Şimdi Ara

Monster Abra A5 V6.1 Hakkında sorularınız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pazar akşamı sipariş vermiş olduğum Monster Abra A5 V6.1 bu sabah elime ulaşmıştır. İstanbul dışında olmama rağmen çok hızlı bir şekilde elime ulaştı, buradan Monster Notebook, Fokus Bilgisayara hızlı gönderi için teşekkür ediyorum.

    Genel olarak ilk izlenimlerimi aktarmam gerekirse çok uzun süredir ben laptop araştırıyordum Monster hep aklımın bir köşesindeydi fakat ortalıkta dolaşan bazı olumsuz yorumlar sebebiyle almakta çok tereddüt ettim. Uzun bir araştırmalar sonucunda şansımı Monster'dan yana kullandım ve sürekli ortalıklarda dolaşan şikayetlerin hiçbirine rastlamadım. Yani ışık sızması, gürültülü fan sesi falan bende şuan için yok. Kasa kalitesi fiyatına göre bence normal, çünkü metal kasaya geçtiğinde maliyet daha da artacak buda fiyata yansıyacak ama bir fiyat performans laptop için tasarıma çokta takılmamak gerek olduğunu düşünüyorum, benim için önemli olan performans ve performansı oldukça iyi.

    Bu model hakkında merak ettiğiniz, sormak istediğiniz, aklınıza takılan herşeyi sorabilirsiniz, elimden geldiğince deneyimlerimi ve bilgilerimi aktarmaya çalışırım.







  • Monster in bu modeli benim de aklimda simdilik msi gp62 ile arasinda gidip gelmekteyim. Cihaz hakkinda sormak istediğiklerim sunlar
    1. Kasa cok parmak izi birakiyor mu ve kaliteli bir his veriyor mu?
    2. Hoparlör kalitesi nasıl muzik dinlerken, film izlerken veya oyun oynarken nasil bir performansi var. Kotu yorumlar okudum hoparlörü hakkinda.
    3. Panel kaliteli mi? Isik sizmasi olabiliyormus sanırım.
    4. Son olarak ssd li versiyonunu mu kullanıyorsunuz performansı nasil bu baglamda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MarlonDaniel kullanıcısına yanıt
    Evet parmak izi gerçekten bırakıyor iç kısımda çok fazla bırakmıyor ama ekranın arkasında kalan kısımda logonun olduğu yerde çok fazla parmak izi kalıyor özellikle yağlı bir cildin var ise benim gibi aşırı derecede iz kalıyor ama klavyenin olduğu kısımlarda yok denecek kadar az önemli olan kısımda burası aslında, göz önünde olmadıktan sonra beni rahatsız etmiyor parmak izi.

    Hoparlörden çok fazla birşey beklemeyin çok iyi değil çok rezalet birşey de değil orta sınıf diyebiliriz zaten benim ses sistemim olduğundan hoparlörü çok fazla test etmedim.

    Panel oldukça kaliteli aslında beni almaya teşvik edenlerden biri paneli idi IPS olması gerçekten çok büyük bir avantaj normalde ben MSI PE60 alacaktım sonra karar değiştirim GP62 alayım dedim sonra Dell 7559 düşündüm ama hepsinin ekranı TN Panel ve parlaklıkları az olan sıkıntılı modeller. Ekran benim için önemli diyorsan kesinlikle IPS panel olan bir laptop almalısın. Renkleri en doğru yansıtan panel IPS panellerdir. Şu videoya bir bak istersenhttps://www.youtube.com/watch?v=DWXcNlh85Ps bir bilgisayarın en önemli parçası bana göre ekrandır, o kadar para verip çamur gibi bir görüntüye bakmak istemezdim açıkçası ekrana hangi açıdan bakarsanız bakın kesinlikle görüntü kaybı olmuyor. Göz sağlığı açısından ekranın kalitesi oldukça önemli. Işık sızması olanlar varmış ama ben siyah bir arkaplan yapıp parlaklığı en sona aldım kesinlikle ışık sızması yok, bazı modellerde varmış ama forumda fotoğrafları gördüm ama hepsinde olacak diye birşey yok biraz şans işi aslında alırsınız eğer hoşunuza gitmez ise zaten 14 gün koşulsuz cayma hakkınız var geri iade edersiniz.

    SSD siz modelini aldım ama 2133mhz ram özelleştirmesi yaptım, bilgisayar hoşuma gitmezse diye SSD almadım şuan SSD yi de başka bir elektronik marketten sipariş verdim 1-2 gün içinde SSD de elimde olur montajını yaparım. SSD'siz olmasını göz önünde bulundurursak performansı oldukça iyi görünüyor birde SSD eklemesi yaparsak zaten isminin hakkını verir canavar gibi bir makine olur.

    GP62 sanırım 3500TL bana sorarsan aradaki 700TL oldukça fazla bir miktar ayrıca GP62 TN panel sanırım bunları göz önünde bulundurarak seçim yapmalısın. Tam olarak ne için alacağını bilmiyorum ama beni 3-4 sene idare etsin günlük işleri halledeyim arada sırada oyun oynarım falan diyorsan Monster yeterli bence eğer çok yüksek performans istiyorsan zaten laptop alma masaüstü bilgisayarlar laptoplara göre daha performanslı örnek olarak GTX950 ile GTX950M arasında fark vardır GTX950, GTX950M'e göre daha performanslıdır. Benim bunu alma amacım aslında oyun değildi dizi, film izlemek, çizim programları ve günlük işleri halletmek için aldım kısacası iş için aldım 4-5 yıl sonra oyun için bir masaüstü bilgisayar toplamayı düşünüyorum.




  • Cok sağol verdigin bilgiler için. Ben ssd li modelini alacağım 2999 tl olan ayrıca windows umda olmadığı icin w10 ekleyecegim 3304 tl gibi bir fiyata geliyor bana. Ayriyetten bende 240 gb ssd var onu da degerlendirmeyi düşünüyorum. Toplamda 3304 oluyor ancak taksit de vade farki olduğu icin 3400 u de asan bir maliyet çıkıyor ortaya. Bu yüzden msi gp62 ile arasinda kaldim zaten. Yarin fokus bilgisayara gidip bakacağım sanırım. Bir de msi a bakmaya calisacagim ona gore karar vereceğim buyuk ihtimalle. Monsternda beni en cok ceken sey ips olmasi ve upgrade kolaylığı zaten. Ikisinden birini alsam uzmez beni hardcore bir oyuncu degilim cs go, hd film dizi izlerim genel olarak. Klavyesi nasil peki yazi yazmak icin rahat mi sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MarlonDaniel kullanıcısına yanıt
    Klavyesi benim hoşuma gitti açıkçası, yazı yazarken oldukça keyif alıyorum, ciklet klavye denilen klavye tipi, tuşlara basış ve geri tepmesi mekanik klavye kadar olmasa da, mekanik klavye ile sıradan klavye kalitesi arasında birşey olmuş. Dell 7559 un klavyesi oyuncak gibi birşey onunla kıyaslayacak olursak eğer Dell klavyesine göre kat kat kaliteli, tabi aydınlatmasıda ayrı bir avantaj aydınlatmayı çok önemsemiyordum ama kullanınca değerini anladım. Ramazan ayındayız malum sahura kadar uyanığız, akşam odanın ışıklarını kapatıp sadece klavyenin ışıklarını açmak yetiyor. Aydınlatmasız bir klavyesi olsaydı eğer şimdi birde odanın ışığını açmak zorunda kalacaktım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.