Şimdi Ara

Motor Yağ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracımda servisin bakımlarda koymuş olduğu shell AB 5W-30 tam sentetik yağ var bugün biraz eksilmiş olduğunu fark ettim istasyondan F 5W-30 1 lt yağ aldım,yarım litre kadar ekledim. Satıcı adama AB İle F farkı ne die sordum, herzamanki gibi yağ değişim ustası olarak tulumu giyen ama bilgisi sıfır adama denk geldim ve abi AB ile F diye ben birşey duymadım yok öle dedi.

    Şimdi AB ile F farkına baktım AB tam sentetik, F ise sentetik yağmış. Tam sentetiğe, sentetik eklemek sakınca doğurur mu?



  • yag nasıl degıstırılır
  • evet doğurabilir.

    temel kural tam sentetikle yarı sentetik ,


    yarı sentetik ile madeni yağ karıştırılması uygun değildir.Başta soğuktaki viskositeleri başta olmak üzere birçok şey değişir.Kısa vadede zararı anlamak imkansız gibidir ama uzun vadede illaki bir zararı olabilir.


    Kısa zaman kullnarak aynı evsafta yağ ile tüm yağı değiştirmenizi öneririm.Zaten eski yağ km yapmış olacağı için eskimiştir diye varsayımda bulunuyorum.


    quote:

    Orjinalden alıntı: designo

    Arkadaşlar aracımda servisin bakımlarda koymuş olduğu shell AB 5W-30 tam sentetik yağ var bugün biraz eksilmiş olduğunu fark ettim istasyondan F 5W-30 1 lt yağ aldım,yarım litre kadar ekledim. Satıcı adama AB İle F farkı ne die sordum, herzamanki gibi yağ değişim ustası olarak tulumu giyen ama bilgisi sıfır adama denk geldim ve abi AB ile F diye ben birşey duymadım yok öle dedi.

    Şimdi AB ile F farkına baktım AB tam sentetik, F ise sentetik yağmış. Tam sentetiğe, sentetik eklemek sakınca doğurur mu?




  • aracınız yenimi? sıfır araçlarda 1 defaya mahsus yağ eksiltme yapabiliyor da



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deluxe1 -- 2 Şubat 2009; 18:33:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.