Şimdi Ara

Monitör Seçimi 2024 (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
455
Cevap
27
Favori
19.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 13. nesil i5 işlemcili 16gb ramli laptop var.


    Monitör Seçimi 2024
    Monitör Seçimi 2024amazon
    Viewsonic VX2780J-2K 27” 2K 170Hz IPS Gaming Monitör
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0C7GJXWQZ?tag=akakceprime-21

    Bu monitörü kullanıyorum. Ancak ev kullanımı için laptop ekranını iptal edip 2. bir monitör alıp büyük ekranda çalışmak istiyorum. Xbox Series X mevcut, bu monitörde kullanıyorum.


    2. monitör, film izlemek, oyun oynamak için şu nasıldır?


    https://www.gaming.gen.tr/urun/215797/dell-g3223q-32-inc-144hz-1ms-hdr600-freesync-premium-pro-uhd-fast-ips-gaming-monitor/?ref=akakce&v=1.43.7


    25-30 bini zorlayabilirim. Bu fiyatlara daha iyi fiyat performans ürünü var mıdır bunu sormak istemiştim. Teşekkürler.





  • claswan kullanıcısına yanıt

    İyi günlerde güle güle kullan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • claswan kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun, tekrar dan 22 bin civarına düşerse bende almayı düşünüyorum, bakalım Amazon tekrardan indirime alicsk mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgisi olan var mı arkadaşlar? Laptopımda sadece hdmi çıkışı var. Tip c çıkışta da DP desteği yok sanırım çünkü kasada sembolü yok. Monitör alacağım fakat 2k çözünürlükte 60hz üzerindeki hızlarda hdmi sadece 8 bit destekliyor. 120-144 hz 10 bit kullanmak için DP bağlantı gerekli. Hdmi to DP kablo ile bu işi çözebilir miyim acaba? Yoksa başka bi çözüm yolu var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Hocam eksik bildiğiniz şey hdmi 2.1 şuan en üst bant genişliğine sahip bir bağlantı türü. Ben 4k 165hz 12bpc ile kullanmaktayip. displayport bir işe yaramıyor bu değerlerde...
    sadece monitörün ve laptopun hdmi 2.1 desteği olması gerek ve hdmi 2.1 kablo almaniz lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • murattekno kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. indirime 10 tane girmişti valla ilk baş yavaş gitti ama 6 tane kaldığında 12 saatte bitti hepsi. inşallah girer tekrar.

    iyice kullandım, rdr2, forza 5, cs2, poe gibi oyunları denedim. fps düşüşü çok olmadı.
    örneğin rdr2 rum ayarlar ultrada 70 fps alıyorum dlss quality açınca 85 90 (2k monitörde 125ti)
    forza 5 yine 4k full ayarlarda 120fps ( önceden de aynıydı)
    diğerlerinde bariz fark yok. 3080ti halen yeterli 4k gaming için..


    monitörü baya test ettim. ufak tefek zayıf yanlarını da ekleyeyim. Hani tamamen negatif diyemem.

    4 köşedeki parlaklik %5 kadar diğer yerlerden daha düşük.
    tamamen siyah duvarkagidi falan koyarsanız gerçekten oled oluyor monitör. yüzünüze hiç işik gelmiyor ancak beyaz bir pencere açıp onu hareket ettirince dimming alanlarının aktiflesmesini fark edebiliyorsunuz. Bu da normal zaten çalışma şekli bu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • claswan kullanıcısına yanıt

    Mini LED için iyi fiyat ama 4K oluşu benim için sıkıntı biraz. yüksek fps'lere 2K üstünde çıkmak çok zor. Samsung da biraz kıllandırıyor beni bir kere ağzım yandı. Umarım orta vadede su koyu vermez :)

  • claswan kullanıcısına yanıt

    hocam çok teşekkür ederim yuazınız için, peki üsteki arkadaşın sorduğu soru benim de kafama takıldıi mesela 2k yetecek sistemimiz varsa ve 4k monitörlerde sıkıntı yaratır mı?

  • claswan kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam teşekkür ederim bilgi için. Peki monitör hdmi 2.0 olursa neden mahrum kalırım? O zaman 2k 144hz 8bit mi olur?

