Şimdi Ara

MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ (733. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.741
Cevap
120
Favori
966.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 731732733734735
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yok arkadaşlar birçok şeyi alttan aldım ama yeter. Şu 4 günde aldığım güne nalet okumama az kaldı. Hadi ışık süzmesini sineye çektim hadi kasadaki iğrenç klavyeye de sineye çektim hadi boşta bile dönen fanıda sineye çektim hadi işlemciden gelen garip sinyal seslerini de sineye çektim ama ekran parlaklığının yüzde yüz olmasına rağmen parlaklığın ilk günkinden daha az parlaklığa sahip olmasına daha fazla katlanamayacağım . İnanmayacaksınız ama parlaklık otomatik değişiyor. Ayrıca Control paneli midir nedir bir işe yaradığı yok. Göz boyamak için konulmuş. Ben bu ürünü trendyoldan aldım müşteri hizmetleri ile de muhattap olmak istemiyorum. Bunun iadesini nasıl gerçekleştire bilirim ? Bir problem yaratırlar mı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidensa -- 23 Mart 2021; 23:55:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidensa

    Yok arkadaşlar birçok şeyi alttan aldım ama yeter. Şu 4 günde aldığım güne nalet okumama az kaldı. Hadi ışık süzmesini sineye çektim hadi kasadaki iğrenç klavyeye de sineye çektim hadi boşta bile dönen fanıda sineye çektim hadi işlemciden gelen garip sinyal seslerini de sineye çektim ama ekran parlaklığının yüzde yüz olmasına rağmen parlaklığın ilk günkinden daha az parlaklığa sahip olmasına daha fazla katlanamayacağım . İnanmayacaksınız ama parlaklık otomatik değişiyor. Ayrıca Control paneli midir nedir bir işe yaradığı yok. Göz boyamak için konulmuş. Ben bu ürünü trendyoldan aldım müşteri hizmetleri ile de muhattap olmak istemiyorum. Bunun iadesini nasıl gerçekleştire bilirim ? Bir problem yaratırlar mı ?

    15günü geçmediyse siz alalı. Tüm ekipmanları kuru içine koyun. Satınalma sayfasından iade talebi oluşturun. Verin gitsin.

    Tecrübelerinizi de paylaştığınız için teşekkürler. Az kalsın 15k para verip monster alayım diye iyice niyetlenmiştim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Hadi geçmiş olsun laptoplarda zamlandi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zamlanırsa zamlansın ben bir kere monster aldım bir daha almayı düşünmüyorum. Garanti süresince daha ilk haftası ölü piksel kaynaklı panel değişti, 2 hafta sonrasında cızırtı yaptığı için subwoofer, 18. ayında menteşe değişti. Şimdi garantisi biteli 2 ay oldu ekran parlaklığını arttırınca sağ alttan garip bi cızırtı sesi geliyor ekran titriyor (parlaklık bi 90 bi 30 oluyor her saniye). Artık pc en az 100 saniyede açılıyor. Her şeyle taradım virüs yok ssdler 120/256 ve 400/1000gb oranında dolu olmasına rağmen. 15 martta 2 saat dışarıda bekleyip servise verdim 2 gün içinde alırsınız dediler, 3. aradım 1-7 gün içinde dediler. 22 martta aradım 12-14 gün içersinde diyorlar. Bir servisi iyiydi o da artık pert olmuş. Ben artık önermiyorum en az 8-9bin bi laptopa verecek adam lütfen 1000-1500 daha verip msi falan alsın. kendi akıl sağlığı için.


    bu arada model: tulpar t5 v17.1


    edit: arkadaşla beraber verdik ona 17 mart günü teslim ettiler. müşteri de ayırt ediliyor bunu dediğim zaman öncelik sırasına göre müdahale ediliyormuş(: eşitlik de yok. 2 gün nere 12 gün nere yazık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanmıyorum -- 25 Mart 2021; 10:38:52 >




  • hidensa H kullanıcısına yanıt

    hocam, ayalarda var o ekran parlaklığının otomatik değişimi :) siz çok kızmışsınız bu laptopa en iyisi geri vermeniz

  • agtr A kullanıcısına yanıt

    HAhahahaha :D Doğrudur hocam tepemi arttırdı. Fan için birkaç şey daha deneyeceğim malum laptop fiyatları uçtu yukarıda delikanlılık yaptım ama geri vites yapacağım galiba :D Matebook d16 çıkacakmış ama ona da o kadar para verilir mi bilmiyorum ? Bu arada hocam benim cihaz abra serisi bunda telefon gibi sensör yok. Ondan dolayı ekran parlıklığını otomatik değiştir seçeneği yok intel uhdyi silip kuracağım şimdi.

  • andios kullanıcısına yanıt

    Masaüstündeyken görev yöneticinizden Cpu hızlarını kontrol edin. Güç profillerindeki bug sebebiyle bazen boşta iken 4ghz seviyelerinde çalışıyor.

