Şimdi Ara

|| MONSTER® || MS-16F11 (HD5870) || MS-16F12 (GTX 460M) || KULLANICILARI DERNEĞİ || (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.094
Cevap
7
Favori
59.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İşlemci ve ekran kartının macununu yenileyin bence. Benim külüstür de benzer şeyler oluyordu. Şimdi biraz normale döndü.
  • kesbi kullanıcısına yanıt
    İlginiz için öncelikle teşekkür ederim. Fakat daha yeni temizlik ve bakımını yaptım. (macun yenileme, toz pislik alma v.b.) Ama halen aynı bakalım ne olacak :(
    Bilgisayarı aldığımız zaman en fazla parayı vererek aldığımız ürünlerimiz şuan bizden az para vererek bu ihtiyacını karşılayan insanlardan daha kötü durumda :(
  • Benim cihazın maşallahı var. Çok şükür ufak tefek çözülen problemler dışında bir sıkıntım yok, daha format atmadım, bazı arkadaşlar hurda oldu felan demişler de siz nasıl kullanıyorsunuz ben merak ediyorum.

    Ha cihazın kendine ait problemleri haricindeki problemler yazılımsal olanlar düzeltilebilir. O kadar büyütmeyelim.

    1.Yok klavye altının boşluk olması, benim de boşluk var hiç sıkıntı yaşamadım bunun ne gibi bir sakıncası varmış?
    2.Ekran kapağının kapandığında power tuşuna değerek kasayı bozması, Böyle birşey de yaşamadım, enteresanmış eğer cihazın fabrika çıkışında bir kusur varsa yetkililere söyleyin bütün çirkefliği yapın
    3.Şarj kısmının bazen şarj edip bazen etmemesi, evet bazı cihazlarda bu sorun yaşandı ve servise gönderdi arkadaşlarımız sorunlarını giderdiler
    4.Pil sorunun olması, evet doğrudur benim pil de bitik bu konuda hak veriyorum 2 senede biter mi pil
    5.Usb tanımıyor olması yazılım güncellemesi yaptınız ve hala sorun var ise donanım da sıkıntı var demektir servise gönderin bakacaklardır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbentcioglu -- 25 Temmuz 2013; 21:09:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muraq

    2 yıllık garantisi vardı. 26 Aralık 2012 de bitti
    Ben bataryası çabuk tükenmesin diye bir ara bataryasız kullanıyordum. Sonra uzun bir süre bataryalı kullandım. Baktım batarya esiye göre daha çabuk tükenmeye başladı bir zaman sonra 4 ay gibi hiç kullanmadım nerdeyse. En son servise gönderdiğimde yalandan rapor hazırlayıp değişip yapmadılar.
    2 yıllık bir bataryanın şarj dayanma süresi şuan maksimum 10 dakika
    Normal mi sizce ?

    Hiç normal değil aynı sorun bende de var. Zaten daha önce de belirtmiştim. Batarya konusunda gerçekten muzdarip olduk. Belki de MSI fabrika bizim Monster'e böyle dandik batarya yolladı bilemiyoruz şimdi hangisi doğru.

    Olmadı bataryayı açıp içindeki pilleri değiştireyim diyorum ben. Kaç tane pil var ise aynı güçte panasonic pillerden takılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbentcioglu -- 25 Temmuz 2013; 21:19:23 >




  • Arkadaşlar benim size bir sorum olacaktı.

    Windows 7'de bazen Turbo'yu açtığımda mavi ekran hatası alıyorum.

    Windows 8'de Turbo'yu her açtığımda mavi ekran hatası alıyorum.

    Bu sorunun ekran kartı yazılımından kaynaklandığını düşünüyorum çünkü fabrika çıkıştı driverı kurduğumda bir sorun olmuyor. Ama "yenisini kullanmak varken neden düşük sürümü kullanayım ki" diyorum...

    Bir de bazen soldaki USB 2.0'a cihaz bağladığımda "Tanınmadı" şeklinde uyarı alıyorum. Sistemi yeniden başlattığımda sorun düzeliyor...

    Sizce bütün driverlar fabrika çıkışındaki driverlar mı olmak zorunda ?

