Şimdi Ara

MORA TERAPİ MERKEZİ SİGARA BIRAKMA TECRÜBE / YORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
26.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 15 yıldır düzenli olarak günde 1 paket sigara tüketicisiyim ve bi yerden sonra artık bu illetten kurtulmak lazım diyenler kervanına katılarak başladım araştırmaya. İnternet, eş-dost, sağlık kuruluşları derken karşıma sürekli olarak nette de reklamları dönen MORA TERAPİ ile sigarayı birakma merkezleri çıktı.

    Bu yöntem üzerine yoğunlaşıp 1-2 doktora sordum , etrafımda bu yöntemi kullanan insanların tecrübelerinden faydalandım ve sonunda denemeye karar verdim. İş seyahati nedeni ile o sıralarda adanada olmam nedeni ile internetten Adana Çukurova Mora Terapi merkezinin yerini öğrendim ve benim gibi yıllardır tiryaki olan denemediği yol kalmayan ancak sigarayı bir türlü bırakamayan kuzenimle beraber gittik. Bu arada bu benim ilk defa sigara bırakma deneyimim olacaktı, daha önce hiç denememiştim.

    Tabi merkeze gitmeden önce yöntem hakkında önemli sayıda bilgi topladım araştırdım neyin ne olduğunu iyice öğrenerek gittim.

    Kapıdan girdiğimde üzerinde giymiş olduğu beyaz önlük neticesinde herhalde doktordur diye düşündüğüm genç güzel alımlı bi bayan bizi karşıladı. Gayet güleryüzlü hoş sohbeti olan ve arada kullandığı teknik terimler ile bizleri etkileyen bir yapıda sohbetimiz devam etti. Seansı ne zaman kullanmak istediğimizi sordu hemen yanıtını alınca hadi hemen kasaya gidelim dedi :) Kredi kartı kullanılırsa 320, nakit olursa 300 tl dedi ve Türkiyenin heryerinde merkezlerimizde fiyat politikamız ve uygulamalarımız aynıdır diye de ekledi. Biz sigaradan kurtulmaya kararlıyız ya, bi de bu sistemin methini çokca basından da duymuşuz ödemeyi nakit yapmayı tercih ettik.

    Ardından kuzenim ile beni mora terapi cihazına bağlayacakları odaya aldılar ki bu arada söylemeden geçemeyeceğim, Mora Terapi Merkezi diye kullandıkları ofis aslında bizi kapıda doktor edası ile karşılayan bayanın abisinin dişçi muayenesi olduğunu öğrendik yani ayrı bir ofisleri yoktu bir odayı bu işe ayırmışlardı. Ayrıca bizi karşılayan bayanın tıp ile uzaktan yakından tek ilişkisinin diş hekimi olan ve seanslar veyahut datedavi görüşmeleri esnasında hiç görmediğimiz ama ruhsatın kendisi adına kayıtlı olan abisi olduğunu öğrendik.

    Odaya girdiğinizde bir adet çift kişilik koltuk ile 1 adet sedye ve o sedyenin hemen yanındaki sehpanın üzerinde duran elektronik mora terapi cihazını görüyorsunuz.



    Tedaviye başlamadan önce kullanmakta olduğunuz sigaradan 1 adet yarısına kadar içmeniz isteniyo izmaritini ise küçük bir kavanoza koyup cihazın üzerine yerleştiriyorlar. Olayın mantığı içmiş olduğunuz sigaradaki enerjiyi tersine çevirerek tekrar sizin vucudunuza vermekmiş. Böylelikle hiçbir şekilde canınız sigara istemeyecek hatta içtiğiniz zaman da bulantı hissedecekmişsiniz. Neyse ben devam edeyim. Sİgaramızı içtik kavanoza koyduk sedyeye geçtik . Mora terapi cihazından çıkan kabloları başınıza göğsünüze ayağınıza bağlıyor ardından 2 adet kablo ucunu da ellerinizde tutmanızı istiyorlar. Seans 45 dakika sürüyor ve bu esnada yan tarafınızda bulunan kaset çalarda (cd çalar değil bildiğiniz kaset çalar) rahatlatıcı olduğunu ileri sürdüklerieski bir takım uyku getirici şarkıları çalıyorlar. Terapi esnasında cihazın etkisiyle gevşeyip uyuyanlar dahi olduğunu vucudun bu esnada arındığını filan bahsediyorlar ki bana göre bu cihazdan değil çaldıkları müzikten kaynaklanıyor. Neyse.. Makine çalışıyor üstünde yazılar filan çıkıyor dönüyor duruyor ama hiç birşey hissetmiyor veya anlamıyorsunuz çünkü zaten gözle görünmeyen olumlu enerjiyi vücudunuza alıyorsunuz..

