Şimdi Ara

Monster Tulpar T7 İlk İzlenim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle bu yazıyı geç düzenlediğim için kusura bakmayın. Bu yazıyı Tulpar T7 2.3.1 ile yazıyorum(http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=464069&kat=6453&lang=tr-TR). Bu konuda beğendiğim ve beğenmediğim yanlarını anlatacağım umarım faydalı olur.

    Öncelikle arkadaşlar Pc sparisini 1 eylülde verdim ve 9 eylülde elime geçti. Aldığımda stokta işlemci yoktu sparişi erken göndermek için 500 tl fark olan bi üst modeli 250 tl ye takmayı önerdiler. Bu indirim içinde Monster firmasına teşekkür ederim. Ben bu bilgisayara bi üst model işlemci taktırmaya gerek duymadım ve 9 gün bekledim.
    Pc linux işletim sistemi ile geldi. Win 8.1 in deneme sürümünü istemiştim ama bi anlaşmazlık yaşandı. Siz isterseniz istediğiniz işletim sisteminin deneme sürümünü yükleyeceklerini düşünüyorum.

    Arkadaşlar Pc açılışta 6 7 sn gibi kısa bir sürede açılıyor. Bi tv den biraz daha geç. Bu iyi bir süre. SSD yok SSD olsa demekki uçacak.

    Pc de beğendiğim yönler.


    Dvd sürücüsü için dokunmatik tuş konulmuş. Bu hoşuma gitti.

    Tasarımı harika t7 yi almamın bir başka nedenide bu tasarım t5 alacaktım ama tasarımını fazla beğenmemiştim. Bu kasada daha keskin hatlar var benim hoşuma gitti.

    Klavyeyi aydınlatan mavi ışık iyi düşünülmüş hoşuma gitti. Klavyenin ışık dereceleri var yüksek düşük gibi.

    Dokunmatik tuşlardan 1 tanesi atanabiliyor istediğiniz bir programa bir işleme atayabiliyorsunuz bu güzel düşünülmüş.

    Dokunmatiklerden 1 tanesi turbo fan tuşu arkadaşlar bu tuş çok harika bir şey oyun oynarken çok ihtiyacınız olacak 7-10 derece arası düşüş sağlıyor.

    Pc de beğenmediğim yönler.


    Hoparlörler sanki hakkını vermiyor subwoofer i bi türlü hissedemedim. Sadece yüksek bass içeren şarkılarda kendini hissettirebiliyor. Ses seviyeside beklediğimden düşük çıktı.

    Ekran olarak mat olduğu için sanıyorum bütün mat ekranlar böyle ekranda bi bulanıklık var gibi. parlaklıgın yüksek olduğu yerlerde hissedilmiyor ya da oyun oynarken film izlerken hissedilmiyor. Ama şu an bunu yazarken sabit ekranda o bulanıklığı görüyorum.

    Klavye tuşlarını fazla beğenmedim fazla sert ve yazmayı zorlaştırıyor umarım zamanla yumuşarız. bazı harfleri yazamıyorum. sil geri dön yaz falan falan. diğer pc klavyesi bu konuda gayet iyiydi.
    dokunmatik tuşların arasında uçak moduna geçirme tuşu var ne işe yarayacak düşünüyorum bir türlü bulamadım uçakta 4 kilo olan bi cihazı çıkarıpta kullanmam. Hadi uçak şart değil diyelim nerede niçin kullanacağız fikriniz var mı? Hadi kullanacağız bu uçak modunu. Neden dokunmatik bir tuşa konuldu gereksiz. Fn ile bi tuşa atana bilirdi ki FN+F10 tuşuna da atanmış. Dokunmatik olarak çok gereksiz buldum oraya bi Wifi açma kapama tuşu konulabilirdi.

