Şimdi Ara

Moskova - St. Petersburg

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
4
Favori
3.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rusya hakkında pek bir bilgi bulamamıştım açıkçası giderken baya tereddütte kalmıştım. ama çok güzel geçti size yardımcı olabilecek bir kaç bilgi vereyim diye yazıyorum
    Moskova

    Moskova Domododevo Havaalanına pegasus ile indik. havaalanı başta gözümüze çok küçük geldi fakat inanılmaz büyük bir havaalanı. ulaşımı konusunda tereddütlerimiz vardı uzak falan diyorlardı. Şöyle anlatayım. Havaalanına indikten sonra aeroexpress tabelalarını izleyin çok yakında zaten istasyon havaalanının içine giriyor. 340 ruble yani 20 tl civarında. çok sık geçiyor her yarım saatte bir hatta bazı saatlerde daha sık. 42 dk içinde sizi Paveletsky metro istasyonuna götürüyor oradan da istediğiniz yere gidebiliyorsunuz. Ben İzmailovsky bölgesinde kalmıştım.

    Metro hattına yakın bir otel bulun yeter. Best Western Vega otelde kaldım. otel inanılmaz güzeldi. Metro hattı çok gelişmiş ve metro beklemek gibi bir sorun yok. 45 saniye de bir yeni metro geliyor. zaten metro duraklarının hepsi tarihi eser gibi olduğu için istasyonlarda fazla kalmak istiyor insan.

    Moskova açıkçası hayal ettiğim gibi olmadı. kasvetli bir şehir. insanlar pek güler yüzlü değil. ingilizce bilen insan yok. hello kelimesini dahi bilmiyorlar. kızıl meydan - red square hiç birini bilmiyorlar. danışmanlık büroları yok metro haritası şehir haritası ingilizce halini kitapevlerinde bile bulamıyorsunuz. o yüzden çalışıp gitmenizde fayda var. metro istasyonlarının hiç birinde buna kızıl meydan da dahil latin alfabesi kullanarak ingilizce yazılmış bir durak adı yok. akıllı telefonunuza moskova metrosunun haritasını ingilizce indirip karşılaştırabilirsiniz. Polislerle ilgili hep olumsuz şeyler okudum gitmeden önce korkuttu açıkçası yok rüşvet isterler vs vs diye. öyle bişeyle karşılaşmadım polisler ise nispeten halka göre çok daha yardımsever gözüküyorlardı. Rusya da genel olarak her bina, metro vs nin girişi çift kapılı. yani önce bir kapıdan geçiyorsunuz. ardından bir kapıdan daha geçiyorsunuz ısı yalıtımı için bu enteresan gelmişti..


    çok önemli bir nokta daha rusya'da damgalı dolar geçmiyor. valla perişan olursunuz türkiyeden dolar alırken ona çok dikkat edin. rusya ya dolarla giriş yapın çıkarken çok az ruble alın yanınıza aeroexpress e binmenize yetecek kadar. yani kişi başı 340 ruble. şehir merkezinde dolar bozan yerlerin oranları bir hayli iyi oluyor.

    Kremlin sarayına girmedim açıkçası. çünkü ingilizce tarih turunu anlamaya yetecek kadar ingilizcem yok, ingilizce tur olduğuna dair bir fikrim de yok açıkçası. olmama ihtimali çok daha yüksek gibi geliyor. kızıl meydan sağınızda kremlin,lenin mozolesi var.salı günleri kapalı ona dikkat edin, karşınızda St Basil solunuzda ise moskova da en görmekten en çok zevk aldığım ve mutlu olduğum GUM alışveriş merkezi var. 150 yıllık falan olması lazım ama inanılmaz ihtişamlı ve inanılmaz derecede asil hissettiriyor insanı. hatta en alt katında Eski tarzda dekore edilmiş ücretli tuvaletler var. 82 ruble. bence bi girin :) inanılmaz lüks ve kendinizi 1800 lü yıllarda hissettiriyor.

