Şimdi Ara

Monitör Kondansatör Değişimi Rehberi (Monitör Kapanıp Açılma Sorunu İçin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
2
Favori
4.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet, başlığa özellikle yazdım sorunu, çünkü google'dan bu aramayla gelmiş çoğu insan benzer başlıklara. Genelde monitörün kapanıp açıldığı, göz kırpar gibi flaşlandığı zaman kondansatörler ölmüş oluyor. Bu konu hakkında forumda yeterli bir rehber yok. Kendileri yapan arkadaşlarımız var, fakat detaylı bilgi verilmemiş.

    Farklı boyut ve kapasitede kapasitör çeşitleri:
     Monitör Kondansatör Değişimi Rehberi (Monitör Kapanıp Açılma Sorunu İçin)


    Küçük boyutlu değişik tipteki kondansatörler
     Monitör Kondansatör Değişimi Rehberi (Monitör Kapanıp Açılma Sorunu İçin)


    Bilgi:Üstte solda 8'li grup entegre devrelerde kullanılan SMD tipi seramik, altta solda 4'lü grup SMD tipi tantalum, üstte sağda batırma tipi tantalum, altta sağda ise batırma tipi elektrolitik kondansatörleri görebilirsiniz. Aralarında en büyük boyutlusunun ölçüleri cm düzeyindedir.

    Evet, neden bu konuyu açtım? Çünkü şu anda monitörümdeki kondansatörler patladığından flaşlanan, bana göz kırpan bir ekrana bakıyorum. İhtiyaç olduğunu hissettim. Monitörün içini açıp tüm parçalarını söktüm çeşitli videolardan yararlanıp. Aslında İngilizce videolar da vardı kondansatör değişimi hakkında. Fakat videodaki insanlar profesyonel oldukları için çok hızlı yapıyorlar ve İngilizcem yeterli olmadığı için çoğu detayı kaçırdım, benim gibi birçok insan olduğundan eminim.

    Tabii ki "tamirciler" de var ve onların da para kazanması lazım. Toplumsal duyarlılık bunu gerektirir. Fakat toplumsal duyarlılık insanları kazıklamamayı da gerektirmeli. Buradaki bakım/onarım/tamir konusunda usta arkadaşları hariç tutarak söylemek isterim ki bazı teknik servisler işin tadını tuzunu kaçırıyor. Sanki sadece kendileri varmış bu işi yapan, sanki gerçek buymuş gibi davranıyorlar.

    Kondansatörleri 60 liraya değiştireceğini söyledi bana. 5 tane kondansatör. Şok oldum tabii, genç biriydi. Daha "kondansatörler zaten çok ucuz, bu biraz fazla olmadı mı?" dedim ki dövecekti neredeyse, birden yüzünün şekli değişti, "ne olacak kardaş 30 liraya yapim gönderim mi biz de eve ekmek götürüyoruz." İyi de ben günde 15-20 TL'ye çalıştığım günleri biliyorum, afedersiniz hayvan gibi hem de. Neyse, moralim bozuldu, zaten çok zahmet gerektirmediğini biliyordum. Eve geldim yapayım dedim, açtım tekrar, fakat kondansatörlerin değerleri, yerleşim yerleri karışık. Çok sık duruyorlar, bunları havya ile temizleyeceğiz, ardından yenisini takacağız, fakat kondansatörlerin bulunduğu kartın üzerinde farklı şeritler var ve çok yakınlar, birbirlerine lehimlenirse bildiğim kadarıyla monitör araya gidiyor.

    Bu konuda bir rehber hazırlamalıyız diye düşündüm. İlk mesaj bu olduğundan bu şekilde sizlere teşvik amacı güdmesini istedim. Ben de buraya bilgileri ekleyeceğim tamirimi başarıyla yaptıktan sonra, umuyorum ki başarılı olur. Zaten monitörlerin 3 temel probleminden birisi buymuş anladığım kadarıyla. Herkese faydalı olacağını umuyorum.