    Yanıtlar için teşekkürler :)
  • Sn. Forum Üyeleri ve Değerli Arkadaşlar;

    Geçmiş dönemde sıkıntı yaşamış tüm müşterilerimizden tekrar ve samimiyetle özür diliyoruz. Yaşanılan sıkıntılı sürecin tamamen sona ermesi için ciddi bir gayret sarfediyoruz bugünlerde. Önümüzdeki günlerde bu değişimi çok daha ciddi boyutta yaşayacağınızı düşünüyoruz. Güncel gelişmeler ile ilgili detayları aşağıda bulabilirsiniz.

    1.) Geçmişe dönük teslimatların neredeyse tamamı yapılmış durumda ( sadece 12 müşterimiz bu hafta teslimatın yapılmasını bekliyor ) ve 23 Ağustos haftası içinde geçmiş teslimatların tümünü ve Temmuz - Ağustos tarihli HASWELL 15.6" MS-16F4 ve 17.3" MS-1763 modelleri dahil teslimatların çok büyük bir kısmını gerçekleştirmeyi planlıyoruz.
    2.) 31 Temmuz ve 31 Ağustos tarihlerinde HASWELL teslimatı bekleyen ancak sipariş etmiş oldukları modellerde gecikme olacak toplam 51 adet müşterimiz var ve bu müşterilerimizin tercih etmiş olduğu modeller ( W650SR, W350SK, W370SK, P150SM, P170SM ) tahminen 23 - 30 Eylül 2013 tarihlerinde stoklarımızda olacak. Bu modeller yerine 3. Nesil işlemcili 15.6" MS-16F3, 17.3" MS-1762, 15.6" W350ET, 15.6" W150ERQ, 15.6" P150EM, 17.3" P370EM3, 11.6" W110ER serisi modellere geçmek isteyen müşterilerimize yine teslimatları 23 Ağustos tarihine kadar yapılabilecektir. Ayrıca 4. Nesil HASWELL teknolojili 15.6" MS-16F4 ve 17.3" MS-1763 modelleri yine stoğumuza girmiş olacağından tercih eden müşterilerimiz bu modellere de uygun bulmaları halinde geçiş yaparak ürünlerini bu hafta içinde yani 23 Ağustos 2013 tarihine kadar HEMEN TESLİM alabileceklerdir.
    3.) Sipariş etmiş oldukları modeli beklemeyi tercih edecek olan müşterilerimizin ürünleri ( W650SR, W350SK, W370SK, P150SM, P170SM ) tahminen 23 - 30 Eylül 2013 tarihlerinde stoklarımızda olacak ve bu tarihe kadar müşterilerimizin hesaplarında günlük 6,5 TL karşılığı BONUS birikerek ürün teslimatı sırasında ürün üzerinde ücretsiz yükseltme işlemi yapılacaktır.
    4.) Bekleyen tüm iadeler şu an tek tek gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Planımız Ağustos ayı sonunda bekleyen tüm para iadelerinin gerçekleştirilmiş olması.
    5.) Telefon hatlarımıza erişim ile ilgili şu an herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Firmamızın tüm birimlerine 444 26 04 veya ( 216 ) 449 49 30 no' lu telefonlardan sorunsuz olarak ulaşılabilmektedir.
    6.) Web sitemiz üzerinden veya FACEBOOK sayfamız aracılığı ile gönderilen mesajlara ve info@monsternotebook.com.tr adresine atılan maillere aynı gün veya bir sonraki işgünü içinde yanıt verilmeye çalışılmakta ve destek almak isteyen tüm müşterilerimiz ile anında iletişim kurulmaya çalışılmaktadır.
    7.) Teknik servisimize veya destek birimlerimize telefon hatlarımız üzerinden sorunsuz olarak erişebilir ve destek alabilirsiniz. Gerektiğinde ( 507 ) 947 18 78 no' lu Teknik Destek Hatttımızdan da destek birimimizdeki arkadaşlarımızla iletişim kurabilirsiniz.
    8.) Önümüzdeki hafta içinde ŞİKAYETVAR vb. şikayet sitelerine yazılan tüm mesajlar ele alınacak ve devam eden şikayet varsa en kısa zamanda sonuçlanması sağlanacaktır. Memnuniyetle sonuçlanmış tüm şikayetler için müşterilerimizden şikayetlerini şikayetvar vb. sitelerden sildirmelerini veya silmelerini rica ediyoruz.
    9.) Önümüzdeki haftalarda DONANIM HABER MONSTER sayfası daha etkin biçimde takip edilerek müşterilerimizin soru ve sorunlarına çok daha hızlı biçimde yanıt verilmeye çalışılacaktır.
    10.) Kampanya fırsatları HEMEN TESLİM & AYNI GÜN KARGO seçeneği için aktif hale getirildi. Güncel kampanyalarımızı facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.https://www.facebook.com/monsternotebook

