Şimdi Ara

Monitör seçimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
55
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ASUS TUF GAMING VG249QM1A(IPS, 1080p, 270 hz) ve PHILIPS EVNIA 25M2N3200W(VA, 1080p, 240 hz) monitör aldım ve ikisinin de olumlu/olumsuz yanları var. İncelemeler yapılıyor detaylı bi' şekilde Türkçe olmasa da ama sonuç olarak denemeden anlayamıyorsunuz tam olarak.


    Açıkçası oyun açısından VA panel olmasına rağmen 25M2N3200W daha iyi geldi bana tepki süresi, netlik olarak ama adaptive sync'te sorun var. Parlaklık artıp azalıyor Gsync açınca bende. VA panel'de adaptive sync konusu biraz problemli gördüğüm kadarıyla. Siyahlar gerçekten güzel, IPS'e göre bayağı fark var. Işık sızması yok bendeki VA panelde. IPS'te ise ışık sızması ve IPS glow vardı. VA paneli genel olarak daha çok sevdim ama bunda da scanline sorunu var. Hardware Unboxed, Samsung Neo G8 4k 240 hz monitörde karşılaştığını belirtmiş. Benimkinin aynısı oradaki sorun da panel kaynaklı sanırım. Windows 10'un varsayılan mavi duvar kağıdında ve turuncu renkte belli oluyor bu durum.


    VA panellerin neden kavisli yapıldığını anladım bu arada, bende çok aşırı belli olmuyor 24.5 inç benim monitör ama bunun üstünde kavisli yapman gerek çünkü görüş açısı dar. IPS'te böyle bir sorun yok. Black smearing rahatsız etmedi beni. Panel gerçekten hızlı, smearing az olsa da var ama dediğim gibi rahatsız etmedi beni. Scanline olayı daha sıkıntı benim için.


    IPS'te parlaklıkta şöyle bir sıkıntı var. Eğer kendi parlaklığı yüksek değilse monitörün ELMB açıldığında parlaklık düşüyor bayağı. VA'da MBR var aynı işi gören ama onu açmasan da oyun oynayabiliyorsun. IPS'te özellikle rekabetçi oyunlarda ELMB açmak gerekiyor. Ben böyle deneyimledim en azından. Stand olarak 25M2N3200W daha iyiydi, eğer iyi bir monitör kolu varsa elinizde ikisini de monitör kolu ile kullanırsınız. VG249QM1A'nın standı daha kötüydü, 25M2N3200W olanında da çok iyi değil ama pivot hareketleri var en azından.


    Konuyu şundan açtım diğer 280 hz IPS monitör kullananlar nasıl deneyim elde etti? vg259qm çok yazılıyor mesela eski satılan Qisda olanları övülüyor ama Qisda ile yeni Auo paneller arasında çok fark var mı bilemiyorum kullanmadığım için. Blur buster sitesinde bahsetmişler biraz farklarından. 2023'te 1080p ne diye soran da olabilir ama 2k hızlı monitörleri almak için fazla para harcamak gerekiyor. Bütçede sorun yoksa zaten oyun için ayrı film/dizi için ayrı setup yapılır. Neyse, varsa sizin deneyiminiz yüksek hz'li monitörler ile siz de yazabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 15 Kasım 2023; 21:16:58 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.