Şimdi Ara

Mortal Kombat (Ölümcül Dövüş) Filmi Neden Yapılmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • (Eskilerini hesaba katmazsak) Bu kadar serisi olan bir oyunu neden filme çevirmiyorlar? Günümüze bakacak olursak eski filmlerin uyarlanmasıyla beyaz perde ile tekrar buluşan filmleri görebiliyoruz. Mortal Kombat için aynı şekilde bir ilerleme göremedik. 1995 ve 1997 senelerinde yapılmış olan iki filmden başka sinemada görebildiğimiz bir film yok ortada. Bulunduğumuz dönemde görsel efektlerin ileri derece olması ve güzel bir senaryo (çıkan oyunlardan biri olabilir veya olmayabilir) ile iyi bir filmin çıkabileceği düşünülebilir. Sadece dizi serisi ile değil de etkileyici bir film yapılabilirdi diye düşünüyorum. Konu ile ilgili fikirlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.



  • Bence yapılmasın. Dövüş oyunlarının film uyarlamaları her defasında tam bir hayalkırıklığı oldu. Buyrun örnekleri:














    Filmlerin puanları ortada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 4 Ağustos 2015; 15:53:25 >




  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Dizileride keza öyle,saçma sapan karakterler sanki başka diyardan gelmeler, bence oyunda kalmalılar heleki dediğin gibi dövüş oyunları tam facia
  • Bence gelsin mortal kombat 1-2 fena film değillerdi, yenisi çıkarsa izlerim
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız. Örnek olarak gösterdiğiniz filmler felaket ötesiydi. Ancak DC Comics ve Marvel baktığımızda karakterler üzerinden birçok film yapıldı. DC Comics'in Suicide Squad filmi (beklemekteyiz); Marvel Avengers ve X-Men filmlerini baz alırsak Mortal Kombat neden aralarında olmasın? Scorpion'un Hanzo Hasashi; kötü versiyon Sub Zero'nun (Bi-Han) Noob Saibot'a dönüşmesi veya iyi versiyon Sub Zero'nun (Kuai Liang) filmi vs. (örnek olarak verdim üç örneği) hoş olabilirdi diye düşünüyorum. Sonuçta oyun karakterlerinin hikayeleri hemen hemen belli. Tabi görselliği ön planda olan fantastik karakterlerden bahsediyoruz. Fakat günümüz görsel teknolojisi ile felaket olabileceğini düşünmüyorum.
  • 1-2'nin dövüş sahneleri kötüydü ya. Mortal Kombat 3'ün sadece videosunu yaptılar karakterlerin nereden geldiklerini anlatıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizisi var puanı fena değil ama oyunlardan pek bişe beklemeyin.Seçilenleri sevmedim ama yine de izlenir;

    http://www.imdb.com/title/tt1842127/

    2013 de çıkması gereken bir filmi vardı ne oldu bilmiyorum adı Mortal Kombat: Devastation
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkness

    Bence yapılmasın. Dövüş oyunlarının film uyarlamaları her defasında tam bir hayalkırıklığı oldu. Buyrun örnekleri:














    Filmlerin puanları ortada.

    Kesinlikle haklısınız. Ama etrafta o kadar çizgiromandan alınma, görsel efekt manyağı, içi bomboş, berbat filmler varken günümüz sinema teknikleriyle bir Mortal Kombat yapılsa sırıtmaz diye tahmin ediyorum. Sadece, film iyi ellere geçmeli. Zaten konusu belli ve film olsa konudan çok görsel efektleri, dövüş ve vahşet sahneleriyle izleyicinin gönlünü alabilir. Senaryo olarak oyundan epey uzaklaştırılabilir de bence, zira senaryo diye bir şey yok zaten. Yani yok sayabiliriz. Düzgün ellere geçerse güzel bir şeyler çıkabilir. Ben de size oyundan filme dönüştürülmüş ve fena olmayan iki film yazabilirim.

    Prince of Persia: Sands of Time (2010)
    Hitman (2007)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Söylediğiniz filmler benim gözümde vasatlardı. Daha nice oyun uyarlaması film var vasatı geçemeyen, şu an aklıma Max Payne geldi mesela..

    Çok nadir de olsa, iyi uyarlamalar da var. Resident Evil serisi gayet başarılı (bu başarıyı Milla Jovovich'e borçlu olsalar da). Silent Hill'in birincisini de sevmiştim. Bazı büyük serilerin filmlerinin yapılacağını da duydum, belki onlar da başarılı olurlar.

