Şimdi Ara

Motor Isınınca Düşük Devirde Cızırtı Neden Yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracım focus 2001 1.6 ambiante. Aracımda birazdan bahsedeceğim bir cızırtı ve çekişten düşme problemim vardı. Ustama götürdüm, biraz işleri vardı o yüzden 1-2 saat kadar bekledim sonra şikayetlerim neticesinde buji, buji kabloları, bobin, hava filtresi ve benzin filtresi değişti. Çekiş arttı ses azaldı ama kesilmedi. Ses için tabi ki duymadan çok net cevaplar verilemeyebilir ama yine de bir şansımı denemek istiyorum :)

    Motor soğukken hiç problem yaşamıyorum, aracı 1 saat kadar devirli kullandığımda yalnızca düşük devirlerde bariz ve kesintisiz duyulan bir cızırtı oluyor. Gaza ne kadar basarsam ses o kadar artıyor ama devir 2300 civarına geldiğinde ses azalıp yok oluyor. Acaba hararet mi yapıyor gibisinden düşünüp aracı kenara çekip test modda baktım, sıcaklık 89 civarı seyrediyor. Ses mekanik bir sürtünme sesi gibi tır tır tır gibi kesik kesik değil, zırrrrrrrrrrrr gibi ses. Bu ne olabilir neden olabilir bi fikriniz var mı? Ses LPG de de yapıyor, benzinde de. LPG takılmadan önce de vardı.







  • bayağı bir zaman geçmiş.Merak ettim sorunu çözebildiniz mi?nisbeten bende benzer sesi rölantide çalışırken duyuyorum.
  • Hocam motor titreşiminden kaynaklı olduğunu bulmuştuk o zaman. katalizör üzerine kelepçe attırıp biraz sıktırdık, sesi biraz azaltmıştı. Ne zaman yüke binse geliyordu ses, hatırlıyorum. Sonraki focusumda biraz daha azdı bu. Rölantide gelmemesi lazım bu sesin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.