    Ben tarih turu yapmadım. daha çok sokaklarda gezmekten hoşlandığım için ama tarihi yapılara gittim içlerine girmedim. St Basil mesela. Bolshoi tiyatrosu, Novodeviçi Manastırı, Novodeviçi Mezarlığı(nazımın mezarı burada).
    İstiklal caddesinin eş değeri arbat var. orada hard rock moscow var. hediyelik eşyalar var. oralarda ingilizce bilen satıcı bulamıyorsunuz fakat çok enteresan 3 dükkana girdim ve 3 ünde de akıcı bi şekilde türkçe konuşan satıcılara denk geldim. gerçekten çok sempatikler. türkistanlı çoğu zaten.

    yemek konusunda borş çorbası var meşhur falan dediler ama sipariş verdikten sonra sipariş esnasında vejeteryan diye ısrar etmeme rağmen içinde domuz jambonu vardı yemedim o yüzden. genelde mcdonalds kfc burger da yedim. 2 dükkandan biri zaten amerikan fastfood zinciri. ruslar baya seviyor. fakat yine oralarda da ne latince bir menü bulabiliyorsunuz ne ingilizce bir eleman. Rusya Devlet müzesi, Kremlinin arkasındaki kütüphane, Gorki park da gittiğim yerler arasında. Gorki park kış olması sebebiyle tam açılmamıştı. ama çok güzel bir yer. Moskova nehrinin kenarında. sincaplar falan var. insanlar bebeklerini bebek arabasında karda kışta burada gezdiriyorlar. biz de ise çocuklar pencere kenarına yaklaştırılmaz. o da çok enteresan geldi. hava -2 derecede gezmeye çıkıyorlar parkları. sincaplar falan var. uzay mekiği var(buran) bkz.https://eksisozluk.com/buran--278438?a=nice

    Moskova sokaklarında gezmek ihtişamlı binaların arasından geçmek gerçekten insana büyük keyif veriyor. fakat eğer benim gibi yapmayıp kremlin st basil vs yerlere girmek isterseniz internetten açık olduğu günlere bakın, çünkü kimisi pazartesi kapalı, kimisi salı kimisi haftasonu.

    Ben bir daha moskovaya gitmeyi düşünmem açıkçası ama gitmesem de aklımda kalırdı, St. Petersburga kesinlikle tekrar giderim, onun da yazını daha sonra yazacağım...

    moskovadan st petersburga gidişi de yazayım. yine aeroxpressle domododevo havaalanına geçtim. transaero havayollarıyla geçtik fiyatları önceden alırsanız kişi başı tek yön 80 tl falan oluyor, uçaklar çok eski türkiye de öyle uçak olsa bu uçakla uçmam diye inen insanlar olur hatta :) yolculuk 1 saat 15 dk sürüyor. pulkovo 1 havaalanına geçtik.


    aklınıza takılan sorular olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.







  • çok güzel yazı hocam teşekkürler , benim sorum ordaki teknolojik-tekstil-restaurant vs fiyatlar buraya göre nasıl , GUM da fiyatlar nasıl , Petersburg yazınızıda bekliyorum
  • miami_boy M kullanıcısına yanıt
    hocam teknoloji tekstil çok pahalı, restaurant fiyatları türkiyeye yakın bir adım daha fazla. GUM da da fiyatlar türkiyeye yakın. elektronik bir ürün alınmaz tax free gibi bir muhabbet yok zaten. en basitinden iphone 5s 30000 Ruble ..16 gb versiyonu 2040 TL
  • St petersburgun 2 adet havaalanı var. Pulkovo 1 ve Pulkovo 2 diye. 2 si de şehire yakın. Kapısından geçen minibüsler ve otobüslerle Moskovskaya Metro istasyonuna gidiyorsunuz ki bu yolculuk 20 dk sürüyor. oradan sonra zaten herşey elinizin altında. Artık daha modern metro istasyonları, daha modern insanlar ve daha modern bir şehir var. Havaalanından çıkarken information desklerdeki ingilizce bilen danışmanlar size otelinize kadar nasıl gideceğinizi anlatıyorlar. Otele gelince ana caddemiz olan Nevsky Prospekte yakın seçmeye dikkat edebilirsiniz. Ya da farketmez diyorsanız metroya yakın herhangi bir otel de seçebilirsiniz. Ben Novotel'de kaldım. bina ve konum harikaydı. çalışanlar ingilizce biliyordu ve nevsky prospekt e 2 dk lık yürüyüş mesafesindeydi.

