Şimdi Ara

MOTOR BAŞLANGIÇ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum,

    25 yaşındayım 2004'ten bu yana ehliyetli ondan öncesi olmak suretiyle 12 yaşımdan beri araba minibüs vesaire kullanıyorum. Küçük yaşlardan itibaren motor merakım hep oldu şuan motor ehliyeti alıp arabanın yanı sıra motor kullanmak istiyorum. Motor tecrübem pek yok arkadaslarımın scooter harıcınde kullanmadım. Ancak kucukken iyi bisiklet kullanırdım yani dengenin sıkıntı olacağını dusunmuyorum acıkcası. Size sormak istediğim benım hayalımdekı motor şekli her zaman racıngler olmustur. Şuan ıcın ılk etapta Hyosung 250 R ile başlamayı dusunyorum. Karakter ve yapı olarak mahalle arasında ve gereksız yollarda hız yapacak bir ınsan değilim. Normalde Arabam var motoru sadece hevesımı almak ıcın kullanacagım hafta sonları gezmek ıcın sadece baska bır kullanım amacım yok aksama kadar uzerınde olmayacagım haftada 1 veya 2 gun oda 3 - 5 saat cunku daha fazlasına iş hayatından dolayı vaktım yok.

    Durum bu iken sizce izlemem gereken yol nedir, konu hakkında fıkırlerınızı alırsam sevınırım, hepinize sımdıden t.ederim







  • seçtiğin motor başlangıç seviyesi için oldukça iyi.. hyosung kaliteli bir marka bu modelindeki en iyi yanı çok kaslı bir kasaya sahip olması..
    ama ben senin yerinde olsam aynı paraya honda cbr 250 alırım.. her ne kadar gt250r kadar büyük durmasada lastikleri daha ince olsada arada honda farkı var.. hyosung kötü demiyorum oda kaliteli bir marka ama bir honda kadar değil.. ayrıca honda alırsan servis ve yedek parça konusundada sıkıntı yaşamazsın.. performans olayına gelince arada pek fark yok.. max 30km. daha hızlı gider hyosung.. ama yakıt konusundada honda çok hesaplı..
  • peki kullanım açısından nasıldır yeni başlangıç motorum, ağırlığı falan zor gelır mı bana yoksa 125'lıkler mı baslamam lazım
  • aslında en doğrusu 125 yada 150 cc ile başlamaktır.. ama bir süre sonra bunlar tatmin etmiyeceği için büyütmek istersin.. malum vergilerden dolayıda fiyatlar yüksek kimsede öyle her sezon yeni motor alıcak para yok.s biçok kişininde 600cc ile bilinçsizce başlangıç yaptığını düşünürsek 250cc eğer dikkatli kullanırsa pek sorun olmaz.. yavaş yavaş öğrenirsin.. hyosung kasa ağırlık ve sürüş pozisyonu açısından daha zor kullanılır.. ayrıca kaliteli bir markadır ama daha dikkatli kullanım ister.. hondada bu sorunları daha az yaşarsın.. eğer devamlı binicem bana yeter dersen al bi cbr 250 keyfine bak dostum.. ama yok illa ilerde büyütcem dersen 2. el bi cbr 125 senin için en ideali..
  • 2.el cbr 125 almanı tavsiye ederim bütçeni üzmez ilerde değiştirirkende zarar ve sıkıntı yaşamazsın. Bence birden 250cc kullanmanı tavsiye etmem kesinlikle.
  • Bu video yu kesinlikle izlemelisin... En azından aklında bi fikir oluşur.


  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.