Şimdi Ara

Motor Stop ederken gelen sarsıntı sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
4.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2005 model 1.4 dizel aracımı yeni aldım. trigerin durumunu netleştiremediğim için en az 2-3 yıl binmeyi düşündüğüm aracımın v kayışı triger hava filtresini falan değiştirdim. bu işlemlerden sonraki günün ilk sabahı aracıma işe gitmek için bindim aracımı çalıştırdım. buraya kadar sorun yok. daha sonra aracı geri vitese takıp yavaş yavaş ilerleyeceğim esnasında tam debriyaj balatasının kavrama anında motor dişli seslerinin anlık olarak geldiğini fark ettim. sonra 1. vites ile geri vites arasında sırayla değişiklik yaparak yani olduğum yerde çok az ileri geri giderek her kavramada aynı sesin geldiğini fark ettim. ses kısa süreli ama çok netti. bende acaba şanzıman yağı mı eksik dedim.

    daha sonra benzer sesin aracı stop ederken de motorun son titreyerek sarsılma anında eşlik ederek geldiğini fark ettim. ustama tekrar gittim dinledi heryeri inceledi motoru eliyle çalışırken kastırdı biraz da kullandı ve sonra bir sprey alarak alttan bir yerlere sıktı. sonra aracın triger değişimi esnasında liftte iken normal gergisinden kalktığını ve liftten sonra bu tür seslerin gelebileceğini muhtemelen yeri değişen lastiklerin yapabileceğini söyledi. zamanla geçer dedi.

    sorunum şu şimdilik vites geçişlerinde bu sesi almıyorum ama motorun stop anında son normal titremesine ek olarak bahsettiğim ilave bir sarsıntı sesi geliyor ne olduğunu anlayamadım tecrübesi olan var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat5555 -- 1 Mart 2013; 21:06:35 >







  • arkadaşlar triger kayışı değişiminde değişimin hatalı olması durumunda motor yine stabil çalışır mı. motor düzgün çalışıyorsa bu trigerin doğru değiştirildiğini mi gösterir. yoksa en ufak bir hata da motor çalışmaz mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.