Şimdi Ara

Mondeo 2004 Detayli Yenileme Oneri Maliyet Tahmini

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2004 mondeo ghia x otomatik lpg'li aracim var. Fume renk boyasi yas itibariyle kotu durumda. Motor ve sanzumanda problem yok. Sag arka amortisor hafif ses yapiyor. Koltuk dosemeleri kotu durumda. Bu modellerin farlari kucuk mercekler nedeniyle zayif, geceleri zorlaniyorum. Calismayan aksam sofor tarafi koltuk isitmasi. Aracta eksikligini hissettigim sey ESP. Daha dogrusu olsa daha iyi olurdu diye dusundugum sey ESP. Cok sakin kullanirim, simdiye kadar riskli bir an yasamadim ama ESP olsa daha guvenli hissederdim. Endise ettigim nokta ise hava yastiklari. Sonucta 15 senelik arac, Allah korusun kaza aninda calisirlar mi bilmiyorum. 246bin kmde aldim araci. 4 lastigi hemen yeniledim. Bagaj benim icin kritik oldugundan mevcut lpg tankini simit tank ile degistirdim. Henuz 10bin km yapmadim 8 ayda. Babam da 40 senelik oto tamirhanesi sahibi. Gelelim konuya... Araci komple soysak, tum kaporta ve sasi bi kontrolden gecse ve komple siyah boyansa, araca komple izolasyon yapilsa, koltuklar dosemeler yenilense, on arka tampon ve stoplar makyajli kasanin parcalari ile guncellense, far mercekleri buyutulse (600/700TL maliyeti var) sag arka amortisor yenilense, orijinal 17 jantlarin cizikler ve komple temizlik icin bakimi yenilemesi yapilsa. Kisaca araba fiziki olarak sifir km kondusyana gelse bu isin maliyeti ne olur? 10bin TL yeterli gelir mi? Bu sekilde bi yenileme icin araci teslim edip hersey tamamlanmis sekilde teslim alabilecegim bir yer var mi? Bu arada lastikler ve lpg tank degisimi dahil aracin bana maliyeti 31bin TL idi. Babamin tamirhane sahibi oldugunu yazmistim. Bahsettigim hicbir islem icin babamin hicbir arkadasina asla basvurmayi dusunmedigimi de ekleyeyim. Birkac arkadasi sagolsunlar "dost ile is yapilmaz" deyisini bana tecrube ile ogrettiler. Ancak motor icin yapilmasi gereken iyilestirmeler konusunda "attigimiz tasin kurbagalari urketecegi" durumlar icin onerilerinize acigim. Amac daha puruzsuz surus olabilir (ki bu konuda memnunum zaten), daha dusuk yakit tuketimi olabilir, daha iyi performans olabilir vs... Farkli araclar icin de olsa benzer sekilde komple arac yenileme tecrubesi olanlar da bilgi verirlerse cok sevinirim.

    Herkese hayirli geceler...







  • Söylediklerini 10 bin liraya yapamazsın, sadece komple izalasyona bile 5000 lira istiyorlar, tahminimce her şeyi tam düzgün yapayım dersen 20 bini bulur ve geçerde. Bence macera arama bakımını yap devam et ya da model yükselt.
  • Sen bu işlerden anlıyor olsaydın belki tamam diyebilirdim ama başkasına emanet edeceksin ve bana göre büyük bir meblağ tutacak. İşin sonucundan da memnun olmama ihtimalin yüksek. İş ahlakı eskisi gibi değil. Aracını restore etmeye çalışanlar neler yaşıyor okuyor, görüyoruz. Benim tamirci müsveddelerinden yediğim kazık da fizana vardı, o yüzden tavsiye etmiyorum.

    Babamın arkadaşına bile güvenmiyorum demişsin. Dost kazık atar da el kazık atmaz mı? Hem maddi olarak hem de işçilik açısından kazık yeme olasılığı çok çok yüksek. Birçok sanayi esnafı bu tür işleri angarya iş olarak görür. Bu tür müşteriyi de afedersin eşek diye görür. Gönülsüz iş ve eşek yerine konan müşterinin doğuracağı sonucu var sen hesapla.

    Arkadaş demiş 20.000 lira, aynen o civarda bir meblağ tutabilir. Aracını sat, harcamayı planladığın parayı üstüne koy ve başka bir otomobil al. Yok illa bu işlere gireceğim diyorsan cebinde paran olsun ve evinde bir başka araban olsun o zaman klasik değeri olabilecek bir aracı al restore et. O araca ettiğin emeklerin karşılığı heba olmayacaktır, işçiliğin iyi olduğunu ve aslına uygun işler yapıldığını varsayıyorum.

    Küçük hacimli atmosferik motorda değil kurbağa, sineği bile ürkütemezsin. Motora asla modifiye uygulama, sebebini yukarıda yazdım. Alacağın beygir 7-8 dolaylarında olur onun da götürüsü olur. Hiçbirşey sadece kazanç sağlamaz, öyle bir dünya yok. Birşeylerden kazanırken, birşeylerden kaybederiz.

