Şimdi Ara

Monster ABRA A5 V5.1 Ciddi Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lütfen yardımcı olun.

    Her şey 9.8.2015 tarihinde ABRA A5 V5.1 modelli Monster notebook bilgisayarı almamla başladı.
    Cihazımı 2 yıl içinde Ciddi sorunlar için garantiye yolladım.

    1. Cihazı kullanmaya başladım ilk günden itibaren ekran kartı hataları verip hep mavi ekran görmeye başladım. Teknik servis ile iletişime geçtiğimde format atmam istendi format attım yine aynı hatalarla karşılaştım. İlerleyen zamanlarda İPS ekranda titreşimlerle karşılaştım. Titreşimler git gide arttı. Daha sonra renkli çizgiler çıkmaya başladı hemen garantiye yolladım. Laptop 1 hafta sonra tekrar elimde oldu. Sorun çözülmüştü geçici bir süre için

    2. Laptop garantiden geldikten belli bir süre sonra yine hatalar vermeye başladı ve ekranda bir sürü beyaz noktalar çıkmaya başladı sürekli yer değiştiriyorlardı. Cihazı kapatıp açında düzeliyordu. Teknik servisi aradım teknik servise tekrar gerektiği söylendi. Tekrardan teknik servisi gönderdim 1 hafta yine garantide kaldı geldiğinde düzelmişti Anakart üzerinde bir tane kablo değiştirmişler. Sorun çözülmüş gibi duruyordu. Ek olarak garantiye fabrikasal sorun olduğunu düşünüyorum diye bir not iletmiştim laptopumun yanında ona hiçbir şey demediler.

    3. Laptop garantiden geldi ama bıkmıştım artık verilerim siliniyor oyunlarım siliniyor programlarım siliniyor format attıkları için onları yükleyip bilgisayarı kullanılabilir hale getirmem zaten 2 günümü alıyor ve laptop kullanmak benim için artık zehir oluyordu. Neyse dedim herhalde bu sefer sorun çözüldü diye düşündüm. Bu sefer aşırı derecede ciddi bir şekilde bir sorunla karşılaştım. Laptopumla bir gece gerekli işlerimi hallettim ve laptopumu kapattım laptop sırt çantama koydum ve uyudum. Sabah işlerimi halletmek için laptopumu masanın üzerine yerleştirdim açma tuşuna bastım birde ne göreyim laptop hiçbir şekilde tepki vermiyordu. Ne açılıyor nede bir ışık yanıyor neyse yine servisi yolladım 7 gün içinde cihaz elime tekrar ulaştı fakat her şeyim yine silinmişti her şeyi tekrar yüklemem 2 günümü aldı neyse dedim olur o kadar sorun çözülmüştü laptop açıldı fakat yine sorunlar çözüldü sandım.

    4. Laptopumla intertte takılıyordum gezdim dolaştım Youtube falan girdim birde ne görüyüm yine ekranda bazı sorunlar çıkmaya başladı. Bu seferde birden bire laptop ekranın ekteki videodaki hata var çok ciddi bir hata. Bu cihaz neden bu kadar sorun çıkartıyor anlamış değilim her şekilde cihaz bozuluyor beni uğraştırıyor gereksiz bir şekilde ben bunu düzenli olarak garantiye yollamak zorunda mıyım? Neden sorun çıkartıyor bu kadar anlamış değilim ?

    Cihazda belli ki ciddi sorunlar var ve her garantiye gönderip geri dönüş yapıldığından sonraki günlerde tekrar benzer sorunlar oluşuyor. Garanti süremin bitmesine yaklaşık 20 gün kaldı ben şimdi tekrar garantiye mi yollamam gerekiyor ?
    Garantisi bittikten sonra tekrar %99 buna benzer bir sorun oluşacak tekrar tekrar söylememe rağmen bir daha söylüyorum cihazımda fabrika sal bir sorun var yapılmıyor işte her zaman sorun çıkartacak bir ürün ne yapacağım bu konuda hiç bir bilgim yok.
    https://www.youtube.com/watch?v=9r0yawOLHnA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilalshnn -- 14 Temmuz 2017; 17:45:26 >







  • Merhabalar. Büyük ihtimalle aldığınız bilgisayarda fabrikasyon hatası bulunmakta. Değişim yahut iade istemenizi öneririm.

