Şimdi Ara

Motor yağı bitmesi ve yüksek yürültülü çalışma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar 1.8 2000 model passat aracım var, aracımın triger zincirinde sorun mevcuttu hafif ses vardı ve değiştirecektim.


    Aracım normal çalışırken bir anda aşırı sesli çalışmaya başladı ve yağını kontrol ettiğimde normaldi.


    20-25 km yol yaptım ve park ettiğimde hafif duman ve koku olduğunu görüp kontrol ettiğimde yağ kaçağımı da gördüm. Yağ çubuğunu kontrol ettiğimde yağ bittiğini gördüm.


    Araçta ki ses 1900 devirden sonra kesildiği için triger zinciri olduğunu düşünmüştüm. Sabah ilk işim çekici ile sanayiye götürmek ancak sorun yatak sarması mıdır emin olamıyorum. Eğer yatak sardıyda 1900 devir üzerinde ses neden gelmiyordu anlam veremedim.


    Buna benzer bir sorun yaşayan oldu mu arkadaşlar


    şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalan Söylemeyen Adam -- 13 Kasım 2023; 0:32:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • devir arttıkça ısı artar ve yataklar genleşerek tam basmaya başlar. O nedenle ses azalır. Nedeni budur.

  • Alpadore A kullanıcısına yanıt

    Yatak dediğimiz yer neresi krank kasnağının olduğu alt bölüm mü ?

  • Kullandığın arabanın trigerinin zincir olduğuna emin misin?
    1.8 20v benzinli motorda triger kayışı bulunur.
    Yağı hiç mi kontrol etmemiştin?
    Yağ lambası fln yanmadı mı?
    Büyük ihtimalle yatak sarmıştır. Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.McRae -- 15 Kasım 2023; 23:41:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.McRae kullanıcısına yanıt

    Egzantrik triger zinciri* olarak geçiyor.

    Hocam konuyu okumadan yazılan bir cevap görüyorum. yağı kontrol ettiğimi belirttim zaten sonrasında 25 km kullandım. Sonra bir kere daha kontrol ettim ve boşalmıştı. Ses tahmin ettiğim gibi egzantrik zincirinden geliyormuş. Henüz motor toplanmadı ancak triger seti komple, egzantik zincir seti komple, egzantrik mili değişecek yarına. Yataklar temiz görünüyor. Yarın kapatınca bakacağız.


    Edit: Herhangi bir ikaz lambası araçta yanmadı. Yağ kaçağı da karterden geliyor, kapatıldı. Ses yağ kaçağından önce başlamış olup tam olarak sorunun bir anda başlamış olmasını ben de anlayamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalan Söylemeyen Adam -- 20 Kasım 2023; 1:18:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alpadore A kullanıcısına yanıt

    Hocam yağsız kalma durumunda yatak parçalanabilir piston kafaları kırılabilir connecting root çatlayabilir ama araçla 2000 devir üzerinde hiç vibrasyonsuz veya sessiz 25 km gidilmez diye düşünüyorum. Bunu anlamlandıramamıştım zaten. Yani yarına belli olacak tabi de gördüğümüz kadarıyla motoru yağsız kullanmamışım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu güncellemesi. Arkadaşlar bahsettiğim parçalar değiştirilip araç tekrardan toparlandı. Ancak bu seferde geç marş alma sorunu boygösterdi.
    Usta müşür arızası diyor ancak benim bildiğim bir şey var ki bir araçta yaşanabilecek en iğrenç arıza geç marş arızasıdır; çünkü arıza
    pompada
    bujiden
    akışmetreden
    geri dönüş check valvesinden
    müşürden
    enjektörden
    egzantrikden
    yatak çatlağından
    conta kaçırması veya üst kapak çatlağından
    filtreden
    Aküden
    Starting rotordan
    ve şuan aklıma gelmeyen 10 ayrı yerden daha yapabilir. Düşmanımın da başına geç marş sorunu gelmesin. Müşür değişitirip kontrol edilecek pazartesine tekrardan bakacağız.
    Hiç umut edemesem de bir ihtimal müşürden sorun çözülebilir. Saygılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun. geç marş problemı ustanızın duzgugn toplayamamasından da olabilir.

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.Dediğiniz de olabilir hocam da, aslında benim aklıma egzantrik milinde sorun olma ihtimali geliyor. Çıkma takıldı, malumunuz sanayide istediğiniz gibi ve pek makul fiyata iş yapılmıyor, ben de işin teorik kısmını biliyorum az çok, ama kendim oturup da egzantrik açıp kapatamam. Sıfır mil pahalıymış parçacıda (n11 de 2 bine satılıyordu yanılmıyorsam, usta sıfırı 10 bine geliyor dedi, parçacı nasıl bir fiyatlama yapıyor anlayamadım) çıkma taktık ve bana güven vermiyor çıkma işi. Ustayla da pek anlaşamıyoruz zaten işine karışıyorum diye şikayet ediyor. Kendince o da haklı . Yarın olsun hayrolsun diyorum artık hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalan Söylemeyen Adam -- 22 Kasım 2023; 1:57:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ustanın fahiş fiyat verdşiğini düşünüyorsanız , parçayı ben alsam kaça takarsın tarzı işçilik ile ilgili pazarlık yapabilirsiniz.

