Şimdi Ara

monitör kızarması ve bozuk ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler, bir arkadaşımın intel işlemcili ve intel anakartlı, nvidia chipsetli ekran kartlı yeni bir pc si var. sorunun başlangıcında söz konusu arkadaş bir adsl kota programı kurduğunu ve kaldırdığında sorunla karşılaştığını söyledi.bi kaç ufak ses duymuş pcden sonrasında ekran birden kırmızıya dönmüş ve seslerde bozulma olmuş, yani speakerdan çıkan sesler.

    pc yi ilk kontrol ettiğimde birçok worm,virüs vb zararlı haşeratla karşılaştım, xp nin genuine olayı fln da vardı pc de, fazla uğraşmamak için verileri yedekleyip format atıp güzel bir xp kurduk.akabinde anakartın driverlerini ve ekran kartının driverlerini kurduk, restart yapmadan. sorun çözülmüş görünüyordu. ancak restarttan sonra pc açıldı 2 sn sonra normal olan görüntü birden kırmızı oldu. bununla beraber bilgisayarın sesleri de bozuk çıkıyor. onboard ses kartı mevcut sistemde. yazılımsal sorunların dışında aklımıza ilk gelen anakartın kuzey köprüsünde sorun olabileceğiydi. ne kadar elektronik mühde olsak o noktada yapacak birşeyimiz yok:)

    sizden ricam bu sorunda yazılım ile ilgili neler yapabilirm, fikirlerinizle bana yardımcı olmanız.ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım daha önce benzer sorunla karşılaşan arkadaşların yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum.teşekkürler...







  • Pc nin içini açın ekran katını çıkartıp sulotları üfleyin ve PCI çıkışlarınında bir parça varsa içartıp öyle deneyin.Monitörün kablosunu kontrol edin .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.