    Aldığınız ürünün garantisi hala devam ediyor ise 4. kez servise verip, ürün değişimi veya para iadesi talebinde bulunabilirsiniz. Öncelikle bilmeniz gereken şey bu dört arıza ne olursa olsun bunu 1 sene içerisinde vermesi gereklidir. Cihazın dört kez servis gördüğünü ve kullanıcı hatasından kaynaklanmadığını ispatlayacak dört adet teknik servis raporuna ihtiyacınız var ve dördüncü arızasını verdiği anda, dördüncü servis raporunu almak için izlemeniz gereken yol ve diğer işlemler sırasıyla şöyledir;

    1) Cihazın arızasını kaba taslak belirterek özellikle onarım istemediğinizi ve sadece teknik servis raporu istediğinizi belirtiyorsunuz. Teknik servis size cihazı gönderip yanında kullanıcı hatasından kaynaklanmayan şekilde kusurludur şeklinde rapor gönderdiği anda dört adet servis raporunuz hazır demektir.

    2) Bu raporlara dayanarak cihazı aldığınız mağaza neresi ise, yani fatura üzerinde bulunan mağazanın adresine PTT'den iadeli taahhütlü dilekçe yazıyorsunuz. Örnek;

    X İLETİŞİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. ' NE

    X tarihinde X Liraya mağazanızdan aldığım X Marka X Model cihazım aldığım günden bu güne garanti kapsamı dahilinde dört kez arıza verip üçünde onarımı yapılmıştır. Cihaz şu an servis raporu kanaatiyle kusurludur. Garanti Belgesi Uygulama Esasları Yönetmeliğine göre fatura tarihinden itibaren garanti kapsamı dahilinde, bir yıl içerisinde dört kez servis görmesine istinaden; [ buradan sonra a), b), c) seçeneklerinden birini isteğinize göre ekleyebilirsiniz.

    a) fatura tutarı olan X Lira bedel iadesi talep eder, gereğinin yapılmasını rica ederim.
    b) cihazımın birebir aynısı ile değişimini talep eder, gereğinin yapılmasını rica ederim.
    c) cihazımın bir üst modeli ile değişimini talep eder, gereğinin yapılmasını rica ederim. (Üst modelin fiyatı fatura tutarından en fazla 50 lira kadar fazlaysa)
    d) fatura tutarım ile cihazımın bir üst modeli ile arasındaki fiyat farkını ödemek suretiyle değişimini talep eder, gereğinin yapılmasını rica ederim.

    İsim, Soy isim, telefon, adres ve imza ile dilekçenizi tamamlayıp gönderiyorsunuz.

    Unutmayın, herhangi bir ürünün 1 sene içerisinde üçten fazla arıza vermesi durumunda bu %100 yasal hakkınızdır. Hakkınızı arayın.

    Kolaylıklar dilerim.




  • Teşekkür ediyorum çok açıklayıcı bir cevap oldu.
  • Laptobun garantisi bitti sorun yine başladı aldığım güne lanet olsun ya :(
  • Monster en iyi müşteri hizmetleri sunan marka olarak tanınır.Birçok kez size yardımda etmişler ama demekk pc sıkıntılı.Keşke iade yapıp değiştirseydiniz.Şuan nasıl ?
  • SıradanCanlı kullanıcısına yanıt
    Hocam cihazın garantisi bitti en son garantiye yolladığımda iade talep etmiştim fakat hiç dikkate almadılar iade talebimi cihazı tamir edip yolladılar cihaz eve geldiğinde sorun diğer gönderdiklerim gibi çözülüp geldi ama garanti bitince aynı sorun tekrar çıktı şimdi garantiye yollasam tonla para isterler muhtemelen cihazın ölmeye bir adımı kaldı bende artık video çekip youtube atacağım sorunumu insanlar görsün diye dayanamıyorum artık ya okadar çalışıp para biriktirdim sorunlu bir cihaz yolladılar bana aldığım güne nalet olsun yazıklar olsun paramızla rezil olduk :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilalshnn -- 29 Mayıs 2018; 5:30:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.