    Klavye düzenide hoşuma gitmedi geniş 17.3 inç bi pc ye bu kücük klavye yakışmamış köseleride kullansalardı keşke.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Bilgisayara Watch Dogs, Max payne 3, Battlefield 4, Assasin's creed 3 Yükledim ve bunları ultrada oynadım. Watch dogs hariç diğerlerinde bir kasma ya da donma olmadı. Watch dogs ta 10 fps ye kadar indi. Bunları Fotoğraflarını da kısa bir zamanda sizinle paylaşmayı düşünüyorum. Umarım bu konuda faydalı olurum.

    Bu oyunları oynarken cpu ısısı 89 dereceye kadar çıktı. Bu normal mi bilmiyorum bir yerde okumuştum yük altında bir laptop için normal olduğu yazıyordu. Turbo fanı açınca 80 dereceye 77 dereceye kadar düştüğünü gördüm. ama turbo fan çok ses yapıyor ve sürekli çalışmasının fana zararı var ama fana bişey olmasın derken de başka bir donanıma bişey olmasını istemem. bu konuda aynı kasaya sahip olan arkadaşlarda ısı değerlerini benimle paylaşırlarsa sevinirim.

    Bilgisayarı aldığımda işletim sisteminin istediğim gibi gelmediğinden dolayı monsteri arayıp bu konuda memnuniyetsizliğimi belirttim. Karşı tarafta çok yoğun oldukları için unutulmuş olabileceğini söylediler anlayışla karşıladım. İnsanlık hali olabilir. Benim memnun olmam için Monster yetkilileri cihazı iade edebileceğimi bile söylediler. Yani 15 gün içinde hiçbir sorun olmadan iade edebilirmişim bunu söyledikleri içinde sevindim. Monster firması müsterisine güven verdi. Paramın boşa gitmediğini gördüm. Monster yetkililerinede ilgilerinden dolayı Teşekkür ediyorum.

    Sormak istediğiniz herhangi bir şeyi bu konu altında sorabilirsiniz. Sorularınızı elimden geldiğince yanıtlayacağım.

    Benim burdan size bir sorum olacak. Pc ile beraber wd 1 tblık harici hdd sini aldım. ama dosya aktarım hızı beklediğim gibi olmadı usb 3.0 olmasına ragmen 20 mb ile 50 mb arasında aktarım yapıyor. Sizde bu normal mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeartBender -- 18 Eylül 2014; 1:14:15 >







  • hiçbir şey mi merak etmiyorsunuz lan
  • Hocam sizin işlemci sıcaklıkları iyiymiş, bende 100 dereceyi bile gördüm. Bilgisayar tulpar t5 işlemci i7-4710mq...Sizde oyunlarda hiç yarım saniyelik takılmalar oluyormu acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OctaCore

    Hocam sizin işlemci sıcaklıkları iyiymiş, bende 100 dereceyi bile gördüm. Bilgisayar tulpar t5 işlemci i7-4710mq...Sizde oyunlarda hiç yarım saniyelik takılmalar oluyormu acaba ?

    hocam laptop 100 derecede kapandı mı?
  • 1. ) öncelikle ses gerçekten hakkını veriyor o konuda anlaşalım bir kere. asıl sorun sizin bir laptoptan nasıl bir ses beklediğinize bağlı.... ben 3 katlı bir pansiyonda kalıyorum universite icin. bugün sesi fulleyip çıktım dairemden apartmandan çıkana kadar sesi duyuyordum (bunu bugün yasadım malum turksat4a ya gectik kimsenin evinde ses yok benim t7 döktürdü..) hatta yan komsumun sesini kısar mısın diye kapımı çaldığını söyleyebilirim. bence devasa bir sesi var, bu dosyaya ve programlara göre biraz değişkenlik gösteriyor tabi.

    1.1) takılı olan subwoofer, cihazı-masayı-evi titretmek için değil böyle bişey istiyorsanız sinema sistemi / 5+1 alın. burdaki bass müziklerde filmlerde vs. maksimum ses doygunluğu vermek için. tulparda sese laf yok daha önce tek hoparlörlü bir laptop kullanan biri olarak aşığım sese.

