Şimdi Ara

Mondial SFC 50 Gaz kesme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 1 ay önce sfc 50 cup tipi bir motosiklet aldım. bunu 100 cc ye çevirmeden gitmez çekmez dediler, çevirttik alır almaz. motorumdan memnundum, 500 km de ilk yağ değişimi yapıldı. bakımlarını aksatmam sağını solunu titreşimden çok gevşiyor diye sürekli kontrol ederim. Kısacası motorum henüz 620 km civarlarında tertemiz.  

    Geçen hafta işten çıkıp eve gidiyordum. Tam gaz giderken aniden gaz yememeye başladı. Gaz veriyorum ama sanki benzin bitmiş gibi bir davranış sergiledi motor. Sağa çektim, yanımda az buçuk motor tecrübesi olan arkadaş her erine baktık sorun yok gibiydi. 4-5 dakika sonra çalıştı ama seste bi boğukluk vardı ben çok önemsemedim eve kadar giderim dedim ve 2-3 km sonra yine aynı şey. yine durduk ayak marşı jikle ıvır zıvır uğraş motor çalıştı. ve yine aynı şekilde bir süre sonra stop etti. eve kadar bir şekil gittim. ertesi gün bindim motorcuya gittim. usta her yerine baktı, filtre, depo, karbüratör, buji vs. hiç bir yerde sorun yok dedi. kötü yakıt almış olabilirsin iyi yerden al dedi yağ değişimi yaptı gönderdi. Güvenilir bir yerden yakıt alıyordum zaten ama yine aynı şekilde yaptım depoyu fulledim şehir içi 1-2 saat turladım düşük hızlarda. sonra yine çevre yoluna çıkıp dip gaz gitmeye başladım ve yine aynı senaryo motor dip gaz yapınca gazı kesmeye ve gaz yememeye başlıyor. sağa çekip 1-2 dakika beklediğimde düzeliyor. şimdi motor şişiyor olsa ilk 470 km boyunca neden olmadı da şimdi olmaya başlıyor?  aynı gün arkadaşım ile aynı yerden motor aldık. km ler aşağı yukarı aynı gidiyor. onunla gezerken o uçup gidiyor benimki gaz kestiği için sağa çekip bir kaç dakika beklemem gerekiyor. kilolarımız aynı üstelik.

    3 farklı usta sorunu çözemedi mondial servisi ilgilenmedi bile. Bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim.








  • bilen birisi yok mu arkadaşlar ?

  • doqukans D kullanıcısına yanıt
    Kardeşim mondial almakla büyük bir hata yapmışsın. Benimde mondialden ağzım yandı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sıcaktan şişmiştir. 50'lik mondiali 100'lük yapınca sorunlar çözülmez ki. Bende orjinal 100lük vardı o da şişerdi. Bence sıcaktan değilse karbüratördendir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanished Man -- 3 Temmuz 2023; 5:48:26 >
  • Son durum nedir? Ben de aynı motordan almayi dusunuyorum da sorunu cozebildinizmi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karbüratör le alakalıdır düzgün bir karbüratör sorunu çözer sanırım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.