    Benim seansım bittikten sonra kuzenim de geçti. Cİhaza bağladılar bir güzel! Hanım kızımız cici cici anlattı yine aynı şeyleri güler yüzüyle.

    Her ikimizin de seansları bitmiş artık sigara filan istemiyor canımız diye düşünüyorduk. Hem ne de olsa 300+300= 600 tl para da vermiştik bu da bizim aylık sigara masrafımızdı. Terapi merkezinden mutlu mesut çıkarken kapıda orta yaşlı bir bayla tanıştık kendisinin bu 4. gelişi olduğunu(3 seans ücrete dahil zaten) , hiç bir faydasını görmediğini ama ordaki arkadaşların kendisinin çok fazla bağımlı olduğunu bu nedenşe seans sayısını artırdıklarını söyledi.

    Aradan bir saat geçmiş ikimiz de sigara yakmamıştık çünkü paketlerimizi de merkezde bırakmıştık :)

    Üstüne 30 dakika daha geçtiğinde kuzenimin gidip bir büfeden sigarasını aldığını ve içtiğini farkettim. Ne hissediyorsun diye sorduğumda hiçbirşeyin değişmediğini terapinin bir etkisini görmediğini ve söyledikleri gibi bir bulantı olmadığını da belirtti. Ama ben kararlıydım sigaratyı bırakacaktım hem ne de olsa 300 tl de para vermiştim bende tedavi işe yarıyordu :)

    Aradan 2 gün geçmişti ve ben hala sigara kullanmıyordum ki bu benim 15 yıllık içiciliğim esnasında sigara içmeden geçirdiğim en uzun süreydi(şimdiye kadar sadece uyurken içmiyordum, sabahları aç karnına siara kahve vazgeçilmezimdir, alkol ile 1 paket bitirirdim). Ama bu üç günün stres ve acısını kimse anlamaz.

    Neyse ben dayanıyordum. Benim sigara içmediğimi gören 2 arkadaşım daha merkeze gidip şanslarını denemek istediler ve yaptılar da.. Ama biri kuzenim gibi aynı gün içtiğini tedavinin bir şeye yaramadığını söyledi bir diğerinin de ertesi gün içtiğine şahit oldum ama ben dayandm taaaa kiiii 8. güne kadar.. Yaktım bir sigara ve hayat yeniden akmaya başladı..

    Yaşadığım sinir ve stres de yanıma kaldı! Hatta çalışma arkadaşlarım ve altımda çalışan personelim de sigaraya yeninden başladığıma çok memnun oldular çünkü o günler esnasında sinirden çok çektirmişim herkese..!!

    Aradan 10 gün filan daha geçti İstanbuldayım arkadaşlarla oturduk bu durumdan bahsettim ve aynı masadan 2 kişinin daha İstanbuldaki merkeze gittiklerini ama bizim gibi hiçbir sonuç alamadıklarını öğrendim! Ama en azından olar 300 Tl değil 200 tl vermişler!

    Böyle olunca internette pek meşhur olan bu yönetmin orjinal sitesine girip müşteri yorumları kısmına yaşadıklarımı aynen burda olduğu gibi anlattım ama site yönetimi yayınlamayı uygun görmedi!
    Tedavi süresince sürekli olarak telefon ile arayarak psikolojik destek olacaklarını güler yüzle belirten cici kızımız bir defa bile aramadı.
    Tedavinin olumsuz sonuçlanduğını ve kendilerinin %92 başarı oranı garantisi verdiklerini hatırlatarak para iadesi istediğimde ise ödemeyi yapamayacaklarını istersem bir seans daha ücretsiz tedavi hizmeti sunabileceklerini belirttiler.
    Ücret olarak adanada bizden 300 istanbulda 200 aldıklarını belirttim. "AAaa öylemiymiş hata yapmışlar tarifemiz bu" dediler.
    Tedavi ruhsatının ordaki doktorun üzerine olduğunu ama O'nun yerine biyoloji bölümü öğrencisi olan kızkardeşinin tedavi ettiğini belirtmiştim zaten.

    Şimdi arkadaşar sadece benim değil çok yakın çevremden 4 arkadaşımın daha deneyerek olumsuz sonuç aldığı bir sistemi objektif olarak sizlerle paylaşmak istedim! Yorum sizlerin!







  • bizi bu soytarılık hakkında bılgılendırdıgınız ıcın cok tskler.
    aslında kesın cozum 5 lıralık kıtap
    allen carr - sigarayı bırakmanın kolay yolu
    dvdsıde var ama dvd cok özet bir ise yaramıyor...

    bu varken
    gerısı bos...

    bi kıtap okumak hayatınızı degıstırebılır
    benımkı oyle degıstı
  • yukarıda yazdıklarım benim yaşadıklarımdır kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.

