Şimdi Ara

Monster Windows 10 Ses Sürücüsü Sorunu Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
33.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Monster kullanıcıları olarak bazı modellerde, özellikle Windows 10'a ilk geçtiğimiz zamanlarda ses sürücülerinin uyumsuz olması nedeniyle sorun yaşamıştık. Gerek ses kalitesi ve seviyesi, gerek Sound Blaster yazılımının uyumsuzluğu çoğu kullanıcının başını ağrıttı.

    İlk başlarda bu sorunla idare etmek zorunda kaldık, daha sonra farklı yayıncılar tarafından yayınlanan ses sürücüsü ve Sound Blaster sürümlerini deneyerek sorunu kendi imkanlarımızla çözmeye çalıştık. Hala sorun yaşayan arkadaşlar, burada yer alan konuya da göz atabilirler.

    Henüz Clevo tarafından da yayınlanan Windows 10 uyumlu sürücü yok. Monster destek sayfasında yayınlanan sürücüler de A7 modelinin sürücüleri, fakat yine de son yayınlanan sürücüler ufak bir pürüz dışında çalışıyor: VIA HD Audio uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcılar, "32-bit/64-bit yazılım uyumsuzluğu" olarak ifade edilebilecek bir sorun ile karşı karşıya kalıyor.

    Sorunu kısaca özetlemek gerekirse; yayınlanan ses sürücüsü 32-bit/64-bit için ayrı ayrı yayınlanmamış. Yayınlanan ortak kurulum paketi, hem 32-bit hem de 64-bit yazılım içeriyor ve yüklenecek sürümü kendisi seçiyor. Sorun bu noktada meydana geliyor; Windows 10'da bu seçimi yapamıyor ve 64-bit Windows 10 kurulumunda da 32-bit yazılım yüklüyor. Bu nedenle de "HD Vdeck" isimli yazılımı çalıştırmak istediğinizde, kullandığınız işletim sistemi sürümünün 64-bit olduğu, bu nedenle de 64-bit yazılımı kurmanız gerektiğini belirten bir hata alıyorsunuz.

    ÇÖZÜM:

    Çözümünden önce şunu ifade edeyim; Monster Abra A5v1.1.2 modelini kullanıyorum ve burada bahsettiğim sorunlar ve çözümleri bu modele göre anlattım. Farklı modellerde sorunu devam eden arkadaşlar, yorum yazarak diğer modellere de katkı sağlayabilirler.

    Sorunun çözümü için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

    • Öncelikle ses sürücüsünü yükleyin.
    • Kurulum tamamlandıktan sonra, kurulum klasöründe bulunan "VIAHDAud/Present/VDeck64" dizinini açın ve içerisindeki tüm dosyaları, programı kurduğunuz dizinde yer alan "VIAudioi\VDeck" dizinine kopyalayın. (İşletim sisteminiz C sürüsüne kuruluysa ve yazılımın kurulumunda hedef klasörü değiştirmediyseniz, yazılım "C:\Program Files (x86)\VIA\VIAudioi\VDeck" yoluna kurulmuş olmalıdır.)
    • Kopyalama tamamlandıktan sonra sorun çözülecektir, test etmek için HD Vdeck yazılımı çalıştırmayı deneyin. Eğer sorun devam ediyorsa yorum yazarsanız sevirim.


    Son olarak, bu yazı kesinlikle Monster tercih edecek arkadaşları etkilemesin; bu gibi sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz bir çok marka üründe olası ve bir şekilde çözebiliyorsunuz. 2.5 senedir Monster Abra A5 v1.1.2 kullanıyorum, çok şükür ciddi bir sorunla karşılaşmadım. Bu konuda aklında soru işareti olan, tavsiye isteyen arkadaşlar varsa özel mesajla iletişim kurmalarına sevinirim.

    Yardımcı olabildiysem ne mutlu
    İyi günler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galaxy7 -- 15 Şubat 2017; 15:3:36 >







  • Hocam öncelikle ellerine sağlık verdiğin bilgi için. Ben Abra A5 V5.3 kullanıyorum bendede şöyle bir sıkıntı var kulaklığı taktığımda kulaklıktan cizirti tıkırtı sesler geliyor. kulaklığım sağlam ve orjınal bir kulaklık bunun için servise yolladım bios guncellemesi filan yaptılar fakat sorun hala devam ediyor. Acaba bu verdiğin çözüm benimde sorunumu çözer mi
  • persler23 P kullanıcısına yanıt
    Ne demek, teşekkür ederim

    Başka bilgisayarlarda da benzer sorunlar yaşamıştım. Uygun ses sürücüsünü yükleyemeyince, ses kalitesiz çıkıyor ya da bahsettiğiniz gibi cızırtılı tıkırtılı çıkıyor. Bu çözümü bir denemenizi tavsiye ederim Yine de şuanki sistemi yedekleyin, kaş yapalım derken de göz çıkarmayalım. Ben de merak ettim, denemeden bilemeyiz