    Yine de bu yazdığımız başlıklar ile ilgili dönemsel olarak yoğunluklara bağlı olarak aksaklıklar, hatalar veya gecikmeler yaşanabilir. Bu durumun bir daha yaşanmaması için ekibimizi ve iletişim altyapımızı güçlendirmeye, teknik imkanlarımızı sorunsuz hale getirmeye çalışıyoruz. Geçmiş dönemlerde her ne sebeple olursa olsun sıkıntı yaşamış tüm müşterilerimizden samimiyetle tekrar özür diliyoruz.

    İyi haftasonları !..

    Saygılarımızla,

    MONSTER Müşteri Hizmetleri Yönetimi




  • batarya hakkında konuşuyorduk galiba...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tomyetgin

    batarya hakkında konuşuyorduk galiba...

    Evet aynen öyle...
  • Oyun oynarken pc nin sarji bitti ve kapandi daha sonra acmaya calistigimda pc acilmadi farkina vardim ki hdd leri gormuyor format da atamiyorum neden olabilir yardim lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu aktif hale getirelim :)
    En son bataryadan konuşuyorduk.

    @drprens verdiğin bilgi için teşekkürler, ilk mesaja ekledim. Kingston Hyperx'de sorunsuz kullanılıyorsa bir alternatif daha olmuş oldu.
    quote:

    Orijinalden alıntı: drprens
    Arkadaşlar çok uzun zamandır yazı yazamadım kusura bakmayın. SDD olarak ben hem kingston hyperx kullanıyorum hem de intel 120 gb kullanıyorum sorun yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbentcioglu -- 3 Aralık 2013; 21:18:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muraq

    2 yıllık garantisi vardı. 26 Aralık 2012 de bitti
    Ben bataryası çabuk tükenmesin diye bir ara bataryasız kullanıyordum. Sonra uzun bir süre bataryalı kullandım. Baktım batarya esiye göre daha çabuk tükenmeye başladı bir zaman sonra 4 ay gibi hiç kullanmadım nerdeyse. En son servise gönderdiğimde yalandan rapor hazırlayıp değişip yapmadılar.
    2 yıllık bir bataryanın şarj dayanma süresi şuan maksimum 10 dakika
    Normal mi sizce ?

    Merhabalar

    2010 senesinde bu laptopları aldığımızdan beri benim şuan ki bozulmayla birlikte 3 kere bu sarj sorunu oldu.

    garantisi varken 2 kere şarj girişi aşırı sınma temassızlık vs sarj etmeme gibi sorunlar verdi. gönderdim düzelttiler.

    şuan laptop tekrar aynı sorunu yaşıyor. ayrıca dediğin gibi prize takılı değilken laptop bende de en fazla 5 dakka dayanmaya başladı. herhangi bir uyarı vermeksizin anında kapanıyor. şuan tamamen yine bozuldu.

    malesef laptopu kronik bir şarj sorunu olarak almışız. sürekli aynı sorunları vermesi acayip can sıkıcı.
    şimdi garanti kapsamından da çıktı yine daha önceden yaşadığım ve 2 kere çözülmesini istediğim arıza için şuan para vererek servis hizmeti almak zorundayım. bu böyle nereye kadar gidecek bakalım. her sene aynı problemle uğraşmak can sıkıcı.

    belkide laptopları yine yenilemenin vakti gelmiştir. bu elektronik ürünlerin ömrü max 2 yıl oluyor. gerçi şuan bile hala memnunum. işimi fazlasıyla görüyor ama şu sorunları da olmasa.




  • ben pek sorun yaşamıyorum.sadece fan çok çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tomyetgin

    ben pek sorun yaşamıyorum.sadece fan çok çalışıyor.

    eğer seninde garantisi bittiyse ki bitmiş olaması gerek başka getirildi mi daha sonra bu üründen bilmiyorum.

    bilgisayarın içini açıp fan kısımlarını temizlemeni öneririm. benimde bir kere aşırı ısınma ve fanların çok ses çıkarması sorunu oldu. içini açıp temizleyince düzelmişti. gerçekten çok toz vs birikiyor fan çıkışlarındaki süngerimsi şeye bu da havalandırmayı etkiliyor fanlar daha çok çalışıyor haliyle. normalde yaz sıcakları hariç gayet sessiz bir bilgisayar.

    ayrıca sorun yaşamamış olmana sevindim demek ki iyi kullanmışsın. tabi kullanım olayı da etkiliyor. ben bilgisayarı sürekli masada kullanmıyorum. getir götür çok oluyor bu esnada illa şarj aparatlarının gevşemesi, sorun vermesi vs normal oluyor. yapacak bir şey yok tekrar servise gönderdik bakalım.