  • benim bir monitörüm vardı rahmetli babam aynı işlemi uygulamıştı :)
  • Bi bu işten anlamıyorum korkuyorum abi yapamıyorum ya :)
  • 60 TL normal. Tamir eden zaten 6 ay garanti veriyor, ayrıca monitörünüz kaç defa bozulabilir ki? Tamirden 2 sene sonra anca bozulur. 60 TL çok değil adam haklı evine ekmek götürüyor. O 60 TL'nin içinde kullandığı ekipmanın eskimesi, dükkan kirası, eleman maaşı, stopajı ve vergisi var.

    Elektronik şakaya gelmez. "basit o yeeaa" anlayışı olmamalı. O monitörün SMPS katındaki blok kondansatörü deşarj etmezler sonrada al başına belayı. Her mesleğin her sırrı ortaya dökülmez.

    Çatıdaki uydununun LNB ve kablosu yenilenecek, yapamaz mıyım? Çok güzel yaparım Taşınırken ilk montajıda ben yapmıştım ama usta çağırdım malzeme hariç 30 tl aldı yaptı. O adam taş mı yesin?

    Kartuşunu kendin doldur, klimanın bakımını yap, uydunu ayarla, musluğunu tamir et, elektrik işlerine bak, pazara gitme, motosikletinin yağını kendin değiştir ee bu ustalar evine ne götürecek? sen paranı esnafa harcamazsan sonra sana gelecek para olmaz. İşsiz kalırsın.

    Sen tesisatçıya para ile iş yaptıracaksın, tesisatçı çocuğuna çikolata alacak, çikolatayı satan toptancı daha çok çalışacak şoförü depocusu muhasebecisi çalışacak, bilgisayarlarının bakım zamanı gelecek beni çağıracak para gene sana bana bize gelecek.




  • command_4 kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi zihniyetler yuzunden ilerleyemiyoruz

    adamin yapacagi masraf tas catlasin 5tl hadi 10diyelim 10lirada kar edecek %100 kâr dinen uygun gorulen kâr % 20

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • command_4 kullanıcısına yanıt
    hocam size yakıstıramadım bu yorumu

    60 tl ısteyen adama malıyetı yok yanı bılıyorsunuz kurusla alınıyor bunlar bız genede 10 tl hesaplayalım 10 tlde ıscılık alsın hadı tamam 20 alsın 30 tl eder

    adamın etmedıgı masraf 5 tl 55 tl el emegı olmaz arkadasın vurgulamak ıstedıgı orda fahıs fıyattır madem herkez bıseyler almalı yaptırmalı dıyorsunuz

    su heryerde 50 kurus sız gıdıp 2 tl verırmısınız suya ısterse o dukkan 10 kısı calıstırsın surumden kazanmalı ınsanlar fahıs fıyatlarından degıl

    lehım cıhazı alınıp 3-5 tlye parcaları alsanız yapabılırsınız ama bılmedıgınız durum olacak elbette kolay ıs degıl sonucta belkı baska parca uyumlu belkıde sorun baska yerde bılınmez pek usta olan bırıne goturun ortalama fıyat alın hangısı uygunsa oraya yaptırın
  • Arkadaşlar çok güzel anlatıyorsunuz maliyetten bahsediyorsunuz ama dükkan işletmeyen halimden anlamaz. Sadece tamir işi yapacam diyorsan 1 çırak, 1 de usta çalıştıracaksın. Merkezi yerde dükkan kirası 750 TL. Muhasebeci ayda 250 TL alıyor. Elektrik faturası 250 TL civarı. + 50 TL internet, 3 ayda bir stopaj vergisi, kdv vergisi, bağkur, ssk primleri derken görünür görünmez masraflarla birlikte en az 5000 TL dükkanın aylık gideri var. Günde 50 TL den 4 adet monitör yapsan sadece dükkanın ve elemanların masrafı çıkıyor.

    Yani maliyeti 10 kuruşmuş 5 TL imiş, işler öyle yürümüyor. Ev bakmaya, işçi çalıştırmaya başlayınca anlarsınız ne demek istediğimi. Sen para kazan ya da kazanma elemana maaşını vereceksin, devlete vergini vereceksin.