    2. ) ben hiç öyle bir bulanıklıkla karşılaşmadım eğer laptopun üstüne su sıçratıysan / hapşırdıysan vs. aynı telefona mat jelatin takmış gibi olacaktır ekranı daima temiz tut özel sprey al silmek için.

    3. ) uzun yıllardır klavyeye bakmadan yazan biri olarak ( el alışkanlığımı belirtmek icin söyledim yanlıs anlamayın. ) klavye çok hoşuma gitti. dediğim gibi bu kötü dediğiniz yönler sizin beklentilerinizden dolayı üründe bu beğenmedikleriniz konularda bir kusur yok genel olarak.

    4. ) klavye genel olarak standarttır çünkü 10 parmak yazan biri tuşları genişletilmiş bir klavyeyi kullanamaz. örneğin büyük bir masaüstü klavyesini ben kullanamam. çünkü bakmadan yazıyorum şu an tamamen eski laptopumdaymış gibi hissediyorum ve t7 mi alalı 1 haftası dolmadı bile.

    5. ) EN ÖNEMLİSİ UÇAK MODU!! bunun yerine herkes diyor ki wi-fi açıp kapama tuşu niye değilde uçak modu??? yav arkadaşlar bu uçak modu zaten wifi yi kapatıp açabiliyor..!!!!! telefondaki gibi uçak modu dediğinizde cihazdaki tüm sinyalleri (bluetooth, wifi, mobil veri vb.) kesiyor arkadaşlar bu konuyu 1 yıldır t7 kullanıp çözemeyenler var ayıptır günahtır.

    6. ) sıcaklıkları çok yüksek buldum açıkçası.. biraz eski ancak mostwanted 2 ve gta 4 ü oynarken turbosuz 75 geçmedim turboyla ( turboyu oyuna girmeden önce açtığımda ) 55 i geçmedi ekran kartım. crysis 3 veya watch dogsu yarın deniyeceğim sizin için.

    7. ) dosya aktarımında bence hdd den çok dosyayı aldığınız aletin okuma hızı düşük olabilir. C den D ye 80-130 mb/sn arası kopyalama/taşıma. C nin kendi içinde kopyalama 200mb/sn. (taşıma zaten anlık. )




  • crysis 3 denedim fxaa mod ile herşey full ultra 35-40 fps ile oynadım.. turbo açıkken max 60, kapalıyken max 82 gördüm. turboyu açmaktan bence çekinmeyin bence bu fanı en az 5-10 gün test etmişlerdir diye düşünüyorum. kimse 3-4 saatten fazla aralıksız oyun oynamaz diye düşünüyorum zararı yok turbonun. ısı yüzünden ekran kartı yanacağına bırakın fan yansın. nerdeyse 50 kat fiyat farkı vardır
  • OctaCore kullanıcısına yanıt
    Hocam bende t7 kullanicisiyim islemcinin 99 derece olma sorunu bende de vardi suan ise 80 dereceyi gecmiyor cozumu ise cok basit guc yonetiminden max islemci kullanimini %95 e cekiceksin daha ayrintili anlatmak isterdim ama mobilde oldugum icin yapamiyorum,yapamazsan internette rahatlikla bulabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OctaCore

    Hocam sizin işlemci sıcaklıkları iyiymiş, bende 100 dereceyi bile gördüm. Bilgisayar tulpar t5 işlemci i7-4710mq...Sizde oyunlarda hiç yarım saniyelik takılmalar oluyormu acaba ?



    quote:

    Orijinalden alıntı: OctaCore

    Hocam sizin işlemci sıcaklıkları iyiymiş, bende 100 dereceyi bile gördüm. Bilgisayar tulpar t5 işlemci i7-4710mq...Sizde oyunlarda hiç yarım saniyelik takılmalar oluyormu acaba ?






