Şimdi Ara

*** MOTOR / TAMİR / BAKIM / YAKIT SARFİYATI *** (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
9
Favori
144.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam sağol ilgin için bügün izinliydim tornovida pense aldım aklımda soru işaretleriyle contayımı yedim diye düşünürken indim benim canavarın yanına uzun zamandır tüpün beynini temizletmemiştim aklıma geldi işte fema beynin altında bir tıpa var tıpayı açtım bir bardak dolusu kahverengi renkte pislik çıktı sonra bismillah dedik bastım kontaga bi 5km dolaştım sorun kalmadı galiba sendeleme olayını çözdüm şimdi sabahları şu şanzıman 2 neden çekmiyor onu bulmam gerek tabi benim yapıcam bişey değil ama baskı balata yeni değişti valeo aldık 95 tl iyi oturmadımı acaba neyse baktırıcaz artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oiven

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Konsey

    Hava ısınmaya başladığüı için bugün temizlik yapmak istedim. Ön paspasları kaldırdığımda ıslandıklarını gördüm. Temizlik işi yine parçalamaya döndü. Kalorifer peteğini rahatça görebilmek, göremesem de hava kanallarını temizleyebilmek adına ön konsolu sökmeye çalıştım. Vidalar 16 yılın kiri ve pasıyla kaynadıkları için sökmek zor oldu. Bir taraftan balata spreyi, diğer taraftan kontak spreyle yüklenip vidaları söktüm. Yalnız orta konsolu çıkarırken vites koluna takıldı.

    Vites kolunu nasıl sökebilirim? Vites körüğünün altında bir körük daha var. O körük de yırtık olduğu için şanzuman rahatça görünüyor. O körüğü de hangi yolla yapıştırmamı tavsiye edersiniz?


    Hocam vites kolunun şanzuman bağlantısının yukarısından vidalı olması gerekhttp://forum.donanimhaber.com/m_37285019/tm.htm burada resimlerini gördüm






  • s.a arkadaşlar bende bi 92 sl var. arabayı çalıştırdıktan sonra her gaza basışımda sanki bi yerlerden bişeyler çekiyomuş gibi bi gacırdama sesleri geliyo . artık bu duruma tahammülüm kalmadı arabaya binesim gelimiyor . 2 sefer ustaya götürdüm onun elinde ses gidiyor bendeyken sanki gıcığına yapmış gibi geri başlıyor . çözüm bulamıyorum artık . lütfen yardımcı olabilirmisiniz .
  • hocam sesin tam nerden geldiğini bulabildin mi daha açarsan konuyu yardımcı olabiliriz.
  • slm arkadaşlar benim çalışırken patırdama sorunu devam ediyor devir saati yerinde durmuyor gaz basıyorsun 4000 de filan direk düşüyoror gibi elek.kesiyor sanki bu arda batırtıyor benzin alıp denedim ondada aynı sorun var sinirden delircem kış geldin mi sapatıyor araba ocagıma incir ağacını dikti dikecek arabayı sevmesem hiç düşünmem satarım daha önce başına böyle bişey gelen gelen varmı yardımcı olurmusunuz.
  • Arkadaşlar akşam hafif bir yağmur vardı sileceği çalıştırdım kapadım 2. ciye çalışmıyor kolu aşağı indirdimde röleden ses geliyor elektriği kesiyor ama aktarmıyor sorun nedir?
  • TYP-R SLX hocam sorunumla ilgilendiğin için teşekkür ederim . ama ne usta çözüm buluyor ne de ben . ümitsiz vaka gibi görünüyor. ne zaman vites 1 den 2 ye atacak olsam aynı sesle karşılaşıyorum artık rüyalarıma girer oldu bu ses. bunalıma soktu resmen beni. arabanın hiçbir yerinden ses gelmesine tahammülüm kalmadı artık. se aynen paslı bir yayı çekersinde gıcırdama yaparya aynen öyle hocam . yardımlarınızı bekliyorum. sanayiye döktüğüm para ile bi tane daha doğan alırdım




  • arkadaşlar silecek söküldü tamir edildi sol sinyal duy ampül v.s. 40 tl verdim :) 4 takım sarı far şapkası sattım aracın masrafı çıktı bu arada :)

    neyse arkadaşlar 2 sene önce 98 slx 1.6 ie aracım vardı şimdiki şahinim kdar çok temiz hatta şahinden daha temiz bir araçtı bunlarda benim dikkatimi çeken otomatik jigle olayı tam mantığını bana yazarmısınız ??

    mesela aracı çalıştırıyorum bir dk sonra devir oluyor 2000 ısınıp 70 dereceye kadar çıkıyor hararet 70 i bulunca otomatikmen devir 1000 de düşüyor bu yararlımıdır yakıt sarfiyatını arttırıyormu ?
  • s.a arkadaşlar meraba. 92 sl marka aracım var. 50 tl lpg ile toplamda tam 200 km yaptım şehiriçi şehir dışı kullandım. 25 kuruş yaktığını hesapladım ama biraz fazla gibime geldi . sizce nasıl gaz ayarı yaptırmama gerek varmı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doğancı ahmet

    s.a arkadaşlar meraba. 92 sl marka aracım var. 50 tl lpg ile toplamda tam 200 km yaptım şehiriçi şehir dışı kullandım. 25 kuruş yaktığını hesapladım ama biraz fazla gibime geldi . sizce nasıl gaz ayarı yaptırmama gerek varmı.