    Burada hediyelik eşyalar moskova arbatskaya'ya göre biraz pahalı o yüzden iki şehire de gidecekseniz moskova da halledin hediyelik eşyalarınızı.

    Yapılacak şey çok açıkçası st petersburg'da, ben kış ayında gittiğim için nehir turu yapamadım içimde kalmadı değil.

    Hermitage müzesinin olduğu saray meydanında Ginger Kiralanıyor. Kesinlikle o zevki yaşamanız lazım. 300 ruble bir tam tur. fakat sırf onun için bile petersburg'a gidilir:)
    açıkçası ben müze seven bir insan olmadığım için büyük yapıtları dışından gezmeyi genellikle, sokak sokak şehri gezdim. gidilecek büyük yapıtların çoğuna da gittim. Mesele Peter ve Paul Kathedrali var. adaya geçiyorsunuz. o bölge çok güzel ve kalenin etrafında yürüyerek tam tur atmanızı öneririm. Kazan KAtedrali bu devasa yapıtı görün içine girmek ücretsiz. baya muazzam büyüklükte bir bina. karşısında singer cafe var. 1800 lü yıllarrdan kalma. o da dikkatinizi çekecektir.
    Yeniden diriliş kilisesi bu St Basil kilisesinin bir benzeri. St basil'i gördüyseniz pek de ilginizi çekmiyor açıkçası fakat st petersburg un simgesi halinde. bunun yanında Mihaylovski Kalesi sarayı var. müze olarak kullanılıyor bahçesi baya güzel. gidilebilir yerler arasında


    Peterhof Sarayına gitmedim kışın anlamı yokmuş çünkü yazın gidebilirsiniz çok beğenilen yerler arasında


    nevsky prospekt'te yürümek için bile gidilir bu şehire. Nehirlerin etrafında dolaşılır. Tarihin dokusunu hissediyorsunuz her binada. mutluluk verdi bana burayı gezmek.

    Galeria Alışveriş Merkezi nevsky prospekte yakın. sıkılırsanız gezebileceğiniz yerler arasında baya büyük. içinde lcw koton colin's de var. armani chanel de :)


    not: nevsky prospekt'te bizim yıldız porselen gibihttp://www.imperial-porcelain.com/ imperial-porcelain dükkanları var. özel kişilere hediyelik eşya almak isterseniz porselen muazzam şeyler var içerde. küçük bir kapısı var. gitmeden önce bakarsanız tam olarak nerede olduğuna.

    Zenit Store var, forma, şapka, futbol topu vs alabileceğiniz.

    kfc mcdonalds burgerking subway yine bol bu şehirde.

    Peter and Paul Kathedraline giderken inmiş olduğunuz metro istasyonunun tam karşısında kocaman bir cami var tatar camii si oraya da gidebilirsiniz.

    Bir de tavsiye olarak şu cafe ye gitmeniz.http://www.trip****or.com.tr/Restaurant_Review-g298507-d3535718-Reviews-Du_Nord_1834-St_Petersburg_Northwestern_District.html cafe du nord. 1834 yılından. fiyatlar çok makul. hatta gece ekmek fiyatları yarıya düşüyor burası pastane. ekmek de alıp türkiye özleminizi giderebilirsiniz.




  • the-maintain kullanıcısına yanıt
    hocam moskovaya veya st petersburga tek gidilir mi ? :)
  • gidilir hocam fakat sıkılabilirsiniz tabi :) 2 erkek 3 erkek daha kıyak olur
  • 4 günlük st. petersburg gezisi için ne kadar cep harçlığı önerirsiniz ? kültürel amaçlı gidiyorum tarihi yerleri görmek, rus mutfağından yemek istiyorum, bir iki kere gece çıksam ne dersiniz ?
  • the-maintain kullanıcısına yanıt
    Tabi orası öyle hocam:)
    Şu maksatla sordum.. Tek gidildiği zaman güvenlik sıkıntısı olabilir, herşeye hazırlıklı olmak lazım. Malum rus erkekleri bazen sinek bile uçurmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.ripley

