Şimdi Ara

Monitör için kablo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
81
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar monster abra a7 v12.5.3 laptopum var. Metin2 oynuyorum. Oynarken bilgisayar çok ısınıyordu , doğal zannediyordum ancak düşük performanstan da rahatsızdım. Meğer oyun asla harici ekran kartını kullanmıyormuş. Sadece işlemcinin dahili grafik birimini kullanıyormuş. Bu yüzden işlemci çok ısınıyormuş ve düşük performansın sebebi buymuş. Nvidia denetim masasından veya görüntü ayarlarından hangi ayarı yaparsanız yapın düzelmiyor. Daha önce de konular açılmış ve çözüm bulunamamış ,problem oyundan kaynaklı. Fakat harici monitör bağlanırsa mecburen harici ekran kartını kullanacağı fikri ileri sürülmüş. Ben de hdmi çıkışı olan bir monitör ayarladım ve bir hdmi kablo aldım. Fakat taktığımda hala dahili grafik birimini kullandığını gördüm. Sanırım laptoptaki hdmi çıkışı da ekran kartından gelmiyor. Şimdi birkaç sorum olacak.


    1- Laptopta bir de mini displayport çıkışı var. Bu çıkışın direk harici ekran kartından geliyor olma ihtimali var mıdır ? Bunu kablo bağlamadan öğrenmenin bir yolu var mı ?

    2- Eğer o çıkış direk ekran kartından geliyorsa hdmi kablomun ucuna mini displayport dönüştürücü takarsam çalışır mı ? ( Laptop 144 hz ve monitör 60 hz olduğu için frekans takıntım yok. Dönüştürücünün yüksek frekans vermemesi önemli değil , 60 hz verse yetiyor )

    3- Yine eğer o çıkış ekran kartından geliyorsa bir ucu mini displayport ve bir ucu hdmi olan bir kablo var mıdır ? Böyle bir kablo var ise takarsam çalışır mı ?


    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.hepsiburada.com/paugge-dp-1-4-vesa-sertifikali-mini-displayport-to-displayport-kablo-1-5m-entmdp1415-p-HBCV00004MGKPT?magaza=Hepsiburada


    bunu alacaksın fakat bilgisayarında mux switch olmadığını varsayarsak yine windows üzerinden harici ekran kartı ayarlamasını yapman gerekecek


    fakat monitöründe display port girişi yoksa bunu alabilirsin,


    https://www.hepsiburada.com/paugge-4k-60-hz-ultra-hd-3840-2160-thunderbolt-2-destekli-mini-displayport-to-hdmi-v2-0-adaptor-kablo-pm-HB000007ZCT5




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someone -- 6 Mart 2024; 17:58:33 >




  • someone kullanıcısına yanıt

    Windows üzerinden ayar yapılacaksa sorunum çözülmeyecektir. Çünkü hiçbir ayarla dahili gpu var ise oyunu harici gpu kullandıramıyoruz. Sadece merak ettiğim mini displayport ile hdmi çıkışı farklı yerden geliyor olabilir mi ? Yani hdmi çıkışı anakarttan , minidisplayport ise ekran kartından geliyor olabilir mi ? Yoksa bu çıkışların hepsi aynı yerden mi geliyodur ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne saçma sorular. kablo ile bir alakası yok. çok rahatsız oluyorsan dahili ekran kartına biostan kapat.


    ama daha kolayı var. nvida denetim masasından harici ekran kartını seç. pshyx çıkışını harici ekran kartı yap.


    nvidia 3d ayarların yönetilmesi. ordanda program ayarlarına gir harici ekran kartı için metin 2 listeye ekle.

    genel ayarlardan da en düşük fps 60 yap. pilde . sana 3 tane çözüm. kablo monitör vs ilgisi yok. nvidia ayarlarından yapılıyor.

    metil 2 gibi dandik oyunlar ekran kartı açmaz. aldığım fps de monitör yada kablo etkilemez.


    kablo sadece 4k 120hrz görüntü almak istersen hdmi 2,2 kablo gerekir.


    ekran kartın devereye girmiyorsa çipsetinde de problem vardır. başka oyunlarda problem var mı. bence en düşük fps yükselt. fanların içini temizle yüksek ısıdan da devreye girmiyor olabilir. sorunun çok saçma. güç seçeneklerini de masimum yap. adaptörün de bozuk olabilir. birde pilde oynuyorsan 30fps veriri ayarlardan onu 60 fps çıkarman gerekir. ekran kartındai bütün güç ayarları da yüksek yap.





  • diabl0 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle program ayarlarından metin2 yi listeye eklemek asla çalışmıyor net bir şekilde belirttim fakat anlamıyorsunuz sanırım. Dahili ekran kartı komple devre dışı bırakıldığında ise laptop ekranındaki görüntü gidiyor sadece harici monitörden görüntü alabiliyorsunuz.

    Ekran kartında ve güç ayarlarında herhangi bir problem yok. Laptop serviste yeni temizlendi , macunları yenilendi ve ısı problemi de yok. Başka hiçbir oyunda bu problem olmuyor ve problemin benle değil oyunla ilgili olduğunu , bunu dahili görüntü birimi olan herkesin yaşadığını da söylemiştim sanırım onu da anlamamışsınız.

    Son olarak kablo ve monitörle ilgisi yok demişsiniz fakat düşündüğüm gibi oldu. Net bi bilgi bulamadığım için kablo satın alıp denemem gerekti. Burdan da aynı model bilgisayara sahip benzer bir durum yaşayan bir arkadaş olursa diye yazayım. Harici monitörü hdmi girişinden bağlarsanız bir değişiklik olmuyor. Kullanım harici monitörsüz halinde nasıl ise aynen öyle oluyor. Fakat harici monitörü laptopun mini displayport girişine bağlarsanız görüntüyü harici ekran kartından alıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.