    Edit: Yalnız sizdeki asıl sorun, ses sürücüsü sürümünün uyumsuzluğu gibi gözüküyor. Benim burada bahsettiğim kısaca, Windows 10 için yayınlanan ses sürücüsü içerisindeki yazılımın 64 bit işletim sisteminde de 32 bit sürümünün yüklenmesi. Bunu düzeltmek için.
    Yani siz sürücünüzün sorunsuz çalışan versiyonunu yükleyin (son sürüm diyemiyorum, çünkü son sürümler de bazen sorun çıkarabiliyor); eğer buradaki gibi bir sorun yaşarsanız, bu çözümü deneyebilirsiniz.

    İyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galaxy7 -- 21 Şubat 2017; 12:19:36 >




  • söylediğin adımları temiz formattan sonra uyguladım fakat bu seferde uygulama açılmıyor yani ilk baştaki gibi uyumsuzluk sorunu felanda gelmiyor. Hiç açılmıyor..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayarı daha yeni aldım abra a5 aldim usb nin icinden cikan driver i kurdum ses seviyesi telefondan bile daha az telefonun sesi bastırıyo blaster varmis galiba onu kurdum ama nasil kullanilacagini bulamadim bu bilgisayarin sesi gercekten bu kadar mi yoksa yapmam gereken biseyler varmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bluelife07

    Bilgisayarı daha yeni aldım abra a5 aldim usb nin icinden cikan driver i kurdum ses seviyesi telefondan bile daha az telefonun sesi bastırıyo blaster varmis galiba onu kurdum ama nasil kullanilacagini bulamadim bu bilgisayarin sesi gercekten bu kadar mi yoksa yapmam gereken biseyler varmi ?
    @Bluelife07

    Dostum aynı sorunu yaşıyorum. Ses dandik telefonumun sesindan dahat az çıkıyor. Bunu nasıl yükselteceğiz?
  • 2016 Nisan ayında Abra a5 v5.3 aldım 1 sene öncesinde askere gittim askere gitmeye yakın ses ile alakalı bir sıkıntı oluştu garantiye gönderemedim Sıkıntısı şu sol streo kısmından ses alıyorum ancak sağ kısma doğru dizli olan bass ve sinema sisteminden ses alamıyorum format ve güncel driverları kurdum, soundblaster uygun sürümünü indirdim çoğu video ve açıklamaları neredeyse yaptım.Sınama olarak denediğimde de (soundblaster veya realtekin sınama modunda) sol hoparlöre tiz sesi geliyor sağ taraftan hiç ses alamıyorum. Hoparlörleri de hiç hor kullanmadım seviye olarak %80i yukarı hiç geçmedi genelde kulaklık kullanıyorum kulaklıkları takınca sol ve sağ ses var soundblasterdan ayrıca kulaklık içinde ayarlama yapabiliyorum. Laptobu sürekli kullandığım için servise veya tamire veremedim ancak çözüme dair bir şey çıkmazsa artık tamire veya servise göndereceğim fikir verecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum. (İşletim sistemi olarak windows 10 pro kullanmaktayım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3161 -- 13 Şubat 2019; 0:6:33 >




  • Bende de aynı sorun vardı mesaj attım sitelerinden. Sorunum çözüldü. Hemen ilgilendiler cidden.
    Sn. İlgili,
    Öncelikle Sound Blaster Connect uygulamasının sorunsuz olarak çalışabilmesi için bilgisayarınızda Windows 10’un 1903 numaralı en güncel sürümünün ve Realtek High Defination Audio uygulamasının kurulu olması gerekmektedir. ( Windows arama kısmına ayarlar yazıp, sistem, hakkında, Windows özellikleri kısmından Windows sürüm numaranızı kontrol etmenizi rica ediyoruz. )
    Şikayetinizle ilgili olarak;
    1-Ses sürücüsünü kaldırın. Cihazı yeniden başlatın. ( Realtek High Defination Audio ) 2-Sound Blaster Connect uygulamasını kaldırın. Cihazı yeniden başlatın. 3-Ses sürücüsünü kurup, cihazınızı yeniden başlatın.4-Sound Blaster Connect uygulamasını kurun.
    Sound Blaster Connect kurulumu için;
    1) EQ klasörü içerisindeki SPKEQ_TF_PCAPP_US_1_00_13.exe dosyasını çalıştırınız. ( Kurulum ekranı gelmeyecektir.)2) Creative uwp driver klasörü içerisindeki CreativeAudioEffectsComponentInstaller_2.0.0.12.exe uygulamasın çalıştırıp, kurulumunu tamamlayınız. Windows Mağaza uygulamasını açıp, ... simgesine tıklayarak kuyrukta bulunan Sound Blaster Connect uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama kuyrukta bulunmuyorsa mağaza hesabınızdan çıkış yapıp, bilgisayarınızı yeniden başlatınız. Mağaza hesabınıza giriş yapmaksızın ... simgesine tıklayarak tekrar Sound Blaster Connect uygulamasının kuyrukta olup olmadığını denetleyebilirsiniz. Sound Blaster Connect uygulamasının kurulumunun tamamlanabilmesi için internet bağlantınızın olması gerekmektedir. İnternet hızınıza göre ortalama otuz dakika içerisinde Sound Blaster Connect Mağaza kuyruğuna dahil edilecektir. Ayrıca Sound Blaster Connect uygulamasının sorunsuz olarak çalışabilmesi için üründe USB destekli kulaklık kullanılmaması gerekmektedir. USB destekli kulaklıkların harici ses kartı bulunduğundan dolayı Sound Blaster Connect ile Realtek High Defination Audio senkron çalışmamaktadır.Şikayetinizin devam etmesi durumunda Alpemix uzak masaüstü uygulaması yüklü, makine başında ve internet bağlantınızın olduğunuz bir an da 0850 255 11 11 numaramızdan bize ulaşabilirsiniz. Markamıza göstermiş olduğunuz ilgi ve bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: reginamndi