    Bazı oyunlarda anlık ufak donma oluyor ama kafaya takmadım böyle birşeyi grafik geçişlerinde falan oluyor. o yüzden sorun yapmadım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: sivasligazi99

    1. ) öncelikle ses gerçekten hakkını veriyor o konuda anlaşalım bir kere. asıl sorun sizin bir laptoptan nasıl bir ses beklediğinize bağlı.... ben 3 katlı bir pansiyonda kalıyorum universite icin. bugün sesi fulleyip çıktım dairemden apartmandan çıkana kadar sesi duyuyordum (bunu bugün yasadım malum turksat4a ya gectik kimsenin evinde ses yok benim t7 döktürdü..) hatta yan komsumun sesini kısar mısın diye kapımı çaldığını söyleyebilirim. bence devasa bir sesi var, bu dosyaya ve programlara göre biraz değişkenlik gösteriyor tabi.

    1.1) takılı olan subwoofer, cihazı-masayı-evi titretmek için değil böyle bişey istiyorsanız sinema sistemi / 5+1 alın. burdaki bass müziklerde filmlerde vs. maksimum ses doygunluğu vermek için. tulparda sese laf yok daha önce tek hoparlörlü bir laptop kullanan biri olarak aşığım sese.

    2. ) ben hiç öyle bir bulanıklıkla karşılaşmadım eğer laptopun üstüne su sıçratıysan / hapşırdıysan vs. aynı telefona mat jelatin takmış gibi olacaktır ekranı daima temiz tut özel sprey al silmek için.

    3. ) uzun yıllardır klavyeye bakmadan yazan biri olarak ( el alışkanlığımı belirtmek icin söyledim yanlıs anlamayın. ) klavye çok hoşuma gitti. dediğim gibi bu kötü dediğiniz yönler sizin beklentilerinizden dolayı üründe bu beğenmedikleriniz konularda bir kusur yok genel olarak.

    4. ) klavye genel olarak standarttır çünkü 10 parmak yazan biri tuşları genişletilmiş bir klavyeyi kullanamaz. örneğin büyük bir masaüstü klavyesini ben kullanamam. çünkü bakmadan yazıyorum şu an tamamen eski laptopumdaymış gibi hissediyorum ve t7 mi alalı 1 haftası dolmadı bile.

    5. ) EN ÖNEMLİSİ UÇAK MODU!! bunun yerine herkes diyor ki wi-fi açıp kapama tuşu niye değilde uçak modu??? yav arkadaşlar bu uçak modu zaten wifi yi kapatıp açabiliyor..!!!!! telefondaki gibi uçak modu dediğinizde cihazdaki tüm sinyalleri (bluetooth, wifi, mobil veri vb.) kesiyor arkadaşlar bu konuyu 1 yıldır t7 kullanıp çözemeyenler var ayıptır günahtır.

    6. ) sıcaklıkları çok yüksek buldum açıkçası.. biraz eski ancak mostwanted 2 ve gta 4 ü oynarken turbosuz 75 geçmedim turboyla ( turboyu oyuna girmeden önce açtığımda ) 55 i geçmedi ekran kartım. crysis 3 veya watch dogsu yarın deniyeceğim sizin için.

    7. ) dosya aktarımında bence hdd den çok dosyayı aldığınız aletin okuma hızı düşük olabilir. C den D ye 80-130 mb/sn arası kopyalama/taşıma. C nin kendi içinde kopyalama 200mb/sn. (taşıma zaten anlık. )



    sivasligazi99 arkadaşım ben sesten öyle ahım şahım bişey beklemiyordum. Eski laptopumdan biraz daha fazla performans beklerdim çünkü sub var. sesi biraz daha tok duymak isterdim ama aynı tizliği duyuyorum. masayı sallasın, camları indirsin, laptop havaya uçsun tavana çakılsın, diye bişey beklemiyorum subwoofer dan.

    Laptop a su falan da sıçratmadım. ben o matlığın verdiği bulanıklığı parlaklık düşükse rahatlıkla görebiliyorum. Bu bulanıklık konusuna diğerkullanıcılar da yorum yaparsa memnun olurum parlaklık düşük seviyede forum donanım da yorum yazarken gri ekranda daha çok belli oluyor.