    @McOrco belirttiğiniz kitabı deneyeceğim.
  • http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=121526
    bendeki d&r dan alınma kampanyadan 5 tl

    ayrıca ebook okuma ımkanınız varsa nette bırcok yerde ebook olarakda mevcut bedavaya

    kesınlıkle ıse yarıyor

    okudugunuz surece sıgara ıcmenıze ızın veren bir teknık

    ben bu yontem sayesınde
    3 yıl gıbı bır suredır
    sıgara ıcmıyor sıgaradan tıksınıyorum
    bırakırkende hıcbır sıkıntı stress sorun zorluk yasamadım
  • merhaba
    ben de telkinli mp3 yolu ile bıraktım.www.hayatimdegisti.com diye bir site var. ücretsiz telkinleri arasındaki sigara bırakmayı dinledim.Bu lanet şeyi 1 haftada bırakabileceğimi bilsem daha önce bu telkini denerdim..
  • arkadaşlar mesajlar güncelliğini yitirmiş ama görünce dayanamadım. ben derim ki kimseyi allah bırakma mecburiyeti yaşatacak sağlık yitirme noktasına getirmesin ama maalesef eninde sonunda geliniyor bu meret yüzünden. ben sesimi kaybediyordum ses tellerimdeki miyom yüzünden doktor kesinlikle bırakmam gerektiğini söylemişti yoksa kansere dönüşme ihtimali vardı. bu korku bırakabilmek için destek aramama yol açtı çünkü yılların tiryakisiydim, çok araştırdım o dönem ve mora terapiyle bıraktım. ben memnun kaldım. evet ilk dönemler hep yeniden içmek istedim ama sesimi kaybetme korkusu terapi merkezinin bana sunduğu destek tedavi imkanlarına beni yeniden tıpış tıpış götürdü ve zaten iki destek tedaviden sonra isteğim ciddi olarak kaybolmuştu, içme isteğim yani.
    moranın yanı sıra ozon ve renk terapi gibi farklı destek yöntemler de uyguladılar.
    yani anlatmak istediğim şu her neyi deneyecekseniz bu illeti bırakma konusunda kararlı olacaksınız ve mora terapiyi alacak merkezi de bence iyi seçeceksiniz kapıları size hep açık olacak... parasını aldım yolladım mantığında olmayacaklar ben bu konuda Dr. Ersal beye minnet borçluyum diyebilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leylekar

    arkadaşlar mesajlar güncelliğini yitirmiş ama görünce dayanamadım. ben derim ki kimseyi allah bırakma mecburiyeti yaşatacak sağlık yitirme noktasına getirmesin ama maalesef eninde sonunda geliniyor bu meret yüzünden. ben sesimi kaybediyordum ses tellerimdeki miyom yüzünden doktor kesinlikle bırakmam gerektiğini söylemişti yoksa kansere dönüşme ihtimali vardı. bu korku bırakabilmek için destek aramama yol açtı çünkü yılların tiryakisiydim, çok araştırdım o dönem ve mora terapiyle bıraktım. ben memnun kaldım. evet ilk dönemler hep yeniden içmek istedim ama sesimi kaybetme korkusu terapi merkezinin bana sunduğu destek tedavi imkanlarına beni yeniden tıpış tıpış götürdü ve zaten iki destek tedaviden sonra isteğim ciddi olarak kaybolmuştu, içme isteğim yani.
    moranın yanı sıra ozon ve renk terapi gibi farklı destek yöntemler de uyguladılar.
    yani anlatmak istediğim şu her neyi deneyecekseniz bu illeti bırakma konusunda kararlı olacaksınız ve mora terapiyi alacak merkezi de bence iyi seçeceksiniz kapıları size hep açık olacak... parasını aldım yolladım mantığında olmayacaklar ben bu konuda Dr. Ersal beye minnet borçluyum diyebilirim.

    siteye üye olup Mora Terapiyi savunup bir daha girmemek de ilginç olmuş




  • Sabahtan beri sigarayla ilgili siteleri okuyorum, buradaki mesajları da okudum. Elektronik sigara ve Champix'in yan etkileri sebebiyle sigara bıraktırmada doğru bir yöntemler olmadığını anlamış oldum böylece.
    Pek çok ülkede yasakmış, üstelik tehlikeli bir ilaç olduğu hakkında Prof. Ahmet Rasim Hoca'nın şöyle bir yazısı var.
    http://ahmetrasimkucuku...nilacak-bir-ilac-degil/
    Bir de yurt dışında birden fazla risk taşıdığı belirlenmiş:http://www.ismp.org/docs/vareniclinestudy.asp
    65 yaşında ve iki kez by-pass geçirmiş, neredeyse elli yıldır sigara içen babama sigarayı bıraktırmaya çalışıyoruz.
    Bir de biorezonans dedikleri yöntemi denemeye karar verdim. En azından diğerleri gibi bir yan etkisi olmadığı kesin.
    www.sigarayibirakanlar.com diye bir siteleri var, oradaki yorumlar da cesaret veriyor.
    Bir sürü de merkezleri varmış. Bu oturum güncelliğini yitirmiş ama ben yinede yazmak istedim.
    Sonucu da yazacağım.




