Şimdi Ara

*** Modülasyon aralığı en geniş ve 3 modülasyonlu tam yoğuşmalı kombiler **

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
5
Favori
21.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • taşındı
    https://forum.donanimhaber.com/yogusmali-kombi-secimi-uc-modulasyonlu-mu-tam-yogusmali-mi--135675179#135708233



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 14 Kasım 2018; 11:49:15 >



  • O kavram tamamen sanaldir. Tek modulasyon vardir o da kombinin kendisi ayarlanan kazan ve donus suyu sicakligi farkina gore alev boyunu dusurup kazan sicakliginin sabit kalmasini saglar. Bu da zaten tum kombilerde var olan bir sey.

    Modulasyonlu termostatin yaptigi tek sey kazan sicakligini kontrol edebilmesidir. Oda sicakliginin durumuna gore kazan sicakligini artirip azaltir.Baska bir sey yapmaz. Ornegin oda 21 derece. Siz 22 ye ayarladiniz. Kazan sicakligi ayariniz da 50 derece. 21 derecede 50 den baslatir artan her 0.1 derece oda sicakligi icin 1 derece kazan sicakligini dusurur. Oda sicakligi 22 ye geldiginde kazan sicakliginiz 40 derece olur.

    Bakacaginiz tek sey kombinizin opentherm bus ara birimini destekleyip desteklemedigi. Destekliyorsa olur.
  • Nitromix'in opentherm bus destegi yok. Calismaz. on off oda termostatindan da farkli bir porta baglaniyor zaten. Sizinkinde oyle bir giris yok. Notromix'e sadece on off termostat ve dis sensor takilabilir.
  • Dedigim gibi temel ihtiyac termostati kombiyle iletisime gecirmeye yarayan opentherm portu. Alev modulasyonu kombinin kazan sicakligini ayarlamasini saglayan bir sey. Her kombide de vardir. Sizinkinde de var.

    Isterseniz alip takin. Calismayacaktir.
  • Gb062 kombim var modülasyonlu oda termostatiyla kullanıyorum.benim sirkülasyon pompası sürekli çalışıyor.kombi hiç durmuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayraktar84sedat

    Gb062 kombim var modülasyonlu oda termostatiyla kullanıyorum.benim sirkülasyon pompası sürekli çalışıyor.kombi hiç durmuyor

    Normal olanı da buymuş zaten Sedat Bey. Kullanım kılavuzunda da böyle yazıyor. Siz servis ayarlarından popayı dur kalk yapacak şekilde ayarlamıştınız? O ayarla kullanmıyor musunuz? Bende şu an termostat yok. Sizin anlattığınız gibi pompayı dur kalka ayarlıyorum; duruyor, ama 15 20 dakika geçmesine rağmen tekrar çalışmadı. Bunun ortalama süresi nedir acaba?
  • Buderus rc 150 kullanan arkadaşım var ona sordum senin kombi ısınınca tamamen duruyormu dedim.duruyor dedi.ama gidip kendim gormedim.sonuçta oda modulasyonlu termostat onda duruyorsa bizdede durması gerekir diye düşünüyorum.
  • Yeni kombi alacagim fakat alirken, sececegim modelde "Alev Modülasyonlu" veya "OpenTherm portu" olup olmadigini nasil ogrenebilirm?

    Kafam karisti mesala ECA nin sitesinde E.C.A Akıllı Oda Termostatı var ve Uyumlu oldugu Kombiler icin Tüm kombiler demis..

    http://www.eca.com.tr/tr/urun/detay/11980/eca-akilli-oda-termostati

    Netatmo Oda Termostati icin ise baktigida,https://check.netatmo.com/ sayfanin sag altinda dili Turkce yapabiliyorsunuz..

    https://check.netatmo.com/tr-TR/wizard/boilerBrand

    Honeywell Oda Termostati nin sayfasinda da su liste var
    http://getconnected.honeywell.com/tr/sites/getconnected.honeywell.com.tr/files/Get_Connected_Kombi%20Uyumluluk%20Tablosu_051015.pdf

