Şimdi Ara

motor yağı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar honda 1.6 ies 99 model aracım var.
    10w40 yağ kullanıyor.
    Ben mobil 1 tam sentetik 0w40 koymayı düşünüyorum.Sizce uygun olur mu.Bir problem yaşar mıyım.yoksa aracın motoru daha rahat mı çalışır.Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinrim

    ayrıca aracımın tam olarak ne kadar yağ aldığını nasıl öğrenebilirim.litre olarak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamamba -- 26 Kasım 2009; 17:24:58 >



  • Ben olsaydım denerdim. Piyasada yarı sentetikler çok pahallı, değerlerinin karşılığı değil. Kaliteli bir 0W-40 tabii ki daha iyi ama eski yağa "alışmış" olma durumu var. Bu yüzden ilk 5-6bin km boyunca biraz eksiltme yapabilir. Zamanla eksiltme azalmazsa durumu yeniden değerlendirirsiniz.

    Yazın bile motorun ilk çalıştığı anlarda faydası olacaktır.
  • Tam sentetik yağ her zaman daha iyidir. Ben de peugeot 307 de kullanıyordum eksiltiyordu ama en azından motoru koruması v.b. durumlarda her zaman

    daha iyidir. Eğer maddi imkanınız varsa(veya ona ayıracak bütçeniz) kullanın bir zararını görmessiniz ama yağınızı kontrol etmeyi de unutmayın.
  • bence altın kural çalışan şey bozulmaz
    niye değiştirme ihtiyacı duyuyorsunuz ki ?veya 0 40 koysanız performans mı farkedicek motorun ömrümü uzayacak?
    o motor senelerdir kullanılan yağa alışmıştır normal şartlarda bi araç hangi motor yağı markasına alışmışsa onu bile değiştirmemek gerek
    bence boş yere atraksiyona girip kurulu düzeni bozmayın.
  • Araç daha sessiz çalışır ve daha az yakar fakat eksiltme riski var. Ayrıca pahalı ve Kars Erzurum gibi çok soğuk yerlerde yaşamıyorsanız gereksiz olur. Bunun yerine 5 W-40 denemeniz daha mantıklı.
  • Motor kapaklarinin sizdirmazligini saglayan kecelerden yag sizdirabilir, 0-40 ve 5-50 gercekten cok ince yaglar
    ciddi bir performans farki da goremezsiniz. Onerim kaliteli bir 10-40 yagla devam edip, degisim periyotlarini biraz daha siklastirmaniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilverBlue

    Motor kapaklarinin sizdirmazligini saglayan kecelerden yag sizdirabilir, 0-40 ve 5-50 gercekten cok ince yaglar
    ciddi bir performans farki da goremezsiniz. Onerim kaliteli bir 10-40 yagla devam edip, degisim periyotlarini biraz daha siklastirmaniz


    Araç kaç km de?
  • motor 100000 km yi geçmişsse mobil 10-60 kullanılmasını öneriyor ustalar tam sentetik
  • anlaşılan çoğu kişi olumlu bakmıyor.
    10w 40 içinde En iyisi de castrol diye söyleniyor
  • benim kullandığım ve tavsiye ettiğim bir yağdır kendileri, kış için biçilmez kaftan, yarı sentetik, yılda 2 kere yağ değişiyorsanız, tam sentetike gerek yok...

    http://www.hepsiburada.com/mobil-super-fe-5w30-4-lt-benzindizel-motor-yagi-652072/productDetails.aspx?categoryid=26005&productid=otm652072
  • castrol magnatec 10/40 kullanıyorum.inanmazsınız ancak 10.000 bakımına kadar 300 gram bile eksiltme olmadan değiştirdim.tavsiye ederim.
  • peki 10w 40 tam sentetik yağ var mı piyasada ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karamamba
    peki 10w 40 tam sentetik yağ var mı piyasada ?


    Bildiğim kadarıyla yok. Anladığıma göre daha kaliteli bir yağ koymak istiyorsunuz.

    Bu yüzden bence 0W-40'ı deneyebilirsiniz. 0W-40, 40°C'de (mesela motor çalıştıktan 10-15 dk. sonra), çalışma sıcaklığı olan 100°C'deki 20W-50 bir yağdan hala daha kalındır. 0W olmasına rağmen.

    Bu sebeple çok dereceli bir yağda 0W çok incedir diye bir şey olamaz. Ancak ideal akışkanlığa en yakını olabilir. Aşınmaların %70-85'i ilk çalışma sırasında motor soğukken olduğu tahmin ediliyor, bu yüzden 0W bir yağ yazın bile küçük de olsa avantaja sahiptir.

    Sağlıklı bir motor da 0W ile yağ eksiltmeyecektir, ilk km.lerde biraz yağ eksiltme ihtimali var fakat bunun sebebi "incelik" değil. Eğer 10W-40 bir tam sentetik üretilmiş de olsa aynı ihtimal yine var. Çünkü sentetik yağların polarizasyonları, çözücülük gösterdikleri maddeler madeni esaslılardan biraz farklıdır, diğerinin çözmediği kalıntıları çözebilir. Sizin durumunuzda takriben sentetik bazyağ içeriği %20-30 olan bir "yarı-sentetikten", yine sentetik bazyağ içeriği %70-80 olan bir "tam-sentetiğe" geçiyorsunuz. Hepsi bu.

    Yanlış bilmiyorsam veya formülü değişmediyse Mobil 1 0W-40'da viskozite indeksi artıcı polimer katkılar da yok. Bu şu demek: Uzun süreli kullanımda düz 40 kadar stabil, viskozitesini kaybetmeyecek, incelme yapmayacak. Sentetik olduğıu için de 0W olmasına rağmen piyasaki 10W-40'lardan daha uzun süre stabil kalacak.

    Yukarıdaki sebeplerden dolayı kolay kolay 0W veya 5W'den daha kalın sentetikler pek bulunmaz. Çünkü zaten viskodinamik stabilite özellikleri çok daha az katkı kullanarak karşılayabiliyorken neden motor ısınırken daha kalından başlasınlar, daha uzun sürede ideal akşkanlığa ulaşsınlar. Yağ, kalite şartnamelerini taişıdığı sürece ilk rakam aşağıya çekilebilir, sorun yok.

    Böyle bir kaç istisna var. Mesela VW'nin bazı 500'lü standartları. Bu durumda o şartnameyi karşılayan 0W-30 zaten bulamazsınız, sentetik oldukları halde en incesi 5W-30'dur. Çünkü yüksek ısıdaki viskodinamik spesifikasyonları 15-20 bin+ km karşılayabilmesi için baz yağın 5W'den başlaması gerekiyor.




  • çok teşekkürler yanıt için terakki honda servisini aradım.Onlarında fikrini alayım dedim.
    0w 40 ince yağ tavsiye etmiyoruz dediler.
    10w 40 içinde tam sentetiğe gerek yok yarı sentetik yeterli dediler.Ben "motorun çalışması rahatlatmaz mı daha ii olmaz mı" diye sorduğumda gerek yok.zaten pahalı.yarı sentetik bir castrol işinizi görür dediler .
  • Mobil Super 3000 X1 5W-40 OLUR MU arkadaşalr aracıma lütfen yardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.