  • işte açma olayına cesaret edemem.bir bilgisayarcıya temizletmem lazım fan hiç durmuyor.
  • Gökte ararken yerde buldum!!!

    Arkadaşlar bu batarya meselesini bayağıdır araştırıyorum fakat nedense en son buraya bakmayı akıl ettim. Benim sorunum pil gösterdesi %15 civarında bilgisayarın elektrik gitmiş gibi aniden kapanmasıydı ancak artık öyle bir hal aldı ki %75 lerde aniden kapanıyor.
    Demek bataryaların ömrü bu kadarmış :( Ben de aynı yukarıdaki arkadaşlarım gibi bilgisayarımı aşırı bir titizlikle kullandım, masaüstü alternatifi olarak kullandığım için bataryasını çıkarıyordum genel olarak. Yani 2 yıldır tam deşarj-şarj olarak en fazla 50 döngü olmuştur. Zaman ayarlı gibi herkesin bataryası garantisi dolduktan sonra ölmüş :(

    Hiç fiyat alan oldu mu acaba batarya değişimi için? EBay den yaklaşık 150TL ye yenisini edinebiliyoruz.
  • Benim anlamadigim birsey var 3 senedir bataryayi sadece bilgisayarin icini acarken cikardim, sarjdan bile hic cekmedim aleti. Batarya hala tas gibi duruyor. Tam batarya ile normal takilirsam 2saat 30 dakika falan rahat gidiyor. Biraz sallamamak gerek herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ggnoplay

    Gökte ararken yerde buldum!!!

    Arkadaşlar bu batarya meselesini bayağıdır araştırıyorum fakat nedense en son buraya bakmayı akıl ettim. Benim sorunum pil gösterdesi %15 civarında bilgisayarın elektrik gitmiş gibi aniden kapanmasıydı ancak artık öyle bir hal aldı ki %75 lerde aniden kapanıyor.
    Demek bataryaların ömrü bu kadarmış :( Ben de aynı yukarıdaki arkadaşlarım gibi bilgisayarımı aşırı bir titizlikle kullandım, masaüstü alternatifi olarak kullandığım için bataryasını çıkarıyordum genel olarak. Yani 2 yıldır tam deşarj-şarj olarak en fazla 50 döngü olmuştur. Zaman ayarlı gibi herkesin bataryası garantisi dolduktan sonra ölmüş :(

    Hiç fiyat alan oldu mu acaba batarya değişimi için? EBay den yaklaşık 150TL ye yenisini edinebiliyoruz.

    Monster MS serilerinin tamamı MSI ODM üretimidir. Yani MSI GT70 ve GT60 serilerinin tüm 1.inci, 2.inci, 3.üncü ve hatta 4.üncü Haswel serileri de dahil olmak üzere tamamen aynı bataryayı ve kasayı kullanırlar herhalde bunu da biliyorsunuz değil mi?

    Batarya için hiç bir firma ya da notebook markası size 2 ya da daha uzun yıllar için bataryanın uzun ömürlü olacağına dair bir garanti vermez. Notebooklar genelde tüm dünyada kabul edilen belirli standartlar dahilinde 2 yıl garanti ile son kullanıcıya satılır. Hatta bu garanti süresi belirli ülkelerde daha da az bile olabiliyor yani bunun için ek fiyat farkları bile vermek durumunda kalabiliyor kullanıcılar.

    Batarya içinse ekstra bir kapsam yok. Yani bataryaların sık sık kullanılsalar da, kullanılmasalar da belirli bir kullanım ömrü vardır. Bunu doldurduğu zaman istediğiniz kadar gözünüz gibi bakın ya da yastık altında saklayın yani hiç kullanmayın hiç farketmez hücreleri öldüğü zaman o batarya artık iş görmez. Bataryanın ömrünü arttırmak için söylenenler genelde uygulansa da pek fazla bir etkisi olmaz. Zaman ayarlı gibi herkesin bataryasının garanti süresi dolduktan sonra ölmesi gibi komplo teorileri kurmanıza bence gerek yok. Monster 'ın hiç işi gücü yokta 2 yıl dolunca tüm bataryalar ölsün diye mesai harcadığını hiç sanmıyorum.

