Şimdi Ara

Montessori Egitimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Montessori Egitimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Okul öncesi bir kızımız var. Bu yöntemle eğitim vermek acaba doğru olur mu? bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi. Bir de Özge ile öğreniyorum adlı bloğunda yazan bayanın söyledikleri gerçekten doğru mu acaba?



  • ben okul öncesi öğretmeniyim çoktan okul bulmuşsunuzdur ama zamanım şimdilik boş olduğu için ben yine de bir yazayım dedim biraz uzun yazacağım okumanı tavsiye ederim.

    montesorri eğitiminin asıl amacı kendi kendine yetebilen bağımsız bireyler yetiştirmektir. bu bağlamda;

    -çocuklar yemeklerini kendileri gidip alır ve masalarına koyar,yer,eşyalarını kaldırır hatta masayı bile kendisi siler AMA BİZDE çocuğa zorla yemek yediren ve montesorri eğitimi verdiklerini iddia eden okullar var.

    -çocuk üşüdüğünde gider ve çorabını kendisi giyer AMA BİZDE üşütcen üşütcen diye çocuğun peşinde dolaşıp çocuk üşümediği halde zorla giydirip çocuğu hareket edemeyecek duruma getiren öğretmenler var vb
    örnekler böyle uzar gider......

    oyuncaklardan ortama kadar herşey normal bir okul öncesi eğitim kurumundan farklıdır. mesela renkli renkli plastik oyuncaklar yerine düz tahta çubuklar vardır çocuk bunlarla oynar küçükten büyüğe sıralar, tahta ve renksiz arabalarla oynarlar vb. yani uzaktan kumandalı arabalar falan kesinlikle olmamalı çocuk oyununu kendi yeniden icat etmeli
     Montessori Egitimi

    burda plastik almışlar plastik ucuz ve sağlığa zararlı hatta bazı çin plastiklerinde öyle zehirli maddeler var ki bilsen çocuğunu 10m bile yakınına yaklaştırmazsın

    ortam çok sadedir duvarda falan göz yorucu ve dikkat dağıtıcı materyaller yoktur. çünkü küçük çocukların dikkat süreleri çok çok kısa bu kısa dikkat süresini dikkatlerini dağıtmamak için mümkün olduğunca sade bir ortam vardır. duvarlara alacalı bulacalı resimler falan yapıştırmak sırf velilere şirin gözükmesi amacıyla yapılır KANMA. aşağıda gerçek montesorri okulu ve bizim okullarımızdan biri var sen karşılaştır.
     Montessori Egitimi

    çocukların oynadıkları oyuncaklara dikkat.
     Montessori Egitimi

    burda da dolapların içine bak onlar oyuncak
     Montessori Egitimi
    al işte bu da bizimki ben bile resmi incelerken beynim yanacak gibi oluyor

    kısaca tonla para bayılıp sen çocuğuna montesorri eğitimi verildiğini sanarken , velilerin gözlerini boyayarak kandıran birsürü okul var. dahada kötüsü öğretmen parası vermemek için çocukları ilaçla uyutan okullar ve kreşler bile duydum çok dikkat et. ayrıca bale male olaylarına kanma o da göz boyamaca bale=çağdaşlık olduğunu sanan birsürü cahil aile var bale de onları keklemek için. çocukların zihinsel gelişimi ve kişilik oluşumunun %60-80i 6 yaşa kadar olan dönemde oluşur. yani çocuğun angut mu olacak yoksa zehir gibi mi 7 yaşına kadar belli olur ondan sonra istediğin kadar özel hoca tut bilmem neyap max %20-40 etkiler. o yüzden çocuğuna ayriyeten bi eğitim verdireceksen satranç öğrettir. satrancın faydaları zihni geliştirmesinin yanında kendine güven, bağımsızlık, risk alma vb tonla faydası var. fiziksel olarak da KESİNLİKLE yüzme. bale male hikaye 'bizim kız bale eğitimi alıyor. biz çok çağdaşızdır. bi de piyano ve keman kursuna da gidecek' demek için çocuğunu göndereceksen sen bilirsin. bi de son olarak öğretmenine dikkat et kesinlikle okul öncesi öğretmenliği mezunu olsun. aklı bi karış havada kpssden 45 bile alamayacak kapasitede hülya birini sana kakdırmasınlar. 2 yıllıkları karın tokluğuna çalıştıran kurumlardan uzak dur. öğretmenin seviyeli sakin falan olaması önemli değil tam tersine neşeli, espirili, kıpır kıpır, güler yüzlü ve psikolojisi sağlam olması daha önemli okul öncesi öğretmeni bu CEO değil. sertifika falan da hikaye benim bile uyuyarak bitirdiğim sertifika programları var. sıkıcı oluyor zaten sunum dinlemek. o sunumlara da sırf sertifikam var diyebilmek için katlanıyoruz. bunu yapanlar da zaten 100-500tl arasına yapıyor sen bile alırsın zor bişey değil yani ver parayı al sertifikayı.

    bu arada erkeğim aklıma şimdilik bunlar geliyor. keşke ben okurken bizim sınıfa gelip bi tipilerimize bakabilseydin. ben bu tiplere çocuğumu falan emanet etmem derdin. ben de emanet etmem zaten öyle mal kızlar var ki aklın durur. sana şunu söyleyeyim 88 civarı bi sınıf mevcudumuz var. bunun yarısını direk at çöpe mal olanlar bunlar. kalan 44ün 20si çocuklardan nefret ediyor sürekli bağırıp çağıran sırf bizim bölüm atanıyor diye gelen 10 tanesi çocuklar naparsa yapsın hiç şeyimde değil ben çay iççem diyen tipler. 10 tanesi en azından vicdanı olan işini yarım yamalakta olsa yapan tipler. kalan o 4 taneden 3ü kesin atanır. 1 taneside çok iyi bir öğretmendir ama kafası matematiğe basmadığı için atanamaz. o kızı ara bul bulabilirsen işin zor. okul öncesini hafife alma sana kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oglım_aşortman_gey -- 17 Ağustos 2014; 0:38:25 >




  • Montessori Eğitmeni olmak için dünyada 2 üniversite vardır. Üniversitenin biri Hollanda'da diğeri Rusyada.
    Bu Üniversitede eğitim almayanlar gerçek bir Montessri eğitmeni olamaz ve gerçek bir montessori eğitimi veremez.
    Okulda kullanılan oyuncakların bir anlamı ve standırdı mevcuttur. Boşuna para verirsiniz.
    Bahçeşehirde bu üniversiteden eğitim almış ve montessori evi açmış olan bir kurum var mutlaka görüşün bilgi alın derim.

    Kurumun adı; Montessori Evim Premium
    www.montessorievim.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.