  • ebenama kullanıcısına yanıt
    açıkçası benim kart yeterli geldi. ayrıca düşük fpslerde de diğer 2k 165hz monitörümdeb iyi akıcılığa sahip olması beni tatmin etti.

    teknoloji şans işidir. Ben memnunum Samsung'dan genel olarak. Asus, msi çok iyi deriz ama onlarda da sorun çıkıyor. inşallah sorun çıkmaz diyelim :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • claswan kullanıcısına yanıt

    samsung disk üretiminde çok kaliteli ürünler yapıyor ama panel üretiminde açık ara dev oldukları için hatalı ürün çıkma ihtimali de artıyor. MSI da bildiğim kadarıyla Samsung panel kullanıyor.


    gerçi servisleri iyi. benim panel 6 ay sonra bozulmuştu hemen değiştirdiler. 1 yıl sonra yine teklemeye başladı :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebenama -- 19 Mart 2024; 16:51:32 >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Kaynak bunlar yoldayim tam bakamadım gelince incelerim

    Monitör Seçimi 2024 Monitör Seçimi 2024 Monitör Seçimi 2024

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ebenama kullanıcısına yanıt
    kronik problemli bir modelse değişse de sorun devam eder. belki öyle bir şeydir. servisler onarım yapmasa işlemden para alamıyor. mecburlar :) mantıklı olan o. eski 2. monitörüm Samsung b2430 mesela. 15 senedir kullanıyoruz belki sorunsuz ve mükemmeldi. halen cam gibi görüntü veriyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Herkese Merhaba;

    Tavsiye rica ediyorum.

    27" 2k oyun oynarken kullanacağım bir monitör arayışım var. Curved de olabilir ama ghosting falan istemiyorum. Bir de tn panel istemiyorum. Şuan rx580 ekran kartı kullandığım için freesync özelliği işime gelir ama ekran kartını da upgrade edeceğim için g-sync özellikli monitör de olabilir.

    Asus VG27AQ1A / Asus VG27AQ3A / MSI G274QPF arasında kaldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koray_Aykut -- 19 Mart 2024; 20:26:38 >
  • claswan kullanıcısına yanıt

    evet zaten sessizce yok ettiler bir süre sonra Monitör Seçimi 2024  bende komple panel değişti. fekat her modelde yemez o. aynı model adında sonraki partilerde düzeltilir hatalar. umarım ilk partilerden denk gelmemiştir :)


    bu arada 15 senelik LCD 'nin iyice solması lazım. 2 senede rengi benzi atan bir samsung kullandıydım. 1680X1050 çözünürlüklü BW'li bişeydi 22" di sanırsam Monitör Seçimi 2024 

  • oytunjo kullanıcısına yanıt

    Dell'i aldım. Yalnız böyle bir fark beklemiyordum ben oyunda. Parlaklığı, HDR'ı falan inanılmaz fark etti ki sadece EA FC oynadım. Zaman yoktu fazla. Bu akşam RDR 2, NBA vs. de deneyeceğim nasıl olacak bakalım. Gerçekten çok iyi bir monitörmüş. Tabi IPSler klasik hafif ışık sızıyor alttan ama dümdüz tek renk ekran dışında rahatsız etmiyor.

  • oytunjo kullanıcısına yanıt

    Ben de 32" 400 nitlik bir Dell IPS aldım geçenlerde. HDR400'den pek umutlu değildim ama artık IPS'in canlılığındanmıdır nedir beklediğimden iyi çıktı. her panelde kenarlarda hafif bir ışık sızdırması olur ister istemez ama eski monitörde çok daha beterdi. asıl önemli olan bulutlanma ve vertical banding olmaması.

  • ebenama kullanıcısına yanıt

    Fifa'da bir şey fark etmedim açıkçası. Az kullanılmış 2. el aldım ben sıfırına göre 2500 TL civarı daha uyguna geldi. FPS oyunlarında falan bakarım akşam ya da Cuphead gibi hızlı bir oyunda diğer konularda da içim rahatlar, umarım tabi. :)


    Ama EA FC oynarken ilk kez bu kadar keyif aldım. 2. monitör olarak kullanıyorum 2K'da kullanıyorum ama 4K biraz zorladı gibi Iris XE grafik birimini. 4K 60HZ'deydi, içinden çıkan kablo ile 60 HZ üstü vermedi nedense, laptopla mı ilgili bilemedim. 2K 144 Hz'e aldım zaten Youtube izliyorum. Xbox Series X'te 4K 120HZ sorunsuz.

  • oytunjo kullanıcısına yanıt

    nasıl yav Intel Iris XE FC24 mü oynatıyor 60fps'de Monitör Seçimi 2024  bende de bi laptop var içinde iyi bir iris var ama yeni oyunlarda denemedim hiç. klasik oyunları attıydım


    120hz için display port olması lazım 4K'da

  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.