    Bende de aynı sorun vardı mesaj attım sitelerinden. Sorunum çözüldü. Hemen ilgilendiler cidden.
    Sn. İlgili,
    Öncelikle Sound Blaster Connect uygulamasının sorunsuz olarak çalışabilmesi için bilgisayarınızda Windows 10’un 1903 numaralı en güncel sürümünün ve Realtek High Defination Audio uygulamasının kurulu olması gerekmektedir. ( Windows arama kısmına ayarlar yazıp, sistem, hakkında, Windows özellikleri kısmından Windows sürüm numaranızı kontrol etmenizi rica ediyoruz. )
    Şikayetinizle ilgili olarak;
    1-Ses sürücüsünü kaldırın. Cihazı yeniden başlatın. ( Realtek High Defination Audio ) 2-Sound Blaster Connect uygulamasını kaldırın. Cihazı yeniden başlatın. 3-Ses sürücüsünü kurup, cihazınızı yeniden başlatın.4-Sound Blaster Connect uygulamasını kurun.
    Sound Blaster Connect kurulumu için;
    1) EQ klasörü içerisindeki SPKEQ_TF_PCAPP_US_1_00_13.exe dosyasını çalıştırınız. ( Kurulum ekranı gelmeyecektir.)2) Creative uwp driver klasörü içerisindeki CreativeAudioEffectsComponentInstaller_2.0.0.12.exe uygulamasın çalıştırıp, kurulumunu tamamlayınız. Windows Mağaza uygulamasını açıp, ... simgesine tıklayarak kuyrukta bulunan Sound Blaster Connect uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama kuyrukta bulunmuyorsa mağaza hesabınızdan çıkış yapıp, bilgisayarınızı yeniden başlatınız. Mağaza hesabınıza giriş yapmaksızın ... simgesine tıklayarak tekrar Sound Blaster Connect uygulamasının kuyrukta olup olmadığını denetleyebilirsiniz. Sound Blaster Connect uygulamasının kurulumunun tamamlanabilmesi için internet bağlantınızın olması gerekmektedir. İnternet hızınıza göre ortalama otuz dakika içerisinde Sound Blaster Connect Mağaza kuyruğuna dahil edilecektir. Ayrıca Sound Blaster Connect uygulamasının sorunsuz olarak çalışabilmesi için üründe USB destekli kulaklık kullanılmaması gerekmektedir. USB destekli kulaklıkların harici ses kartı bulunduğundan dolayı Sound Blaster Connect ile Realtek High Defination Audio senkron çalışmamaktadır.Şikayetinizin devam etmesi durumunda Alpemix uzak masaüstü uygulaması yüklü, makine başında ve internet bağlantınızın olduğunuz bir an da 0850 255 11 11 numaramızdan bize ulaşabilirsiniz. Markamıza göstermiş olduğunuz ilgi ve bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.
    Cızırtı problemi mi vardı sizde de ?




  • Benim sağ taraf hiç çalışmıyor ses alamıyorum laptobu aldığımda ilk bios ekranında açılırken pıtlama sesi geliyordu inceden ama normal çalışırken cızırtı yoktu tabi şuan hiç çalışmıyor ayrıca dediklerinizi yaptım aygıt uygulama açılıyor aygıt olarak bir şey görünmüyor bende gelen uygulama ekranı boş https://www.hizliresim.com/EzJIBt laptobu boşluk bulsam göndereceğimde ilk mesajdan bu yana boşu yok bir gün




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3161 -- 9 Aralık 2020; 16:44:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.