Şimdi Ara

MONİTÖR ALACAKLAR BURAYA........ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
5
Favori
7.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • çok gerekli olanlara birşey diyemem tabiki de, onun dışında fhd çözünürlükte 21.5inch ten daha büyük monitör almak isteyenlere hayretle bakıyorum, hd çözünürlükte bile 10 inch bir tablette pikseller rahatsız ediyor, birde 23 -27 inch arası nasıl olur bilemiyorum heralde 18.5 inch 1366/768 den daha kötüdür. tamam uzaktan bakıyoruz vs denecek ama yinede 4k çözünürlük harici bana akıllıca gelmiyor (gerekli olanları hariç tutuyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 17 Kasım 2013; 15:09:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unforgotten

    Merhabalar. 3d özellikli bir monitör almak istiyorum. Ağırlıklı olarak bilgisayarda 3d film izleyeceğim, bunun yanında oyun da oynayacağım. 3 model arasında kaldım.

    AOC 27" D2757PH
    AOC 23" D2367PH
    BENQ 23.6" XL2410T


    AOC tasarım, renk kalitesi ve bright frame özellikleri ile cezbediyor fakat Benq'ya göre ekran tazeleme hızı düşük. Ya da hepsini bir kenara bırakıp yabancı alışveriş sitelerinden 2. el temiz PS3 3d de alabilirim fakat onun da kronik problemleri olduğu söyleniyor. Maximum bütçe 800-850 tl. Bu arada ekran kartım da oldukça eski, Ati x1600 pro, 512 mb / 128 bit. Monitör yanında f/p ekran kartı tavsiyesi de istiyorum.

    Teşekkürler.

    Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum...




  • Selamlar,

    Mac mini ve xbox 360 için bir monitör tavsiyesine ihtiyacım var...Oyun haftada ancak 2-3 saat oynanacak, çoğunlukla internetten indirdiğim dosyaların düzenlenmesinde, mkv filmlerin seyredilmesinde, çektiğimiz fotoğrafların derlenmesinde, nadir de olsa rapor yazma ve okuma için, zaman zaman da autocad ve türevi programlar için kullanılacak... Daha önce pek araştırmadan PHILIPS 24" 249C4QHSB/00 GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR aldım...Belki benim ayarlarları yapamamamdan, belki monitörün yetersizliğinden hiç memnun kalmadım, geçen gün götürüp iade ettim...En büyük sıkıntı mac mini'de finder sekmelerinde gri zemin üzerinde ortaya çıkan siyah noktalar ve metinlerde bariz bir şekilde görünen pikselleşmelerdi...

    Bir yerde mac minilerin dvi bağlantı ile daha başarılı çalıştığını okudum (kutudan dvi to hhdmi dönüştürücü çıkıyor). Bu yüzden dvi bağlantısı olan bir monitör olsa iyi olabilir diye düşünüyorum. Son 2-3 gündür bayağı forum sayfası okudum ve kafam daha da karıştı. Bilgili arkadaşlardan işimi görecek 400 - 500 tl aralığında 23 - 24 inch bir monitör tavsiyesi istiyorum. Mac mini'nin verebildiği doğru renkleri alabileyim, nadiren de olsa oyun açtığımda üzülmeyeyim istiyorum. Bir başka arkadaşa Viewsonic VX2370Smh önerilmiş. Ama o arkadaş hiç oyun oynamayacağını özellikle belirtmiş. Bu öneri üzerinden devam edebilir miyim, yoksa başka bir alternatif üretibilir miyiz?

    Şimdiden teşekkürler,




  • http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/philips-273e3qhsb00-27-273e3qhsb00-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64985

    PHILIPS 27" 273E3QHSB/00

    Monitör Tipi LED
    Ekran Boyu (inch) 27 inch
    Tepki Süresi(Ms) 6
    Çözünürlük 1920 x 1080
    Parlaklık 300 cd/m2
    Dinamik Kontrast 20.000.000:1
    Ekranda Multimedya Hoparlör, Kulaklık
    Monitör Bağlantısı HDMI, D-Sub (VGA), DVI-D
    Hdmi Bağlantı Sayısı 1
    Görüntü Formatı 16:9
    Renk Siyah
    Ekran Renk Sayısı 16.7M
    Piksel Aralığı 0,311 x 0,311 mm
    İzleme Açısı 178º (Y) / 178º (D), C/R > 10
    Etkin İzleme Alanı 597,6 (Y) x 336,2 (D)
    Normal Kontrast Oranı 5000:1

    bu monitörü alabilirim bu hafta sonu. mağazada görüp karar vereceğim ama bunun yerine daha pahalı olmamak şartıyla daha iyi önerisi olan var mı ?