    Bende bıraktım monitör tamir işini kendim vakit ayıramıyorum piyasada olmayan yedek parça ithalatı vs vakit ayırmak gerek. Monitör tamirlerimi anlaşmalı olduğum atelye var oraya veriyorum. Adam monitör başına 40 TL alıyor. Son kullanıcıya tamirde ise 60 TL alıyor. Piyasanın fiyatı, raconu bu.




  • command_4 kullanıcısına yanıt
    eniştemde babamda işletiyor dükkan ama bu kadar kar almıyor kusura bakmayın sizin ki fazla

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • command_4 kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlatmış olacağım ama daha sonradan okuyan arkadaşlar adına yine de yazmak istedim

    hocam afedersiniz ama çırak çalıştırıyorsanız, dükkan işletiyorsanız, bunun masrafını her gelen müşteriden çıkartmanız gerekmez ki ben de bu anlamda demediğinizi varsayıyorum. şöyle diyeyim daha iyi anlayacaksınız, bana bunları söyleyen arkadaşın dükkanı adana'nın en işlek noktalarından birisi olan "inönü parkı"nın yanındaki pasaj.

    bilen bilir, tüm otobüsler neredeyse oraya uğrar. işlek bir noktadır.

    böyle bir yerde, kaldı ki sonraki gidişimde en basiti 4 müşteri vardı ve dükkanda hareket edecek yer yoktu. küçücük bir yer. bildiğiniz bodrum gibi işte çarşının ortasında bir pasajda bir dükkan düşünün. dükkan kiracıları da tanıdığım aslında, o beni yönlendirdi ama söylemedim hiç tanıdığımı, zaten ne tutacak ki diyerek.

    velhasıl, tamirimi kendim yaptım. içim rahat etmedi, başka yere götürdüm, o da kontrol etti yanında denedik, çalıştı kaymak gibi hala da çalışıyor. ona sordum ne kadara yapıyorsunuz bu işlemi diye babacan bir adamdı, yaşlı başlı ama gözü toktu da bayağı, bilmem ne ürünler olursa (anlamadım orasını) 30'a yapıyorum dedi.

    kısacası, mesele piyasaysa, raconsa, bu dayınınki de piyasaydı racondu. zengin olmak için değil, gerçekten gereken para o olduğu için o parayı isteyen kişi tavrıyla belli eder. 60 tl çok değil mi denilince üzerinize yürüyecek gibi tavır sergileyen "gözüm tok, ister yaptır ister yaptırma" modundaki "esnaf" hatalıdır.

    eğer kiraydı, eleman maaşıydı derken para denkleştiremeyecek duruma geliniyorsa, bunun getirisi "müşterilerden daha fazla kâr toplamak" olmamalı. daha fazla iş yapmak için daha mutlu müşteriler bırakılmalı geride ve daha çok tanıtım yapılmalı olumlu işlerle.




  • Arkadaşlar konuyu hortlayıroum ama kusura bakmayın.

    Bugün LG L1734S model monitorum ekranı açılmadığı için (güç butonunun ledi yanıp sönüyordu.) elektronikçiden 3-5 kondansator alıp, devredeki yerlerine lehimledim.
    Sorun çözüldü, ekrana görüntü geliyor artık ama ekran rengi soluk halde. Görsller net değil, siyahlar sarı gibi duruyor. Sıkıntı nerede acaba?
    Ben sadece güç devresindeki kondansatorleri değiştirdim ama ayritten vga girişininin olduğu modüldeki kondansatorleride aldım fakat vga modulunde bir değişiklik yapmadım. Vga modülündeki kondansatorleri değiştirmek sorunu çözer mi?

    Ayrıca güç devresindeki kutuplu kondansatorleri değiştirdim sadece. Kutupsuz kondansatorlerin üzeride değer yazmadığı için onlara dokunmadım.
  • Chlorohydrate C kullanıcısına yanıt

    çözebildiniz mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.