  • Sonuç ne oldu hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdığım tüm parçalar değiştirildi. Araçta gerçekten de ustanın söylediği gibi hararet müşürü sorunu (bilgisayarda arızalı gösteriyordu) kaynaklı olarak geç marş alma durumu yaşanmış. Araç tek marşta sorunsuz olarak çalışmakta şuanda. Motor sesim azaldı yağ yakma duman atma mevcut değil.
    Ancak gel gelelim şuanda da aracımda anlamlandıramadığım şekilde 4500 devirden sonra yüksek hızlarda vuruntu hissediyorum ( önceden yoktu ve ses ufak da olsa böyle şanzıman tarafından geliyor olabilir tam emin değilim, hızlanmasında sorun yok 215 e kadar gidiyor ), yine kendi düşüncem “connectig rod” un “cap”kısmında torklu saplamalar bulunur, bunlarda zaman içerisinde vibrasyondan dolayı gevşemesi neticesinde torklanması gerekmektedir. Bu gevşeme neticesinde yüksek devirde vibrasyon yapıyor olabilir. Ancak bu durumun egzantrik değişimiyle bir alakası yok neden şimdi böyle bir şey yaşadım bilmiyorum.

    Ustam ile durumu konuştum detaylıca dinledi ve voland arızası olabileceğini söyledi.

    Ustanın düşüncesi belki doğrudur ancak rolanti esnasında veyahut devir alana kadar ki sürede titreşim hissetmiyorum. Yine bu durumun da egzantrik ile bir alakası yok araçta yaşadığım problemlerle bağlantısı olan bir sorun olması daha mantıklı geliyor ancak bulamıyorum.
    Yarın vakit bulabilirsem aracı bi lifte kaldırıp aksları körükleri kontrol ettiricem. Eğer ustanın dediği gibi volan arızasıysa da komple baskı balata volanı değiştiririm bi fiyat alayım.

    Durum bu hocam. İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalan Söylemeyen Adam -- 22 Kasım 2023; 2:16:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Hocam fahiş fiyat dersem ustanın hakkını yemiş olurum, fahiş demeyim de sanayide genel olarak fiyatlandırmalar pek makul değil, yedek parçacıların özellikle fiyatlandırması pek akıl işi değil. Usta bana bu kadar fahiş demez yoksa, muhtemelen yedek parçacısı fahiş fiyat çekti ona da. Söylediğiniz doğru fakat internetten alıp taktırınca ürünün arkasında usta durmayacağı için, böyle bir işlemi yaptırmak istemiyor insan; yine o bildiği gibi ilerlesin diye düşünüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli forumdaşlarım, içimizde otomotiv mühendisi bir forumdaşımız varsa eğer etiketleme durumunuz varsa eğer konuya, genel olarak okuyup genel olarak bir değelendirme yaparsa çok müteşekkir olurum, durum artık çok canımı sıkmaya başladı veyahut acaba ben mi çok pimpirikliyim çok mu takıyorum her şeyi bilmiyorum . Yardımcı olmaya çalışan herkese de teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalan Söylemeyen Adam -- 22 Kasım 2023; 2:15:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 sene evvel 215.000 km' deki Honda HR-V araç ile ağustos sonu Antalya' dan İstanbul' a dönerken araç traktör benzeri ses çıkarıp aniden yolda durdu ve bir daha çalışmadı.

    Çekici ile önce en yakın oto tamirhanesine götürdüm. Usta "yatak sarmış" deyince yeniden çekici çağırıp aracı Antalya' ya geri gönderdim. Ben ve diğer 5 yolcu otobosla İstanbul' a döndük.


    Antalya' daki servis arayıp motor yapılacağını ve 8.000 TL tutacağını söyleyince mecburen kabul ettim. Araç 1 ay sonra teslim edildi.

    Ustanın anlattığına göre 5-30 Castrol marka yağ LPG' li aracın yüksek sıcaklığı yanında bir de 45 derece hava sıcaklığı olunca karterden çıkamamış ve yatak sardırmıştı.

    Ayrıca daima 10-40 yağ kullanmamı tavsiye etti.


    Bu olaydan 4 ay sonra aracı zarar etmeden (Satın aldığım fiyat + masraflar) elden çıkardım ve CR-V ile maceraya devam ettim...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.