    Bu uyumluluk konusunda daha fazla bilgisi olan olan lutfen yazsin




  • Alacağım Oda Termostatı Kombimle uyumlumudur ?
    Bu sayfadaki bazi bilgiler guzel

    http://www.klimakombial.com/alacagim-oda-termostati-kombimle-uyumlumudur--pmn4
  • Sanirim OpenTherm-enabled heating systems dedikleri Turkce de Alev Modülasyonlu denilen sey oluyor.

    Bu dogruysa, Simdi size sorum hangi marka model 24kw bir kombi dusunuyorum yogusmasizda olabilir?
  • güncel
  • kendi konusunda cvp bulamadıgımdan burada da aynısını sormak istedim.
    bosch condens 2500 için
    birkacgündür kombiyi takip ediyorum anladım ki tasarruf modulasyon oranını assagı cekmekle olacak. l2/9c den takip ettiğim kadarıyla modülasyonu %38 den assagı pek indiremiyor kombi bu oranı min modülasyon oranı olan 30 a cekmek için tavsiyeler bekliyorum. kazan sıcaklıgı 50 de su an. 55 de de aynıydı.
    bu arada bu yeni cıkan modülasyonlu kombiler %17.5 gibi degerler veriyorlar da bu degerlere nasıl ulasacaklar acama
    sanki bir pazarlama stratejisi gibi geldi bana %1 olsa ne olur nasıl inecen sen o alev boyuna ?
    fikirleri alalım beyler varmı düşüncesi olan %38 i %30 a düşürmek için fikri olan ?
    yani min alev boyuna kombiler nasıl iner ?
  • merhabalar baymak falke fx 24 fi model kombimde sadece su sicakliginda modulasyon mevcut. bu durumda bu kombiye uyumlu "modulasyonlu termostat" takilabilir mi. yani kombimde bu modulasyonlu termostat kombi sicaklik ayarina mudahale edilebilirmi. cunku ben kombimin oda sicakligi farkina gore modulasyon yapmasini istiyorum. tabi şu an ki mevcut kombi modelimle boyle bir sey mümkün mü acaba ?
  • Daikin premix kombi derim modülasyon 1/8 warmhaus var 1/10 diyor bırak 1/10 modülasyonu modülasyon yapmıyor
  • MeraklıForumcu M kullanıcısına yanıt

    Bende 1 haftadır Buderus gb122i aldım en geniş modülasyonlu kombi diğer tüm yoğuşmalı kombilerden daha az yakacak diye aldım ev yalıtımlı 100 metrekare,6,5 metre petek günde 13-14 metreküp 40 derecede yakıyor kombi hiç durmuyor alev göstergesi asla kaybolmuyor ama ev de 19 dereceyi yukarı çıkmıyor.50 derecede 24 saatte 24 metreküp gaz yaktı.Bu nasıl kombi anlamadım.Servisi çağırdım geldi oda termostatı takalım dedi zaten asla durup dinlenmeden çalışan kombi evi 40 derecede dışarısı 5 derece sıcaklıktayken çıkaran kombi 14 metreküp yakıyor da evi 21 dereceye çıkartmak için kaç metreküp yakacak.Sizde durum nasıl 24 saatte kaç metreküp gaz yakıyor?soruna çare bulabidiniz mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7CF674D27

    Bende 1 haftadır Buderus gb122i aldım en geniş modülasyonlu kombi diğer tüm yoğuşmalı kombilerden daha az yakacak diye aldım ev yalıtımlı 100 metrekare,6,5 metre petek günde 13-14 metreküp 40 derecede yakıyor kombi hiç durmuyor alev göstergesi asla kaybolmuyor ama ev de 19 dereceyi yukarı çıkmıyor.50 derecede 24 saatte 24 metreküp gaz yaktı.Bu nasıl kombi anlamadım.Servisi çağırdım geldi oda termostatı takalım dedi zaten asla durup dinlenmeden çalışan kombi evi 40 derecede dışarısı 5 derece sıcaklıktayken çıkaran kombi 14 metreküp yakıyor da evi 21 dereceye çıkartmak için kaç metreküp yakacak.Sizde durum nasıl 24 saatte kaç metreküp gaz yakıyor?soruna çare bulabidiniz mi?

