Şimdi Ara

Monster Bilgisayar Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 hafta önce Monster Abra A7 v13.2 modeli elime geçti fakat sesinde bir sorun fark ettim. Şöyle ki, 5-10 saniye bilgisayarın ses çıkarmasını gerektirecek herhangi bir şey yapmadıktan sonra çıkan ses biraz eksik ve cızırtılı/patlamayla çıkıyor, sürekli çıkan seste bir sıkıntı olmuyor. Örnek vermek gerekirse bir video izlerken videoyu başlattıktan sonra çeyrek/yarım saniyelik bir ses eksikliği olup ses cızırtı/patlamayla çıkıyor ve düzgün devam ediyor videoyu 5-10 saniye durdurup tekrar başlatırsam aynı sorun yine oluyor.


    2 haftalık uğraşlarım sonucunda bilgisayarı 3 kere teknik servise verdim, şu an da Monster'ın bilgisayar mühendisi 6 gündür inceleme yapıyor, Monster servis yetkilileri tarafından bunun genel bir sorun olduğunu, farklı modellerde de denendiğinde karşılaşıldığını fakat donanımsal bir sıkıntı olmadığını ve işletimsel bir sıkıntı (Mirosoftla, Windows'la alakalı) olduğunu söylediler. Fakat sorunu internette kimsenin bahsettiğini görmedim, yorumlarda incelemelerde de görmedim, ve ilk defa senden duyuyoruz bu sıkıntıyı dediler. Sorun video izlerken falan çok fark edilmeyebiliyor fakat 5-10 saniye bilgisayar sessiz kaldıktan sonra herhangi bir şeyi mesela CMD(komut istemi) yönetici olarak çalıştırıldığında çok rahatsız edici bir cızırtı oluyor.


    Windows kaynaklı bir sorun olduğunu söylüyorlar ama pek mantıklı gelmiyor. Denenen Windows sürümü Windows 10 bu arada. Eğer dedikleri gibi Windows kaynaklı ise bunu yaşayan başka insanlar da olmalı.


    Yakın zamanda bilgisayar alıp böyle bir şey yaşayan var mı? Özellikle de Monster bilgisayarla.








  • Realtek ve soundblaster/thx audio ses sürücüsünü silip dener misiniz? Eski modellerden olan t5 v17 cihazımda bu şekilde çözdüm. Windowsun otomatik kurduğu ses sürücüsünü kullanıyorum bir iki yıldır.

  • Bilgisayarı 0 alıp windows yükelyip açtığımda da sürücüleri yüklediğimde de sorunla karşılaşıyorum hiçbir şekilde çözülmüyor. Dediğim gibi 1 haftadır teknik servis 6 gündür de mühendis ilgileniyor. Sorunun başka model ve bilgisayarlarda da olduğunu söylediler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda.ozturk -- 9 Aralık 2021; 23:55:21 >
  • Merhaba Arda kardeş. Bende de aynı sorun oldu. 1-2 saat kadar araştırıp çözdüm. Sorun realtek güç tasarrufundan kaynaklanıyor ve bir hata tabiki. Bununla çözebilirsin. Adresi kontrol et. Belki seninki farklıdır.


    Ayrıntıları merak edenler bu sayfayı okuyabilir:

    https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/audio/audio-device-class-inactivity-timer-implementation



    Kod

    Yığını:
    Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e96c-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001\PowerSettings] "ConservationIdleTime"=hex:FF,FF,00,00 "PerformanceIdleTime"=hex:00,00,00,00 "IdlePowerState"=hex:FF,FF,00,00



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electroumit -- 29 Mayıs 2022; 3:40:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.