Şimdi Ara

Monster Tulpar T5 Mod değişiminde 30 derece ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir süredir Monster Tulpar T5 V20.3 modelindeki laptop'u kullanıyorum.

    Ancak son bir iki gündür tüm kullanım konforumu sıfırlayan bir problemle karşı karşıyayım. Bilgisayarda ofis modu, oyun modu ve turbo mod olmak üzere 3 farklı mod bulunuyor. Ben bilgisayarı ofis modunda kullanırken işlemci sıcaklığı 55 ile 65 derece arasında. Bilgisayarı oyun moduna aldığımda ise işlemci sıcaklığı sadece bir iki saniye içerisinde 95 dereceleri aşıyor. Tekrar ofis moduna getirdiğimde tekrar düşüyor. Dolayısıyla bilgisayarı efektif bir şekilde kullanamıyorum ve gerçekten rahatsız oluyorum bu durumdan.

    Yetkili servisle iletişime geçtim, bilgisayarıma Anydesk isimli program üzerinden bağlanan yetkili servis elemanı Laptop'umda donanımsal bir problem olmadığını, sorunun yazılımsal olduğunu, ofis modunda kullanmaya devam etmemi söyledi. Ancak birincisi oynadığım bazı oyunlarda ofis modunu kullanmak ciddi FPS kaybına yol açıyor, ikincisi ben zaten bilgisayarı sürekli ofis modunda kullanmak istemiyorum. Bilgisayarın bakımını yaptıralı bir aydan az bir süre oldu daha, macunları yenilendi fanlar temizlendi. Problemin kesinlikle bilgisayarda olduğunu düşünmüyorum. Zaten bir aletin bir saniye içerisinde 30 derece ısınıp soğuması mantıklı değil.


    Sevgili suser ve duyuru okuyucularından yardım bekliyorum.








  • Çalışan yalan söylüyor. Tamam donanımsal sorun olmayabilir ama yazılımsal sorun falan yok, o bilgisayar soğutma konusunda çok yetersiz. Resmen performansı düşük kullan demiş. Konuya gelirsek senin pek yapacağın bir şey yok. Bu laptop alınır mı diye çok konu açıldı, millete alma diyenler çoğunluktaydı alanlar uyguna bulup aldı ama şimdi ceremesini çekiyorlar.


    Bios güncel değilse güncelle, bulabilirsen bir yerlerden kür macun bulmaya çalış Honeywell gibi, kendin sür. Monster ne sürdü bilmiyorum ama yetersiz olduğu açık, 30 derece farketmesi macunda sorunu gösterir. Laptopun havalandırmasını altına kaliteli bir soğutucu alarak destekle. Eğer turbo kullanacaksan alt kapağı da ek olarak çıkartman gerekebilir bu da sıcaklık düşüşü sağlar.

    // İşlemci diyelim turboda tüm çekirdekler 4.2ghz mi çalışıyor, sen bunu 3.5ghz kullan. Ofiste mesela 2,5ghz olur sen 3.5 sabit kullanırsın. Eğer ısınma sorunu devam ederse daha da düşür. Throttlestop gibi programlar iş görür.





  • Ben de bu cihazdan aldım kullanıyorum. Bahsettiğin durum aynen doğru hocam. İşlemci sıcaklığı 90 -91 e çıkıyor ve işlemci güç kesiyor. 3.7 3.3 gibi hızlarda dolanıyor. Bakımdan geldiği halde durum böyle. Sorun şu ki bilgisayar kasası dar , ince . Soğutma sistemi kötü. Ypabileceğimiz tek şey kaliteli macun. Ben de arayıştayım. Bir grup kuralım yardımlaşalım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.