  • Daha önce de babamın sigarayı bırakması için çareler aradığımı yazmıştım. Sonunda burada okuduğum yorumları da cebime koyarak bir Mora Terapi merkezine götürdüm babamı.
    Hiç de inanmayarak ve istemeyerek gittiğini belirtmem gerek. Sigarayı bırakmaktansa karısını boşamayı tercih eden bir adamdan bahsediyorum. Neyse sanırım ölüm korkusuyla beni fazla zorlamadan razı oldu. Belki de nasıl olsa işe yaramaz diye düşünüyordu.
    Geçen hafta Cuma günü Levent’teki Mora Merkezi’nden randevu aldık. Tedaviye gelmeden babamın çok su içmesini, çay ve kahveden uzak durmasını üstüne basa basa söylediler. Neyse hafta sonunu geçirip Pazartesi günü randevumuza gittik. Daha önceki yorumlara bakıp tedirgin olmuştum ama aksine ekip gayet profesyoneldi. Tedaviden önce bir form doldurduk, hastalıkları, alerjileri kullandığı ilaçlar falan hepsini yazdık. Babam bütün huysuzluğunu sergiledi. Dışarı çıkarıp iki tane sigara içmesini rica ettiler. Ona da söylenip durdu, sigara içerek bırakılır mı, boşa para veriyorsun bunlara, diyerek kendince durumu özetledi. Neyse sonunda içtiği o iki sigarayı aldılar, babamı rahat bir koltuğa oturttular. Elektrotlar falan bağladılar. Ayaklarını sarı metallere bastırdılar. Babama çaktırmasam da benim de pek inanasım gelmedi. Yaklaşık 50 – 55 dakika süren seanstan sonra çip dedikleri metal bir şey ve bir şişe de sıvı verdiler. Babam seanstan çok yorgun çıktı. Oldukça halsizdi. Sonunda çipi de göbeğinin altına yapıştırdık. Çıkarken elimize yine bir form tutuşturdular, tedavi sonrasında uyulması gereken kurallarmış. Daha önceki yorumda belirtilmemiş belki de onlara söylenmedi ama bize özellikle ilk iki günün çok önemli olduğunu söylediler, ne olursa olsun iki gün sigara içilmemesi gerektiğini, eğer sigara içme isteği olursa mutlaka kendilerini aramamızı söylediler. Hatta bunu birkaç kez tekrarladılar. Ama içerse midesi bulanacak falan demediler. Eve gider gitmez yatıp uyudu. Kalktığında biraz daha iyi gibiydi. Gün içinde 3-4 saat boyunca sigara içmemesi mümkün olmayan adam o akşam hiç sigara içmedi. Normal şartlarda sigara içebilmek için yemeğini yarıda keserdi, terapiden sonraki ilk yemeğin üstüne sigara içmek istemedi.
    Ertesi sabah telefon ettim. O ana kadar hiç sigara içmemişti, ona damlayı kullanmasını tavsiye ettim. Öğleden sonra aradığımda damla kullanınca biraz daha rahatladığını anlattı, böylece damlanın da ne işe yaradığı keşfetmiş olduk. Sonuç olarak babam 1 haftadır sigara içmiyor. Valla ben öneririm, kim ne derse desin babam da işe yaradı.




  • eerdenerr E kullanıcısına yanıt
    Babam 4 aydır sigara içmiyor
    Üstelik canı da istemiyormuş!
    Sanırım Mora Terapi denen şey bizim pederde işe yaradı.
    Yazmak istedim. sigaranın nasıl bir illet olduğunu bildiğimden kurtulmak isteyenlere bir faydası dokunur belki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eerdenerr

    Babam 4 aydır sigara içmiyor
    Üstelik canı da istemiyormuş!
    Sanırım Mora Terapi denen şey bizim pederde işe yaradı.
    Yazmak istedim. sigaranın nasıl bir illet olduğunu bildiğimden kurtulmak isteyenlere bir faydası dokunur belki.


    bu konudan başka hiç katılımınızın olmaması bana reklam kokuları getiriyor erdener bey :)
  • Ben de gerçek yorumları aradım ama bu sayfa boş 48 saatttir içmiyorum tam 20 yıldır içtim artık dilim uyuşuyor nefes alamıyorum zor arkadaş bu mereti bırakmak çok zor şu allan carl videosunu seyrettim zaten kafamda vardı bırakmak + onuda seyrettim ve bıraktım bakalım Allah sonumuzu hayrader inşallah....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.