    Klavye konusunda, uzun süredir bilgisayar kullanıyorum. burada herkes de aynı şeyi iddia edecektir. Herkes de bakmadan yazıyordur eminim. artık herkes bilgisayarla haşır neşir. klavye düzenine alışmak zor bişey değil bende alıştım bende bakmadan yazıyorum. enter tusunun ufak olmasını up down tuşunun (okların) klavyenin içine gömülü olmasını yani kuşlara karışmış (fotoğraflarda var sitesinden bakarsanız görürsünüz.) olması hoşuma gitmedi. Tuşlar sert hoşuma gitmedi. vs vs.

    Abi uçak modunu savunmuşsun bana bişey demiyorum eyv. algılayamadık kb. orda fn+f10 tuşuna atanmış bir şeyi dokunmatiğe koymanın ne anlamı var. wifi koy daha fazla kullanılan bir şey neyse... bla bla

    watch dogs u ultrada dene fotoğraflarını görmek isterim. sıcaklık değerlerini fps değerlerini ultra ayarlarda merak ediyorum.

    aldığım hdd den t7 ye aktarım yaparkenki değerleri söyledim ben. burda yanlış bişey mi var. bilmiyorum hdd pek hoşuma gitmedi. aktarım hızı falan çok düşük.

    C den D ye iso uzantılı tek dosyayı aktarırkende fotograf çektim değerler çok düşük neden böyle bir bilen varsa söyleyebilir mi?


     Monster Tulpar T7 İlk İzlenim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeartBender -- 21 Eylül 2014; 15:41:28 >




  • o olayı daha öncede okumuştum bende 98 e indirdim ama fazla bir değişim olmadı 95 te de deneyeceğim.
  • Ben Tulpar T5 modelini kullanıyorum ancak klavye ile dedikleriniz bence doğru değil . Tabiki kişisel görüş ancak benim elimdeki eski laptobumda daha sertti ve bu laptopta esneme yapması hoş bir durum sanki karşıda bir sertlik varmış gibi hissetmiyorsunuz. Ayırca işlemci sıcaklarını değilde ben size GPU sıcaklıklarını sormak istedim. ben hangi oyunu hangi ayarlarda oynarsam oynıyım turbo fanı açmadan GPU mutlaka 80 üstüne çıkıyor. Bazı oyunlarda max 88-87 falan oluyor bazı oyunlarda max 93 oluyor. Turbo fan ile en az 78 görüyorum. Ancak şöyle bir durum var sıcaklık bu derece olmasına rağmen sanki fan bir oyunu oynatıyormuşcasına değilde 10 mb lik bir videoya render yapıyormuş gibi çok az çalışıyor haliyle soğutmuyor. Ha ses konusunda çok iyi zaten laptobun sesleri %20 de olsa bile oyunun atmosferinde fan sesini duymuyorsunuz bile ancak bu neden böyle merak ettim. Hani anakart bu sıcaklık benim için iyi bu kasa bu sıcaklığı iyi yalıtır elektronik parçalara birşey olmazmı diyor yoksa bir sıkıntımı var anlamadım. Çünkü bazı oyunlarda fan hızı artıyor Turbo Fan hızına yetişiyor ama mesela BF3 ve COD:Ghost da fanın sesi çok fazla olmuyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sivasligazi99

    crysis 3 denedim fxaa mod ile herşey full ultra 35-40 fps ile oynadım.. turbo açıkken max 60, kapalıyken max 82 gördüm. turboyu açmaktan bence çekinmeyin bence bu fanı en az 5-10 gün test etmişlerdir diye düşünüyorum. kimse 3-4 saatten fazla aralıksız oyun oynamaz diye düşünüyorum zararı yok turbonun. ısı yüzünden ekran kartı yanacağına bırakın fan yansın. nerdeyse 50 kat fiyat farkı vardır

