Şimdi Ara

Monster Hel802 kasa laptopumda DVD Writer sorunum var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrb arkadaşlar. T74Hel802 model Monster'im var. 2006 Kasım'da almıştım ama dvd writer sapıttı :) boş dvd leri okumuyor, okuyunca yazmıyor, yazarsa da bu yazdıklarını açamıyor. SÜrekli dvd içerinde garip sesler çıkarıyor okumaya uğraşıyor. Bazen yazamıyor power callibration error (güç ayarlama hatası) diyor. Bazen de disc in sonu yaratılamadı diyor. Yazım hızını düşürsemde olmuyor. Zaten Slimtype diye bir marka. Bayağı dandik ve gürültülü.. Laptopuma takmak için ne marka bi dvd writer önerirsiniz. Double Layer. Örneğin masaüstümde LG dvdwriter vardı ve muhteşem bi aletti.. Bana hiç sorun çıkarmayacak bi dvd writer istiyorm. Nerede temin edebilirim? Kendm takarım heralde.
    Tşk ettim :)



  • bence fokusla görüş belki senn alete uymlu dvd writerları vardır. okadar yedek parçada iddalıyız diolar. eer dvd writer ın markasını beğenmediysem bilemm.
  • mail gönderdim ama 3 gün oldu daha cvp gelmedi. Ben de buraya yazayım dedim. Zaten aynı dvd writer i istemiyorm çok berbat bi marka Slimtye, çok gürültülü ve bol sayıda boş dvd yakma özelliğine sahip kendileri. Lg favorimdi her zaman ya da Samsung böyle kendine şükrettirecek bi dvd writer istiyorm. Paraya da kıyarım, boş dvdye vereceim paradan daha mantklı olacak. İzmir'deyim nerede bulabilirim bi fikri olan var mı?
  • nero varsa info tooldan slimtype ssm-8515s olup olmadığına bakabilirmisin,eğer öyleyse markası liteon daha doğrusu üreten diyim:)
    burdan firmware yüklersen belki sorunun çözülür
  • evet arkadaşım dediğin gibi ssm-815s hatta bnm laptop imzandakinin aynısı :) hemen bi bakıyorm firmware e.. inşallah olur. Sende bir sorun yarattı mı?
  • aslında ilk denemede firmware uyuşmazlığı yaşadım yani bendeki çok daha farklı bi firmwaredı,compalın yaptığı bi firmware sanırım bu yüzden liteonun kendi firmware tanımıyo dvd yazıcıyı,bende biraz araştırdım,eski bi firmware buldum böylece liteonun tanıyabileceği firmware yükledim sonra en son firmware yükledim sorun çıkartmadı,üstelik benimde bi rahatsızlığım vardı dvd yazıcıyle ilgili dvdleri belli bi süre okuduktan sonra durup dururken okumamaya başlıyodu sadece dvdyi çıkartıp tekrar takınca sorunsuz okuyodu,bu durumdan çok rahatsız olduğum ve çözmek için firmware upgrade düşündüm,upgradeden sonra hiçbi sorunla karşılaşmadım,gerçi henüz dvd yazmadım ama yazma konusunda bi şikayetim yoktu.
    eğer son versiyonda sorun yaşarsan eski sürümü bi yere upload yaparım
  • evet sorun yaşadım gerçekten.. lite-on dab indirdiğim uyuşmuyor dediğin gibi compal dan indirmek gerekiyor. eğer müsaitsen upload edebilir misin? Yoksa siteyi söyle ben arar bulurum..
  • http://r a p i d s h a r e.com/files/103500511/GS08fix.rar.html
    linkten 08 sürümünü indir sistemi yeniden başlat sonra son versiyonu yükle
  • tşk ederim atyay yükledim ama olmadı yine de :) sen yine de saol
  • hmm aslında farklı yöntemler deniyenler var
    http://r a p i d s h a r e.com/files/103507211/a.rar.html
    yukardaki linki indirip flashfixe gs09 at sanırım kendi içinde bi düzenleme yapıyo tam bilmiyom bende işe yaramamıştı belki sende çalışır

    http://r a p i d s h a r e.com/files/103508308/GSL1.rar.html
    buda benim eski ve sorunlu firmwareım belki sende işe yarar ve/veya yukarda anlatığım yöntemleri uygulamanı sağlar

    buda olmazsa nette ssm-8515s diye arattır belki farklı bi yöntem bulursun:)

    ha bide belki lens kirlenmiş olabilir pamukla yada lensi çizmiycek hafif bi bezle silmeyi dene:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atyay -- 30 Mart 2008; 14:06:09 >




  • hepsini yaptım ama olmadı.. zaten ilk aldığım gün bile beğenmemiştim dvd writeri.. çöp abi bu artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.