    Böyle bir sorununuz varsa dengeli moda alabilirsiniz yada turboboostu kapatıp deneyebilirsiniz.

  • anomaly A kullanıcısına yanıt
    Hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Yeni gördüm mesajınızı. En kısa sürede yapacağım...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidensa

    Hocam, bende şu cümlenize katılıyorum ''İstediği kadar performanslı olsun. Ben performans istemediğim sürece fanların gereksiz yere çalışmasına hiç gerek yok'' İçimi soğutmaya çalıştım ama olmayacak gibi . Akşam bir bakayım bios ayarlarına falan. Dün gece odada yine sessiz ortamdayken durmadan çalıştı işin garibi prizdeyken hiç susmuyor şarjda değilken yine arada bir susuyor. Çözemedim bende . Aynı şekilde pildeyken ekran kartı kendini kapatıyor ve fanı susuyor. Şarja takar takmaz internette dolaşsam bile ekran kartı fanıda çalışıyor.

    Prizdeyken daha çok ses çıkarması normal bir şey. Pilden güç çektiği zaman ekran kartı ve işlemci alması gerektiği gücü alamadığından düşük güç profilinde çalışmaya başlıyor. Ağır bir şeyde bile işlemci asla maksimum hızına ulaşamayacağından fanların çalışmasına gerek kalmıyor. Ne kadar çözüm olabilir bilmiyorum laptopunuzun çıkardığı ses düzeyini ama kendimce bildiğim bir yöntemden bahsedeyim. Sağ alttaki pil kısmına bir kere tıklarsanız En İyi Pil Ömrü-En İyi Performans yazılarını görürsünüz. Muhtemelen bu varsayılan olarak En İyi Performanstadır. Bu ayar ne kadar performans odaklı ise işlemci turbo boosta daha çok yelteniyor haliyle ses çıkıyor. Ortaya veya en sola çekerseniz fan sesinde önemli bir düşüş olacaktır. Bir de kontrol merkezi ayarı var. Ofis modu ve oyun modu var kendi laptopumda model farklı olsa da monsterın farklı bir yazılım yazdığını sanmıyorum. Ofis modunun gelişmiş seçeneklerinde fanı yavaşlatabiliyorsunuz. Bence bunların bayağı faydası olur. Bir de arka planda çalışan programlara dikkat edin. Mesela bende epic games launcher işlemciyi inanılmaz yoruyor ne zaman girsem fanlar kafayı yiyor kapatınca sakinliyor.





  • anomaly A kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz için teşekkürler hocam denemediğim şey kalmadı hocam neler neler denedim olmadı. Abra a5 v16 serisinde control paneli farklı bunda ofis modu yok sessiz eğlence modu gibi şeyler var zaten hiçbiri işe yaramıyor ben zaten ürünü iade ettim . Töbe listeme yeni bir firma daha eklendi :) olumsuz şeyleri tolere ettim ama fanda artık sabrım kalmamıştı .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hidensa H kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhaba. Biraz geç oluyor ama bu problemi yaşayan arkadaşlar varsa belki onlara yardımcı olur yazdıklarım. Fan sesini ofis moduna aldığınızda dahi yüksek hızlarda çalışıyor ise muhtemelen işlemcinizden kaynaklıdır.

    Öncelikle önerim bilgisayarınızı en iyi performansta kullanıyorsanız, daha iyi performans modunda kullanmamız. En iyi performansta kullanırsanız işlemci oc yapar ve 4 GHz den aşağı inmez.

    İkinci olarak ki bu en etkilisi. Güç seçeneklerinden gelişmiş güç ayarlarını değiştireceğiz. Burada işlemci güç yönetimi altındaki en yüksek işlemci durumunda pil ve prize takılı olarak iki farklı seçenek var. Yapacağımız işlem bu iki seçeceği de100 den 99 a indirmek olacak. Bu sayede işlemcimiz en yüksek temel hızından %1 daha az çalışacak. Bu da ısınma durumunu baya geciktirecek.

    Eğer ki yüksek performans gerektiren bir işlem yapacaksak bu yaptığımız planı değiştirebiliriz. Böylece ofis modunda bilgisayarımız hem serin hem de sessiz bir şekilde çalışacaktır.




  • carpiki C kullanıcısına yanıt

    Hocam bunlar ne ki ben agresif modu devre dışı bile bıraktım olmadı. Abra a5 v16 serilerinde fan ayarları kodlanmış bir şekilde sunuluyor ne yapılsa yapılsın o fan düşük devirde çalışıyor .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3070 ‘li monster T21.5 almayı düşünüyorum. Ancak biraz araştırıdığımda henüz oturmamış bir sistem olduğunu görüyorum.

    Örneğin youtube üzerinden yeni 30 serisi incelemlerinin ikisi de iade ile sonuçlanmış. Kararsızım.

