Şimdi Ara

Motor Suyu Dondu \ Rover 220T (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
38.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bir tanıdığımın rni boroadwayı donmuştu onda kalorifer peteğini patlatmıştı sadece
    ama ilk msajda arkadaş gözüm gibi baktığım aracım dondu diyo
    pek garipsedim aracın unutkanlıktan donması olurda gözüm gibi baktığım olayı na gerek gözün gibi baksaydın antifirizide eklerdin. Allah bilir filtreleri yağı ne zaman değiştiriyon
  • Güzel bilgiler var, takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *President*


    quote:

    Orijinalden alıntı: golf4 bmw 316

    MERHABA ARKADASLAR BENIM ARABADA DONDU GOLF4, birkac gun once havalar aniden sogudu karyagmaya basladi 30 kilometre bir yere gidecektim gittim araba hararet etti fancalisti tahmin ettim araba suyu donmustu cozulunce azaldigini dusundum ilik su ekledim geri geldim eve, ertesi gun calistirdim 10 km lik bir yere gittim gelirken hararet lambasi yandi gosterge normaldi ne oldugunu anlamadi gene donan suyun bittiyini dusundum ekledim calistirdim gosterge sodu, ertesi gun hic calismadi butun su donmustu bosaltmak yada eklemek mumkun deyil,2,3 gundur bekliyorum neyapmam lazim sizce tavsielerinizi bekliyorum tesekurler simdiden!!!

    Valla hocam ne yalan söyleyeyim mesajını okuduktan sonra " sen o arabayı sat, bir daha da arabaya binme" diyesim geldi.

    Bu kadar vurdumduymazlık olmaz ki, göz göre göre kaç kere dondurmuşsun aracı. Yukarıdaki mesajlarda tarif edildiği gibi sıcak suyu hortumlara yavaş yavaş dökerek buzlarını çözmeye çalış, kapalu garajın varsa ufo türü bir ısıtıcı kullan motoru ısıt dışarıdan. Aracını çalıştırdıktan sonra direk bir servise git aracına antifiriz koysunlar.

    cevabin icin tesekurler hocam, arabadan anlamiyorum deyil,zaten motoru yeni deyistirmistim bu isi kendim yapmistim biraz isin aciline kactim dogrusu basima hic boyle birsey gelmemisti 10 senedir burdayim ilkdefa kar yagiyor ve ilk defa bukadar soguk oluor tahmin etmedim bukadarini, sadece orenmek istediyim arabaya bir zarar gelmsmidir sizce daha karismadim kapali garajim yok zaten olsada bu durumda cekmem mumkun deyil, bekliyorum havalarin isimasina simdi havalar eksi2 derece oluyor geceleri, sanirim onumuzdeki gunlerde sicaklar basliyor buzlarin cozulmesini bekliyorum bugun biraz erime oldu yarin sanirim kar yerde kalmaz bu gidisle , demek istediyim hararet isgi lambasi yandiginda acaba sudan mi yoksa herhangi bir yerde patlama mi var motora bir zarar olmusmu olmamismi onu merak ediyorum aklima takilan neden hararet gostergesi normal gostersin ve o anda neden kirmizi isik yansin? gostergede yukselmesi gerekmiyormuydu? yoksa busurleri mi yaktik acaba???




  • Selamlar kış yüzünü gösterdi. Konuyu hortlatmakta fayda var. Antifiriz konusunda şüpheniz varsa öncelikle radyatör hortumlarını kontrol edin eğer karlanma hissi veriyorsa Kesinlikle marşa basmaya yanaşmayın. Bazı araçlarda devridaim pompası v kayışına bağlı olduğu gibi bazılarında da trigger kayışına bağlı. Trigger kayışını zorlama durumunda motor sente atlarsa çok daha büyük arızalara yol açabilir. Böyle durumlarda yapılabilecek en iyi şey alttan ve üstten radyatör hortumlarını gevşetip içerideki suyun veya buzun tamamen akmasını sağlamak. Güneş gören yerlere aracınızı çevirebilir veya sıcak kapalı ortam bulabilirseniz ( çoğu avm otoparkı bu konuda yetersiz ) en az 6 saat aracınızı orada bekletmelisiniz. 3 5 güne erir hava ısınır fikrine kapılmakta çok yanlış. Buzlandıkça hacim genişler bloğa kadar patlatabilir. Şimdiden antifirizler kontrol ettirin :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S Line

    Evinden seyyar kablo çek. Saç kurutma makinesi ile ısıtmaya çalış.

    Çok mantıklı bir uygulama olur

    Donarken Genlesen su motor blogunu catlatabilecek kadar güçlüdür .buzu çözmeyi deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falken36 -- 8 Aralık 2013; 15:46:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufo gibi infra red ısıtıcılarla motoru ısıtmaya çalışın
  • Aynısı beynim başıma gelmişti antıfırız koymayı unuttuğumuz yenı motor yapılmiş 2521 Mercedes kamyon blok patlattı , maddı mânevî buyuk sıkıntı çekmiştim , antıfırız yaz kiş sureklı olması gerekir su tesisatında ..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.