  • Başka bi konu başlığı altında yardım istedim ama henüz cevap gelmedi, buraya da yazıyorum;

    Oyun öncelikli ama video da sıkıntı olmadan seyredebileceğim bir monitör arıyorum. 2006 yılından buyana kullandığım Sony monitör artık yeni sistemimde yeterli olamayacak. Gelecek ay sonuna kadar VGA GTX 660Tİ ya da 770 olabilir. Benim için öncelikler;

    1) 23'-27' olabilir henüz karar veremedim,
    2) Asus ya da Samsung olabilir,
    3) Led olmalı ama 3D şart değil,
    4) 500-750 tl arası modellerden hangileri referans niteliğinde,
    5) İnç hassasiyeti bakımından hangisini ve ne çözünürlükte olanı almak gerekir?


    ASUS 27" VS278Q modelini çok övüyorlar. Belki sınıfında en iyilerden olabilir ama bu monitörün 23'-24' teki karşılığı nedir?

    Şimdiden yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.
  • Esselamu aleyküm.

    Gözü az gören tavuk karası hastası bir insanım. Bilgisayar benim için hayatidir. Yazılarımı onunla okur, bakacaklarıma onunla bakarım. Benim gözlerim kör olmaya başladı. Bu nedenle gözümü hiç yormamam, yani küçük görüntülere bakmak için zorlamamam gerekiyor. Be3nde bu nedenle en az 27 inç AH IPS monitör alacağım. Bütçem 700-950 tl arasıdır.

    İstediğim şeyleri yazayım. Zira çok mühim. Özellikle ilk iki madde mühim ötesi.

    Mat kaplama olacak.
    Sağdan, soldan ve köşelerden kesinlikle ışık sızması olmayacak. Özellikle siyah üstü beyaz tema ile kullanıyorum makinemi. Bu tema bolca siyah içeriyor. Soldan sağdan ışık sızarsa işim kül. Gözü kesin bozarım. Çünkü, göz ışığın sızdığı yöne kayar. Odaklanamıyorum. Gözdeki sorun odak sorunu. 8 civarı göz hastalığı tek bir bünyededir.

    Parlağa bakamam.
    Odaklanmam yavaş ve zor.
    Işık ve loşluk algısı geç tepkili bende.
    Göz bebekleri titrer. Odaklanamazsam monitör dahi önümde parende atar.
    Az görürüm.
    Bulanıklaşır görüntüler.
    Göz çevrem daha net gördüğü için ve bir noktada sabit olmadığı, gözün local bazda belli bölgeleri iyi görürken, bir çok yerde göz hücreleri ölü olduğu için, kesinlikle yanlar parlama yapmamalı.

    Vatandan öneri beklerim.

    Orada 5 monitör modeli var.
    Burada kullananlar lütfen monitörlerine benim kullandığım gibi 20 cm yakından baksınlar. Tam ortaya gelip yapsınlar bunu. Köşelerde ışık sızması var mı öğrenmem lazım. siyah renkler çok mühim. Masa üzerinizi siyah yapın bakın.

    CTRL + SHİFT + PRSC yada diğer adı ile print screen tuşuna aynı anda basın. Sonra eski haline getirmek için tekrar aynı tuşlara basın.


    Her şey siyah olsun. Masa üstünüze gelin. Solda ışık sızarsa iş kül yada sağda yada üst sol köşelerde.

    Kesinlikle kötü.

    Sizin için değil tabii, benim için.

    Ortaya gelince soldan ve sağdan bulanıklaşma olur ve siyah griye döner. Gözü yorar. Odak kayar.

    Yardım olanlara Allah'ım güzellikler versin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: casual

    çok gerekli olanlara birşey diyemem tabiki de, onun dışında fhd çözünürlükte 21.5inch ten daha büyük monitör almak isteyenlere hayretle bakıyorum, hd çözünürlükte bile 10 inch bir tablette pikseller rahatsız ediyor, birde 23 -27 inch arası nasıl olur bilemiyorum heralde 18.5 inch 1366/768 den daha kötüdür. tamam uzaktan bakıyoruz vs denecek ama yinede 4k çözünürlük harici bana akıllıca gelmiyor (gerekli olanları hariç tutuyorum)

    Sizinkisi de saçmalık. Sanki monitöre tablet gibi yakından bakacaksınız. Hoş o kadar pxeli tam görenler bile göremezken, 1080 * 1920 pxel'i nasıl görüyorsunuz. neredeyse 2.000.000 pixel var. Siz nasıl böyle görüyorsunuz? Şaşırtıcı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TİTAN-X

    Monitör aslında pc en önemli bileşenlerinin başında geliyor ve haliyle monitör seçimi ciddi anlamada özen istiyor..