    Baştan sona yanlış bir şey olduğunu düşünüyorum, canın yansın istemiyorum.




  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    +1
    Eğer işçiliği kendiniz yapacak olsanız yapın derdim. Oto tamirhaneniz varsa her türlü el aletine, lifte falan ulaşma şansınız var.
    İşçilik size ait olduğu sürece komple boya hariç diğerlerinin altında kalkılabilir. Ses yalıtımının faydasını hissedersiniz, amortisör falan onlar zaten sarf malzemesi. Döşeme de çok fazla bir yük getirmez. Ama başkasına yaptıracaksanız orada işler değişir.

    Bu arada modern hava yastıkları kurcalanmadığı sürece kolay kolay bozulmaz.
  • Duygu durumunu çok iyi anlıyorum. "Anahtarı verir 10 gün sonra ödemeyi yapar aracımı geri alırım " diyebileceğin insanlar o paraya bu işi yapmazlar. Boya sökme ufak tefek macun ve zımpara işlerini kendin halledersen komple siyah boyama işi oldukça ucuza gelir. İzolasyonu da kendi imkanlarınla halledersen belki o paraya toplayabilirsin. Buradan 3-5 gönüllü çıkarsa ve bir konu açılmış olursa işin ucundan tutmaya gelirim söz. (Tabi istanbuldaysan)
  • Yapma, hem maliyet hem de geniş anlamda bakıldığında çok gerekli değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lagun@

    Duygu durumunu çok iyi anlıyorum. "Anahtarı verir 10 gün sonra ödemeyi yapar aracımı geri alırım " diyebileceğin insanlar o paraya bu işi yapmazlar. Boya sökme ufak tefek macun ve zımpara işlerini kendin halledersen komple siyah boyama işi oldukça ucuza gelir. İzolasyonu da kendi imkanlarınla halledersen belki o paraya toplayabilirsin. Buradan 3-5 gönüllü çıkarsa ve bir konu açılmış olursa işin ucundan tutmaya gelirim söz. (Tabi istanbuldaysan)
    Hocam boya icin sanirim mevsim ile alakasi var 2500TL gibi bir fiyat aldim. Fiyati alirken kapi iclerine gerek yok, disaridaki ufak tefek tadilat ve komple siyah boya istiyorum demistim. Ben kocaeli'deyim, ama yine de destek mesajiniz icin cok tesekkur ederim. 2500TL icin o paraya boya olmaz gibi yorumlar ile karsilastim. Fikriniz var mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dilenji

    Hocam boya icin sanirim mevsim ile alakasi var 2500TL gibi bir fiyat aldim. Fiyati alirken kapi iclerine gerek yok, disaridaki ufak tefek tadilat ve komple siyah boya istiyorum demistim. Ben kocaeli'deyim, ama yine de destek mesajiniz icin cok tesekkur ederim. 2500TL icin o paraya boya olmaz gibi yorumlar ile karsilastim. Fikriniz var mi?

    Alıntıları Göster
    Yanlış anlama ama kapı içleri başka renk falan olmaz öyle taksi çıkması gibi. Bir kere o sınıf bir araca yakışmaz. Sanayi ortamında sadece boya için 15 parçax150 TL desen 2250 gibi bir rakama boyanabilir. Kalite beklentini düşürürsen pekala o fiyata boya işini halledersin. Ama bunun içinde kaporta işçiliği ve eski boyanın sökülmesi veya gerekliyse astar atılması kesinlikle olmaz. Yaparım diyen de arabanı rezil edebilir. Boya için armut.com'dan fiyat alabilirsin, bu yöntemle tanıştığın ustalar seni internetteki referansı olarak gördüklerinden daha eli yüzü düzgün işler çıkabilir sanayiye göre. Tahminen orta kalite malzemelerle 3-3,5 gibi bu iş halledilir fakat bu boyaya iyi bakman gerekir bir de siyah istiyorsun. Kaputun altı, çamurluk içleri, şase kolları, bagaj kapağının içi, stepne havuzu, koltukların altı-depo üzerini de bu fiyata araya sıkıştırırsan on numara olur ama hadi döşemeleri zaten sökeceksin desek de motoru indirmeden nasıl yaparsın onu bilemem.

    İkinci muamma döşeme işi. Yıllardır premium bayilerden tut anadoludaki oto sanayilere kadar girip çıkmadığım yer kalmadı. Ama mütevazı, nazik, ucuz bir döşemeci esnafına hiç rastlamadım. Mecazi olarak döşeme tabiri de buradan icat edilmiş sanırım. Eğer uyuyorsa daha üst modellerin çıkma koltuklarına bakıp hiç uğraşmadan kaliteli yeni bir taban halısı ile birlikte kendin uygulamanı tavsiye ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.