yapabilme konusydu onu da 2 farklı yolla belirtmişssin onlarıda , Fakat bunlardan hariç modemin İçindeki kartına uygulama gibi bir durum olabilirmi bu düşünclerimi ??
  • ilk olarak modeme uygulamayı unut. zira içinde 402 smt bileşenler var. hayatta rework yapamazsınız ama amacınız hobi olarak uğraşmaksa neden olmasın? arduino çok kısıtlayıcı (en azından uno). her yapacağını iş için arabirim gerekli. size tavsiyem uğraşlarınızı raspbery pi üzerinde yapmanız. zira çok yönlü işler yapabilirsiniz. misal ben cs non steam dedicated server, ip kamera (web cam ile) yapı kullanmışlığım var. üzerindeki gpio pinleri ile isstediğinizi (ve ço daha fazlasını) yapabilirsiniz.
  • serizuva kullanıcısına yanıt
    Benimde aklıma ilk Arduino gelmişti. Sen de öyle düşünmüşsün zaten. Okulda arduino ile kara şimşek devresinden öteye geçemediğimiz için yardımcı olamıcam arkadaslar epey bilgi vermişler.

    Benimde aklıma bir şey geldi ve oldukça basit. Mümkün mü bilmiyorum ama usb den çalışan modem varsa bu iş olur. Bilgisayar açılır modem açılır, kapanınca da aynısı. Tek düşündüğüm gerilim. 5 volt yetersiz gelicektir. 5 volt ile modem çalıştırmak mümkünse sıkıntı yok.
  • Angelica bir fikir verdi. eğer pcler modeme yakınsa, usb üzerinden röle sürüp açıp kpayabilirsiniz.


    http://electronics-diy.com/electronic_schematic.php?id=835
  • hepinize öncelikle teşekkür ederim konu ile alakadar olup cevap verdiğiniz için baya zaman oldu kişisel sorunlardan giremedim cevaplayamadım yazılarınızı . yazıları tekrardan okuyunca anlamsız oldugunu gördüm düşüncemin ve manyak , en azından benim için bilgi patlaması yapmışssınız buraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serizuva -- 19 Eylül 2016; 13:17:22 >
  • kendi kullandığım tekniği yazayım.
    powersupply nin sarı ve siyahından kablo alıp modemi direkt powersupply den beslersin.
    bilgisayar açılınca çalışır kapanınca kapanır ayrı fiş priz derdi de olmaz.:)
  • Kablosuz sinyallerden tedirgin olan çok insan var. Aslında pazarlama açısından iyi bi fikir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siz san. masaüstü pc den örnek veriyorsunuz ben bu düşüncemi laptop olarak düşünmüştüm , kasalı pc de hiç düşünmedim ama dediğiniz mantıklı geliyor ve zaten kullandığım demişssiniz nese konuyu tekrardan deşmeyelim teşk. ettim burada kapanması daha iyi diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.