Şimdi Ara

Motor Yağına Yağ Katkısı Eklemek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Sorum şu olacaktı. 1.6 Dizel aracımız artık 120.000 kilometreye yaklaştı ve yağ değişimi vakti de geliyor yavaş yavaş. Aracın yüksek kilometrede olmasından ötürü dünyaca bilinen bir katkıyı yağ ile beraber motora koymayı düşünüyordum fakat tam olarak prosedürü nasıl işliyor bilmiyorum. Düşündüğüm yağ katkısı "Liqui Moly Cera Tec". Bu katkıyı gerek Amerika gere Avrupa'da arabalarla ilgili insanlar öve öve bitiremiyorlar. Ben de araca uygun ve sürtünme katsayısı en az olan yağ olarak Motul X-clean C3 5W-40 yağı seçtim. Bu yağın içine bu eklenti konulabilir mi? Yani farklı marka olmasının önemi var mı? İnternette Motul ve Mobil 1 yağların içine bu eklentiyi atan insanlar gördüm. Ama yine de mümkün mü? Araca zarar verir mi? Bir de bu eklentiyi yağ değişiminden önce mi sonra mı kullanıyoruz? Yağ değişiminden sonra ise bu eklentiyi attığımız zaman önümüzdeki 10.000 kilometre boyunca sıkıntı çıkarır mı? Cevaplarınızı bekliyorum :)

    Şu videoda Motul yağın içine konmuş ve ben bir sıkıntı göremedim. Ayrıca Amazon'da da Mobil 1 yağ ile aracına bu eklentiyi koyan gördüm ama emin değilim. Motoru elimize almayalım?


    https://www.youtube.com/watch?v=5H_mZTh5bHY&t=115s
    https://www.youtube.com/watch?v=dspjHAT2ElU







  • 120.000 km deki dizel arac yuksek km de degildir.aracin yagini,yag filtresini,hava filtresini degistirip devam edin.illa birseyler katayim diyorsaniz yağa katki değilde,mazota wurth marka dizel enjektor temizleyici koyabirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildiğim motor yağına katkı koymayı yağ üreticileri pek tavsiye etmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuSH86 -- 12 Şubat 2019; 0:50:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiye etmem. Zaten yağın kralını koyacaksınız ne gerek var? