Şimdi Ara

Monster Abra A5 V1.1 SSD Yeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, iyi forumlar. 4 sene önce Monster Abra A5 v1.1 modelini aldım. Aldığımda "60GB Mushkin mSATA SSD SATA-III 6GB/sn" ürününü de eklettim. Şimdi SSD'yi sökmem gerekiyor fakat bulamıyorum SSDyi. Bilgisayardan çok da anlamayan insan değilim açıkçası. Aşağıya SSD resmini ve bilgisayarımın kapağının açılmış şeklini koyuyorum. Görünürde SSD yok fakat olduğuna eminim çünkü kullanıyorum Aynı modeli kullanıp bu şekilde SSD kullananlar veya bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Alttaki harddisk kendi taktığım harici harddisk.

    Monster Abra A5 V1.1 SSD Yeri

    Monster Abra A5 V1.1 SSD Yeri







  • M2 sata ssd yeri klavyenin altında bulunuyor. Oraya ulaşmak için yapman gerekenleri sırasıyla yazayım.

    1. arka üst tarafta vga ve ac girişnin olduğu yerde bulunan dış kasa vidalarını sök. sadece ekran bağlantı yerinin orda bulunan vidaları sökmen yeterli diğer kasa vidalarını (alt tarafın vidaları) sökmene gerek yok.

    2. Soğutucu bloğu sök (İşlemci ve ekran kartı üzerinde bulunan vidaları söktükten sonra yukarı kaldırırsan kendi çıkar zaten. Çıkarmışken termal macunu da değiştire bilirsin. Hatta fanı da sök temizle daha iyi olur.)

    3. Soğutyucu bloğu söktükten sonra kenarda bir vida daha var onuda sök
    4. daha sonra ekran ile kasa arasında bulunan parçayı ekranı yukarı kaldırarak sök. Fazla kaldırmana gerek yok kabloları koparma.
    5. açma tuşu, uçak modu tuşunun bulunduğu parçayı kenardan yukarı kaldırarak çıkar. Takmalı olduğu için zor olmaz.
    6. Parçayı çıkarttıktan sonra klavyenin vidalarını göreceksin 5 tane onları sök.
    7.Klavyeyi kaldır m2 ssd yi görmüş olacaksın.

    Benim bios pili bitmişti. Onu değiştirmek için böyle yaptım. Anlatım uzun gibi ama yapması çok da zor değil. Basit bir şekilde oluyor ben korkarak yapmıştım ama zor olmadı.




  • Bu bilgiyi bulmak oldukça zordu. Her nasılsa abra a5 v1.1 için internette iki fanlı farklı bir kasa örnekleri var. Onun ise mekanik montajı tamamen farklı. Yukarıdaki iki arkadaşa oldukça teşekkürler. Şimdi sıra bozuk ssd'yi değiştirmekte..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.