    Ancak iş dövüş oyunlarının filme uyarlanmasına gelince, her ne oluyorsa artık, sonuç hep hüsran oluyor. O yüzden hiç ümidim yok. Ki bana göre, hiçbir sağlam yapımcı da bu riske girmez, geçmişteki bu başarısız filmleri görüp de, yeni bir dövüş oyunu uyarlamasına destek vermez. Ben bile dövüş oyunu hastası biri olarak, bu filmlerin çekilmemesi gerektiğine inanıyorum artık. The King Of Fighters filmine dair ne umutlarım vardı. Öyle rezil bir film yaptılar ki, internetteki amatör cosplayler bile daha izlenesi.




  • efsane oyunların hayranı olarak filmlere bakınca insanın içi burkuluyor.mortal kombat 1 izlenir ama filmin ikisi korkunç derecede kötü.dövüş oyunlarının hiç birin tutması ayrıca ilginç bir durum.karakter bazlı filmler yapılırsa tutma şansı daha yüksek olduğunu düşünüyorum,özeliklede Sub-Zero veya Raiden karekterleri üzerine

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D24Stn_2jW0




  • mortal Kombat ile dc kahramanlarının dövüş oyunu vardı. onu film yapsalar . belki dc ilerde yapar justice league serisi bittikten sonra. ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wakara kullanıcısına yanıt
    Mortal Kombat: DC Universe bahsettiğiniz oyun sanırım. Tek bir karakter üzerinden gitmelerini tercih ederim. Malum çok fazla karakterin olduğu filmlerde hangisinden detaylı bahsedeceklerini bekleyebiliriz ki. Çorba olur diye düşünüyorum Mortal Kombat ile DC karakterlerinin bir arada bulunduğu film için.
  • Oyunun filmi olmaz diyenler Mortal Kombat: Legacy kısa dizi bölümlerini seyredebilirler. Yapılınca yapılıyormuş. Tek gereken güzel bir senaryo, işini seven bir yönetmen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpalp84

    Oyunun filmi olmaz diyenler Mortal Kombat: Legacy kısa dizi bölümlerini seyredebilirler. Yapılınca yapılıyormuş. Tek gereken güzel bir senaryo, işini seven bir yönetmen.

    Aynı fikirdeyim. Bu konu içerisinde daha önce de dediğim gibi, usta ellere bu işi bıraktın mı güzel şeyler ortaya çıkabilir. Dediğiniz gibi işini seven bir yönetmen ile bu iş yürür. Sorunu oyunlardan filmlere olan aktarımda değil de bu işi ele alan ekipte aramak gerekir.

    @wakara

    Çok rezalet bir şey ortaya çıkar. DC evreni farklıdır, Mortal Kombat evreni farklı. İkisi de sadece kendi alemlerinde iyiler. Böyle bir şey yapılırsa hem DC hayranları hem de MK hayranları hayalkırıklığına uğrayacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir kısa film vardı fakat iptal oldu belli ki,şahsen bu haliyle bile umut vadediyordu.

    Türkçe altyazılı versiyonunu paylaşıyorum.

  • Evet bu kısa filmi biliyorum. Ancak süre gele fantastik dünyada bildiğimiz Mortal Kombat karakterlerine gerçeklik kimliği kazandırılmaya çalışılmış. Açıkçası bu şekilde bir film çekmelerini istemem. İyiki çekilmemiş bence.
  • insan neden olmasın diye düşünüyor fakat gerçekten de zor bi olay
  • Dövüş oyunu değilse genel olarak insanlar ben de dahil oyunların filmleri kötü olur diyorlardı ama son çıkan Need for Speed filmi bu tabuyu kırmıştı izlemeyen Arkadaşlara tavsiye olunur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrudur hocam. Ancak başrolde oynayan oyuncu da bu tür filmlerin izlenebilirliğini arttırıyor maalesef. Need for Speed filmi için güzel diyebilirim ama daha da güzel olmasını beklerdik.
  • TheRiddler kullanıcısına yanıt
    Keşke Allah'tan başka bir şey isteseydin

    http://comicbook.com/2015/08/07/aquaman-director-james-wan-eyeing-mortal-kombat/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom -- 8 Ağustos 2015; 2:11:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.