Şimdi Ara

Monitörler hakkında bilgili arkadaşlar içeri lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,

    1080p bir monitör almak istiyorum 144hz ve 1ms olmasını istiyorum çünkü ağırlıklı olarak oyun için kullanacağım. TN panel olmasını istemiyorum film dizi vs. de izleyeceğim renk doygunluğu da iyi olmalı. Maximum bütçem 1800tl ama bu bütçe beni zorlayacağından daha uygun önerilerinizi bekliyorum.
    https://www.itopya.com/aoc-24-c24g1-2xhdmi-dp-vga-144hz-1ms-freesync-full-hd-curved-gaming-monitor-/


    Şu ürünün parlaklık ve konstant gibi değerleri sizce nasıl? Bir de bir arkadaş yorum kısmına "youtube ve twitchte monitörde hcdp desteği olmadığından dolayı görüntü kalitesiz ama izlenebiliyor" yazmış bu ne demektir. Şimdiden teşekkürler.







  • Samsung c24fg73 için indirim beklerken Aoc c24g1 gözüme çarpmıştı 1400 tl den sipariş vermiştim. Sipariş verdikten sonra monitörün sahte 8 bit olduğunu öğrendim fakat yine de iptal etmedim, renkleri beğenirsem kullanırım kafasındaydım. Ancak maalesef ürün gelince hiç beğenmedim.

    Halihazırda TN panel kullandığım için yan yana koyup karşılaştırma yaptım, gözlemlediğim kadarıyla Aoc c24g1 beyaz ve açık renkleri gayet güzel veriyor ancak koyu renkler ve özellikle oyunlardaki kan efekti gibi kırmızı renkleri şuan kullandığım TN panelden bile kötü gösteriyordu ve monitörün genelinde anlamadığım bir sebepten sanki sarı filtre varmış gibi bir görüntüsü vardı.

    Şuan Samsung c24fg73 için beklemedeyim, bu modelde de sorun yaşayan çok kullanıcı varmış ama ben yine de şansımı denemek istiyorum.
    Belki yazdıklarım fikir edinmen açısından yardımcı olur.
  • Nathan - Drake kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Samsung'u ben de çok beğendim fakat tek sorun fiyatının yüksek olmasıydı. Sorun yaşayan olduğunu bilmiyordum herkes övüyor. Ne gibi sorunları varmış?
  • allperenn A kullanıcısına yanıt
    Sağ ve sol köşelerde dikey olarak açık arkaplanda belli olan renk sararması veya mavimsi tonlara kaçma ve 144hz modundayken masaüstünde bile kasıyormuş gibi takılma hissi(hatta forumda geçenlerde bu sorundan konu açan birisi vardı)ve C24FG70 modelinde yaşanan Purple Artifact sorununun C24FG73 de devam etmesivb gibi sorunlar gördüm internette.
    Bunun aksine tamamen sorunsuz cihaz kullandığını söyleyenler de var tabi, açıkçası ben şansımı deneyip almayı düşünüyorum belki sorunsuz panel denk gelir.

    Amazon.com.tr de 1638 tlye kadar düşüyordu, tekrar o fiyata düşmesini takip ediyorum şimdilik.
  • Nathan - Drake kullanıcısına yanıt
    Bu sorunlar direkt fabrika çıkışı olarak mı geliyor yoksa zamanla mı oluyor acaba? Eğer zamanla olan şeyler değilse paraya kıyıp vatandan test ettirip alınabilir.
  • allperenn A kullanıcısına yanıt
    Sanırım fabrika çıkışı olarak gelen sorunlar, sonradan olmaları pek mümkün değil gibi. Amazonun iade sistemi çok kullanıcı dostu olduğu için onu bekliyorum ama sorunsuz olduğu test edilebiliyorsa 3-5 fazla verip vatandan almak da bir seçenek.
  • Nathan - Drake kullanıcısına yanıt
    Evet şuan 1800'ü geçmiş durumda Vatan'daki fiyatı ama risk almak istenmiyorsa ve benim gibi elektronikten yana şansın iyi değilse yapacak başka bir şey yok gibi :) . Daha uygun fiyatlı öneriniz var mı peki? İçime sindi Samsung ama yine de bütçeyi çok zorlamamak adına başka seçenekleri de değerlendirmek gerek.
  • allperenn A kullanıcısına yanıt
    Fiyat açısından sıkıntınız varsa sanırım şuan piyasadaki 1180TL fiyatla en ucuz VA 144hz monitör Acer ED242QRAbidpx
    Ama 4ms olduğu için isteğinize uymuyor galiba, birde black smearing sorunu vardı sanırım bu modelde bunu da araştırmıştım önceden.
  • Açıkçası daha önce böyle bir monitör kullanmadım. 1ms ve 4ms arasındaki fark beni etkiler mi emin de değilim. İllaki 1ms olmalı mı bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.