    Aslında suanda ıyı
    ama daha da bırseyler yapmak ıstıyorsanız
    yaprak mıkser vb kullanabılırsınız.Aynı yakıta daha aktıf hızlanabılırsınız...Detay
    ıcın
    WWW.TOFASTEAM.COM u zıyarte edebılırsınız




  • """" xeriko """"arkadaşım yardımcı olduğun için için teşekkür ederim. yani araç sekman atlamamış anlamını çıkarıyorum ben bundan. gönül rahatlığıyla binebilirim.bu konularda biraz acemiyim ve ilk arabam bu benim. sizlerin sayesinde kafamdaki soru işaretleri kalkıyor. hepinize çok teşekkür ederim...
  • Aslında suanda ıyı
    ama daha da bırseyler yapmak ıstıyorsanız
    yaprak mıkser vb kullanabılırsınız.Aynı yakıta daha aktıf hızlanabılırsınız...Detay
    ıcın
    WWW.TOFASTEAM.COM u zıyarte edebılırsınız


    Orijinalden alıntı: doğancı ahmet

    bu yaprak mikser denilen parçayı araştırdım vermiş olduğun siteden. dediğin gibi güzel bi parçaymış. ben bunu taktırmaya kalksam masrafım ne kadar olur işçilik dahil. birde usta ayarı tutturamassa ne olur çokmu yakar yoksa motora zararı olurmu
  • Aks bilyalarından olduğunu düşündüğüm ciddi bir ses oluşmaya başladı arabamdan 60 - 70 km hızla normal seyrederken yolda bir pır sesi geliyor ben ilk önceleri gevşek olan cant kapağımın arasına hava alarak bu sesi çıkardığını sandım "tır tır tır, pır pır pır " buna benzer bir ses ancak daha sonra aks bilyalarından olduğunu düşündüm/anladım şimdi aks bilyalarını kendim değiştirmek istiyorum bilgisi olan var ise ciddi anlamda bilgiye ihtiyacım var. Tofaşlarda aks bilyaları nasıl değiştirilir ?

    BİN BİLSENDE, BİR BİLENE SOR.


    ŞAHİN 1.6 İE 1999
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YerLe_1

    aks bilyalarin olabilir; bende de ayni sorun vardi atti sigortam söktüm degiştirdim şimdi tık yok

    Arkadaşlar bende de aks bilyası değişecek aceba yerle-1 arkadaş gibi kendim değiştirbilirmiyim ne dersiniz
  • arkadaslar benzınlı 131 87 model 48 bınde sahın aldım benzınde nekadar yakması lazım saygılarımla
  • İlk defa buraya yaziyorum hatam varsa duzeltin arabayi bu soguklarda tek marsta calistiriyorm lpgde sonra gaz pedalina sonuna kadar basiyorum devir yarida kaliyor motor acmiyor gazdan ayagimi cektgimde araba stop edecek gibi oluyor birde 1ookm hizla fln giderken arabayi bosa attim araba stop etti yine bunlarin nedenini sorabilirmiym Simdiden tesekkurler araba audi 1oo dur.
  • bende aks bilya degiştirmiştim usta 30 tl işcilik almıştı 1 ay önce



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umudun.kiyisinda -- 18 Şubat 2012; 22:35:59 >
  • Selam arkadaşlar bende 92 şahin var sorum şu frene bastığımda geç duruyor araba ve frene bastığımda cızır cızır sürtme gibi ses geliyor balatalar mı bitmiş?Arkadaşımın da 91 şahini var frene bastımı kafayı cama vuracak gibi oluyoruz birde bu frenin maliyeti nedir?
    2.sorum motor ustası sağ arka teker bilyasının bittiğini söyledi önemli bir şey mi bu 4 ünü de değiştirsek kaça patlar ?
    İlgilenirseniz iyi olacak arkadaşlar teşekkürler şimdiden yorumlarınız için iyi günler.
  • Tamirciye gidip arka kampana körüğü paslanıp kilitlenerek işlevsiz mi kalmış, balatalar sağlam mı diye komple baktır. Arka aks bilyası dağılmışsa zaman kaybetmeksizin değiştir. Dağınık bilya aks yüzüğünü de etkiler ve tekerleğin aks koluyla beraber dışarı çıkması gibi ciddi bir tehlike oluşturur. Ben de uzunyol kontrolü için sanayiye gittim, usta arka aks bilyalarından birinin bozuk olduğunu ama idare edeceğini söyledi(dağılma yok).İdaresi midaresi yok, hazır sökülmüşken yenisiyle değiştirdim. Yola gidecek sonuçta ihmal edilmez. Gittiğin usta ön ve arka bilyalarının hepsini kontrolden geçirsin.
  • ARKADAŞLAR HEPİNİZİ BEKLİYORUM

    konu başlığı

    ARABAMIZ 1LİTRE GAZ İLE KAÇ KM GİDER/GİTMELİ

    TIKLAYIN
    http://resim.donanimhaber.com/fb.asp?m=62529686
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.