    Müşteri temsilcisi olur, alıp kullanan olur genel hatlarıyla yorum
    yapacak varsa dikkate alacağım, teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden herkes fan sesinden şikayetci, sessiz moda alıp güç tasarrufunu secersem boşta hiç fan sesi cıkartmıyor cihaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 hafta önce Tulpar T7 20.3 aldım. i7 10750h ve rtx 3060 olan. Şimdiye kadar çok memnunum. Ama monster alacak olanlar şunu bilmeliler, bu ilk laptop olarak alınack marka değil. Yazılım konusunda daha sade olduğu için stabilitesi az. Bunlarla oynamayı, donanımın düzenli bebek bakıcısı gibi bakımını yapmayı bilmiyor veya tercih etmiyorsanız almayın.


    Alırken ucuz olmasının bir sebebi var, siz o paranın karşılığını emeğiniz olarak düşünmelisiniz.


    Monster, Clevo ve Tongfenge yaptırıp satıyor. Bunlar zaten birçok markanın fasoncusu. Ama müşteri hizmetlerini de maksimumda tutmaya çalışıyor. Bir marka daha ne yapabilir?


    Monster fanı falan da değilim, ilk monster laptopum. Elimde Dell 7577, Vostro, Acer Aspire 5, Lenovo Thinkpad E595, Clevo M965TU (Casper), 2 toplama desktop var.


    Monster'a bakacak olursak;

    • Klavyesi Thinkpaddan kötü, diğerlerinden iyi
    • Kasa kalitesi Acer'dan çok daha iyi. Dell 7577, 10 üzerinden 10 ve Acer 1 ise, Monster 6-7 alır.
    • Ekranı en iyi Monster
    • Parça bulunurluğu hakkında yeni olduğu için birşey diyemeyeceğim ama Clevo'nun her parçasını bulabiliyorum hala. Clevo 2008 model
    • Fan sesi Dell 7577 ile çok benzer. Fan çalışma karakteri de benzer. Tutup bunun fan sesi ile Vostro'yu karşılaştırmak saçma.
    • Pil ömrü konusunda bilgisayar yeni olduğu için birşey söyleyemem. Vostronun bili 2 senede pert oldu.
    • Hoparlör olarak Thinkpad ilginç şekilde en iyisi. Sonra vostro, acer, monster, 7577 diye gider.


    Çok ısınan bir işlemci olan 10750H ara sıra peakler halinde 98C görüyor. Bunun için çıtırından undervolt, Arctic Silver 5 macun ile deneyeceğim. Ya da Mhz kısıtlamasına gideceğim.


    Düzgün soğuyan intel işlemcili 3000 serisi gpulu, herşeyi güzel laptop bulan bana da haber versin. En uygun fiyata bu konfigurasyonu aldıysam, bakımını yapıp pışpışlamayı göze aldım ben :)


    Sorusu olan varsa sorsun, elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım :)





  • Fanda esas kontrolü sağlayan EC- embeded controller yazılımı sanırım,, şu biosla beraber flaşladığımız. Ben yeni EC yi flaşladıktan sonra fan daha sessiz oldu. Benzer cihaz xmg nin sitesinde EC change loglara bakınca, %70 i fanla ilgili değişiklikler, firmalar da tam oturtamamış fan olayını, kısıyorsun, mavi ekran, açıyorsun, uğultu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egesengun E kullanıcısına yanıt
    Ferrari al.. Bas parayı ama passat kadar hız yapsın yeter aman motor sesi kafalı ütülemesin.
    Yazınızın kaba özeti bu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne demek istediğinizi anlamadım, kusura bakmayın...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: egesengun

    Ne demek istediğinizi anlamadım, kusura bakmayın...

    Mhz kısıtlamanıza istinaden öyle söyledim.


    Ben bunu casper ile yaşamıştım. Aman mhz düşürelim aman fan kontrol programları kuralım bios güncelleyelim..


    Laptopu keyifle kullanmaktan çok ayar bakım derdine düşerdik.


    Yıl 2021 bakıyorum monster kullanıcıları bizim 2004 yılında yaptıklarımızla uğraşıyor hala.


    Pahalı maldır vardır bir hikmeti ucuz maldır vardır bir illeti.. Diyen demiş zamanında..

  • Merhaba arkadaşlar 20 ağustos 2019 da aldığım,herşeyinden memnun olduğum(maaşallah) cihazımın bataryası 2 gündür yüzde 95 te kaldı artmıyor,hep şarjda,garanti bitmeye yakın bi servise verebilirim ama çiziyorlar vs diye belkide vermeyebilirim.


    Monster Notebook Abra A5 V15.2.4 i7 9750H,8GB,256GB SSD 3000MB/s-1300MB/s,4GB GTX 1650,15.6

  • 
Sayfa: önceki 731732733734735
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.