    örneğin... iyi bir sistem topladınız üst düzey ekran kartına sahipsiniz tüm oyunları oynatırım diyorsunuz ama işin aslı öyle değil monitör size hayal kırıklığı yaşatabilir

    monitörlerde tepkime oranları(ms) önemlidir.bu monitörün anlık ışık verme süresidir..monitörlerde bu değeri teknik olarak response time (100%-0%-100%) (black-to-black) görürüz..bunu anlamı siyah-0-siyah yani siyahın ışık verip tekrar siyaha dönme süresidir...bu süre üreticilerin ve diğer bağımsız test merkezlerinin dünyaca kabul edilebilir değeri
    --16 ms ---
    yanlız buraya DİKKAT üreticiler mevcut ürünlerde verdiği ms değeri GTG (gray-to-gray) yani gri-0-gri haliyle gri renkten gri renge geçiş daha hızlı olacağından ms süreleri düşük gözükmektedir..ama aslında aldığınız monitörün gerçek tepkime süresi çok yüksek olabilir. bizim için önemli olan değer siyah-0-siyah süresinin düşük olmasıdır..bu değer 16 ms ve altında olmalıdır..monitörlerde sınıflara ayrılmıştır...class1 =16 ms class2=16 ms üstüdür.. bu süre ne kadar düşük olursa monitörün verdiği anlık görüntü ve renkler o kadar net ve detaylı olur..16 ms yüksek olması resimi ve renkleri tam olarak veremez buda görüntünün daha bulanık olmasına neden olur...insan gözü 16 ms altını algılayamaz ama bunun üstünü görebilirsiniz..


    INPUT LAG yani resim tazeleme hızı bu çok önmelidir ve bu değer özellikle oyuncular için (0) sıfır olmalıdır...bu değerin yüksek olması monitörde resimlerin hızlı geçişlerinde GHOSTİNG denilen gölgelenme meydana getirir ve bu bariz bir şekilde görünür..


    bir çok panel seçeneği mevcut monitör alırken TN panel olması uygundur...
    birde sanılanın aksine yanlış bilinen IPS panel oyun için ideal olmadığıdır.evet ama bu söylenen ilk çıkan ıps panellerde ms süreleri yüksek olduğu için geçerliydi şu ana piyasada tepkime süreleri oldukça iyi ıps paneller var ve gönül rahatlığıyla ve ıps kalitesiyle en son teknoloji oyunlar dahil her işinizde kullanabilirsiniz..


    Yine yanlış bilinen... ekran kartının yetmediğin düşünen ve değiştirmek isteyenler ekran kartınız üst düzey olsa bile monitörünüzün verdiği çözünürlük kadar verim alırsınız....
    örneğin : monitörünüz 1280x1024 piksel diyelim ve oyun esnasında 40 fps alıyorsunuz.ekran kartınız son teknoloji olsa bile fps artışı göremezsiniz..

    Dünyada panel üretimi yapan 5 şirket vardır.diğer tüm üreticiler panellerini bunlardan tedarik etmektedir ve kendi teknolojilerini bu panellerle sunmaktalar

    1- SAMSUNG
    2- LG
    3- JAPAN DİSPLAY
    4- SHARP DİSPLAY
    5- AUO (BENQ)


    Yaptığım araştırmalar neticesinde monitör markası olarak tavsiye edeceğim

    ASUS
    BENQ
    FUJİTSU
    AOC
    LG (bazı modelleri)
    SAMSUNG(bazı modelleri)
    DELL

    ANLAMADIĞINIZ VE MERAK ETTİKLERİNİZİ YADA MONİTÖR ÖNERİLERİ İÇİN YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM.........

    MONİTÖR TAVSİYESİ İSTERKEN KULLANIM AMACI VE MAXİMUM BÜTÇENİZİ LÜTFEN BELİRTİNİZ........

    Yazınız için teşekkürler hocam.Ben 144hz 1ms bir monitör alsam gtx770 2gb yeterli olur mu ? az mı kalır bu monitöre.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.