    Şöyle düşünün, siz performans notebooku ya da başka bir deyişle üst düzey oyuncu notebooku kullanıyorsunuz, yani notebookunuz aslında o kadar güce aç ki bataryayı resmen sömürüyor öyle değil mi ama diğer markaların uyduruk ekran kartlı düşük işlemcili modellerinin bataryaları 2-3 yıl olduğu halde hala bitmiyor ama neden benimkisi 2 yılı doldurmadan ya da doldurduktan hemen sonra bitiyor diye düşünmeyin arada çok fark var sizinkisi bir kere oyuncu notebooku bunu unutmayın diğerleri ile kendinizi kıyaslamayın.

    Dönüp günümüzün neredeyse bir oyuncu notebooku fiyatına satılan cep telefonlarına bir bakın, onlar da performans canavarı değil mi? Ama aslında onlarda da durum tamamen aynı. Herhalde bataryası uzun süre gitmiyor diye gidip bir cep telefonunu bunun bataryası çabuk bitiyor, daha alalı 2 yıl bile olmadı ama neredeyse 2 saatte pili bitiyor diyor musunuz? Napıyorsunuz gidip yeni bir batarya alıp kullanmaya devam ediyorsunuz hatta satıcı ile orjinal mi bu ya da yan sanayi değil değil mi gibilerinden bir diyolog bile yapıyorsunuzdur eminim. İşte notebooklarda da daha doğrusu oyuncu notebooklarında da aynı durum geçerli gidip yeni bir batarya alacaksınız ve önünüze bakacaksınız başka çareniz yok.




  • batarya ile ilgili bende bi 2 kelime yazıyım.bataryayı çıkarır bi kenara koyup hiç kullanmassanız çok hızlı bi şekilde bataryanız ölecektir.benim önerim batarya sürekli takılı olsun ama dikkat etmeniz gereken bi husuz var bataryanın ölmesinin ön büyük nedenlerinden bir taneside yüksek ısı o yüzden oyun oynarken bataryayı çıkarmanızı oyun bitincede takmanızı öneririm ayda 1 2 defa bataryayı boşaltın windows uyarı verenekadar %8 de falan veriyor sanırım ardındanda tam %100 doldurun.
  • Dostlar
    Benim makine servise gitmişti malasef adaptör ve şarj girişi vs bozulmuş adaptör 150 dolar civarinda diğer işlemlerde o civarda toplam 600 lira gibi bir fiyat soylendi. Su aşamada bu fiyati karsilamam mümkün gözükmediği icin yaptirmadan geri göndermelerini istedim.

    Aklima takildi 1-2 saattir adaptorleri arastiriyorum. 150 dolar adaptör için fazla degil mi. 300 kusur TL. Adaptör piyasasına bakiyorum 100 TL civari ebayda var çeşitli türk alisveris diğerinde var ama tabi bizimki ile uyumlu mu o var. MSI için olan modeller var 150w AC için. Bunlar bizimkiyle uyumlu mudur. Yoksa bu laptobun tek uyumlu cihazi monsterdan mi tedarik edebiliyoruz.

    Uyumlu adaptör konusunda arastirma yapmis olan var mi. Yardimci olursaniz sevinirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • buraya mesaj yazmayı unutmuşum. ben adaptör işini hallettim arkadaşlar. gerçi kimse cevap vermemiş zaten

    150 dolar vermekten kurtuldum. 100tl ye türkiye içi buldum asus marka 2 yıl garantili. bu laptopu kullanan arkadaşlar eğer adaptör ile ilgili sorun yaşayan olursa bana pm ile ulaşabilirsiniz. satın aldıgım yeri gönderirim.

    ayrıca şimdide batarya arayışına başlayacağım. uyumlu var mı bir araştırayım fiyatlar uygunsa yenilemeyi düşünüyorum. bu haliyle laptop öldü resmen 2 dakika şarjdan çıkartınca direk kapanıyor. odadan odaya pc taşıyacağımda laptpu kapatmak zorunda kalıyorum o derece.
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.