    4 günlük st. petersburg gezisi için ne kadar cep harçlığı önerirsiniz ? kültürel amaçlı gidiyorum tarihi yerleri görmek, rus mutfağından yemek istiyorum, bir iki kere gece çıksam ne dersiniz ?


    hocam mevsimler arası da çok farkediyor şimdi de, tarihi yerleri görüp içine girmeyecekseniz bir para harcamazsınız. mesela Hermitage Müzesinde 3 milyondan fazla eser var. müzeyi 3 yılda bitiremezsiniz. benim görüşüm şu yönde, topkapıya gidip padişahın ibrikleri, kaftanı vs görüp geçiyoruz altında yazan koca paragrafı okumuyoruz bile. ki rusya da o paragraflar ingilizce bile değil rusça. hani müzelerin içine girerek bişey anlaşılacağını düşünmediğim için ben müzeleri dışardan gördüm.

    rus mutfağına gelirsek havyar falan pahalı yiyecek. genel olarak et yiyorlar. fiyatlar tr de ki lüks restoranlara yakın. borş çorbası aldım 80 rubleydi. fakat domuz eti vardı içinde yemedim. vejeteryan mı diye ısrarla sormama rağmen.

    ulaşım neredeyse bedava, alkollü içecekler türkiyeden çok daha ucuz, restoranlarda yakın fiyatlı. fast food tüketirseniz türkiye de 15 - 16 tutacak menü 20-25 tl tutuyor.gerçi o rusça menü olduğu için uygun fiyatlısını seçememekten de kaynaklanıyor olabilir :)

    türkiyede harcayacağınızın %40i daha fazla harcarsınız. ona göre hesaplayın bence




  • St.petersburg a Eylülün ortasında gitmiştim ve çok soğuktu. Açıkçası yaşanılacak bir şehir değil fakat görsellik bakımından dünyanın en güzel şehirlerinden biridir.Müze,saray,bahçe,sanat ne ararsanız burada var. Avrupa şehirlerinden eksiği yok fazlası var.
  • the-maintain kullanıcısına yanıt
    yarın gidiyorum bakalım pahalı falan artık gitmişken mümkün olduğunca şey görmeye çalışacağım, bilgiler için teşekkürler :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.ripley

    yarın gidiyorum bakalım pahalı falan artık gitmişken mümkün olduğunca şey görmeye çalışacağım, bilgiler için teşekkürler :)

    iyi yolculuklar hocam, gitmişken şurada mutlaka bir öğün yap, fiyatlarda güzel lezzette harika.
    http://cleanplates.ru
    http://www.inyourpocket.com/russia/st-petersburg/Restaurants-in-St-Petersburg/int/Clean-Plates-Society_99685v
    bu zamana kadar gittiğim tüm yerler içinde ki favori restoranım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zucchero -- 16 Nisan 2014; 0:08:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • the-maintain kullanıcısına yanıt
    slm moskova için uygun fiyatlı otel öneriniz var mı? @the-maintain ve hangi bölgeler tercih edilmeli.
  • hocam ismailovskaya da kaldım ben ama metro ya yakın olduğu sürece her yerde kalabilirsin. ben konuda da belirttiğim gibi Best Western Vega da kaldım. otelin yanında alfa delta beta diye oteller vardı onlarda çok iyiydi. ismailovskaya yı hem fiyat hem de performans olarak tavsiye ederim
  • Moskova dan St Peterburg a trenle gidilirmi? Trenle gitmeyi dusunuyorum bilginiz varsa tavsiyenizi rica ediyorum.
  • Evet gidilebilir fakat bize Otel den business ya da first Class gidin dediler güvenlik açısından onlarında hem fiyatı yüksek hem de gece treniydi zaman kaybetmemek adına uçak LA geçtik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm
    bu st petersburga tek gitmenin ne gibi tehlikeleri var biraz anlatırmısın..............
  • Hocam petersburg rahat bir şehir avrupa nın aynısı. Moskova da tek başına sıkıntı olabilir Polis güvenlik vs ile fakat st petersburg da Polis le bile karşılaşmıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce, Rusyadaki ekonomik kriz nedeniyle tur fiyatları düşer mi ?
  • Valla fikrim yok hocam ama pek turla gezmeye de gerek yok gibi. Ulaşım ağı oldukça rahat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.