Şimdi Ara

Monster Tulpar T7 v21.2.1 ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bugün bu dizüstü bilgisayarı satın aldım ve biliyorum bu cihazların ısınması normal ama hiçbir iş yapmazken işlemcinin 60 -72 derecelerde beklemesi normal mi? Zalman soğutucum var. i7 10875h'ın yüksek enerji tüketimi yaptığını duymuştum ama yine de en az 60 derecede olması bence çok fazla. Yüksek performans veya dengeli modda olmam bir şeyi değiştirmiyor.

    Bir iki test ettiğim ağır oyunlarda ise ofis modunda işlemci 75-89 derece aralarında değişiyor. Turbo modda ise işlemcinin hemen 90lara çıkması kaçınılmaz. Fan yüksek hızda çalışırken nasıl bir anda sıcaklık artıyor bilmiyorum. Core offset voltage ise -100mv.

    Sizce çözümü var mı, bu genel her oyun laptoplarında olan bir sıkıntı mı? Bunun gibi bir nedenden dolayı cayarsam, iadesini alabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karl Franz -- 14 Eylül 2020; 20:49:50 >



  • Bence normal. Kendi bilgisayarım da aynı şekilde çalışıyor hatta. Gönül ister ki şu bilgisayarlara 1 yerine 2, 2 yerine 3 ısı borusu koysunlar fakat üreticiler soğutma konusunda bile minimum ne yetecekse o şekilde kuruyorlar sistemi. Bu durum ilk seneler sorun olmasa da ileriki süreçte ilk günkü performansını kaybeden soğutma elemanları sebebiyle bileşenlerin daha yüksek sıcaklıklarda çalışması olarak geri dönüyor.
    Piyasada soğutma sistemi övülen benzer özellikle bir laptop varsa onu tercih edebilirsiniz. Paranız eninde sonunda iade olacaktır ama ben hiçbir firmadan 1 haftadan önce para iadesi alamadım bugüne kadar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Monster da kaç kere bire bir yaşadım.Ücretsiz parça değişimi emin olun diğer markalardada aynı sorun var diz üstü ısınıyor malesef...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.