    Hocam secenekler cok var ev isisi ile alakali olarak,10m2 odaya 1mt olucak şekilde petek konumlandirilmasi gerek,Diş yalitim varmi isi kaybi varmi kontrol etmen gerek pencere kenarlari kapi kenarlari olarak En kral kombiyi alsanizda az tüketim diye birşey yok iyi isitir diye birşey yok, ayrica tesisat durumu nasil, cok fazla dirsek kullanilmiş 20 lik boru kullanişmişsa evi isitmaniz bazen imkansiz olabilir ve Petek baglantilari capraz mi.? Cok neden var şahsen daikin ndj kullanicisiyim 37 iken 24 saat 6.5 7m3 yakin tuketim mevcut ev isisi 22.5 ile 23.5 arasi değişiyor..





  • Ev ısı yalıtımlı,çatı yan tuğlaları bile ısı yalıtımlı,çatı üstü beton ve üzeri çatı zaten.Evr gelince kolektörlü mobil sistem pencereler çift cam pvc,ev güney cephe 3 yan açık laminantlar 5 milim kablon döşeli.Dışarıda hava 8 derece iken de değişen bir şey yok.Kombiyi 50 derece yaksan ev 23-24 dereceyi bulsa da sorun bu derecede bile durmadan çalışan bir kombi.Kombi durmuyor sıcak su kullanmaya korkuyoruz.Bu modülasyonu geniş kombi normal kombi gibi dur kalk değil alev boyunu kısarak daha az gaz yakacakken 40 dereceye ayarlıyoruz 39-39.1 derecede sabit 24 saat durmadan çalışıyor,50 dereceye ayarlıyoruz 49-59.1 derecede sabit çalışıyor.Bizim evden çok daha zayıf yalıtımlı hatta yalıtımsız komşuların evinde normal dur kalk çalışan kombiler çok çok daha az gaz yakıp makul faturalar ödüyorlar.Kombi de başka ayarlar mı yapılması gerekiyor da servis ilgilenmedi ya da cihazda fabrika çıkışlı bozukluk mu var akıl sır erdiremedik.Kombi durmayıp alevini kısarak daha az gaz yakmadı gerekirken sabit ayarda sürekli çalışıyor,alev sembolü hiç kaybolmuyor...





  • Çatı betonuna aynı zamanda folyolu izocam serili,bu şartlarda henüz bu havada ne kadar ısı kaybı olabilir.

  • Pompa kdeme ayari olabilir mi sorun derim boshc 2300 serisinde kademe var sizin pompa üzerinde varmi bence sorun kademeyi 1 olmadi 2 ile deneyin derim belki isabetli olur.Modulasyon araliği pazarlama olarak biliyorum bnmde 38,39 7,8m3 tüketim mevcut şalt degerini 7 den 6 aldim deniyip görücez bence işin bilen birine sormanizda fayda var .Ayrica petek sayisi düşük petek eklemeniz veya tesisata kullanilan boru caplari direk sayisida önemli..

  • Alt katta merdivenle inilen yatak odası var ve 60×1.40 ve merdiven boşluğunda da 60×100 petek var hepsi Demirdöküm plus.Alt kat iki petrk kolektörü alt katta ve 32'lik boru ile kolektöre gidildi.Peteklerin toplamı 8.90 boyunda ve hepsini açınca kombi 40 derecede 24 saatte 18 metreküp sadece petek ısıtımında yaktı.Petekler çapraz bağlantı.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.