    Crysisde fxaa modun (16 mı ne) en yükseğindeyken mi yoksa düşüğünde mi 35-40 fps aldınız merak ettim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı leptop tan kullanmıyorum ama sıcaklıklar bana yüksek geldi açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPAWN-TheUndead


    quote:

    Orijinalden alıntı: sivasligazi99

    crysis 3 denedim fxaa mod ile herşey full ultra 35-40 fps ile oynadım.. turbo açıkken max 60, kapalıyken max 82 gördüm. turboyu açmaktan bence çekinmeyin bence bu fanı en az 5-10 gün test etmişlerdir diye düşünüyorum. kimse 3-4 saatten fazla aralıksız oyun oynamaz diye düşünüyorum zararı yok turbonun. ısı yüzünden ekran kartı yanacağına bırakın fan yansın. nerdeyse 50 kat fiyat farkı vardır

    Crysisde fxaa modun (16 mı ne) en yükseğindeyken mi yoksa düşüğünde mi 35-40 fps aldınız merak ettim?

    gelişmiş grafiklerde herşey tamamen son seviyedeydi. normal grafik ayarlarıda herşey üst seviyede sadece fxaa yı seçtim bazı yerlerde 35 lere kadar düşsede 40-42 ortalamaydı. daha önce 3-4 kez bitirdiğimden artık bıktım sildim dün. watch dogsu indiriyorum fps ve sıcaklık değerlerini paylaşıcam.




  • Arkadaşlar T7 kullananlar mikrofonlarında sorun varmı söyleyebilir mi? bi arkadaşımla görüntülü konuşmak istedim. sesimi duyamadı ayarlara baktım yükselttim sesimi yine duyamadı. skype açtım test ettim kendi sesimi kaydettim. yine duyamadım mikrofonum da sorun var. Napmam gerekiyor tam bilmiyorum. ekrandaki mic yazısına tırnakla falan vurunca denetim masasındaki mic isaretinin yanında ses seviyesi yükseliyor yoksa onun dısında hiç sesi algılamıyor.
  • realtek yöneticisinden mikrofon ayarlarında, kayıt sesi full mü? EDİT: @HeartBender

    watch dogs ayarlar fotolarda, bu ayarlarla denedim turbosuz max 86 ortalama 75 derece, turboyla ortalama 60 max 67 gördüm...

    zorlu sahnelerde 28-35 fps genel olarak 38-42 fps aldım bu ayarlarla.. bu arada oyun güzelmiş dün indirdim
     Monster Tulpar T7 İlk İzlenim Monster Tulpar T7 İlk İzlenim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivasligazi99 -- 22 Eylül 2014; 18:31:46 >




  • sivasligazi99 S kullanıcısına yanıt
    kayıt sesi falan full. sende düzgün calışıyor mu?

    sıcaklık birazda bulunduğun ortama göre değişiyor. bi kaç derece burdan fark olabilir. watch dogs ta araba sürerken ben takılmalar oluyordu oyunuda sevmemiştim.
  • kayıt sesi evet biraz azmış bende şimdi farkettim birde çift mikrofon var stereo oynatmak için. ilginc.... bir çözüm bulursam paylaşırım..
  • biraz gür konuşup mikrofona yakınlaştığınızda güzel ses alıyor ancak oynatırken bilgisayar sesi en az %50 olursa duyabiliyorum :-) oyuncu bilgisayarı olduğu için bir çok şeyden kısılmış sanırım. ses güzelde multi oyunlarda kulaklık şart oluyor ve mikrofonu önemsememişler. mousepad te aynı şekilde oyuncu faresi şart bu yüzden kısılmış. şimdi bi mikrofon icinde gül gibi pc iade edilmeyeceğinden yapcak bişey yok idare edicez :)
  • Ya arkadas benim modelde sikinti var sanirsam. Adam turboyu acip 20 derece fark görüyor. Ben turboyu acinca anca 78 oluyor. Turbo acmadan yaniyor kart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.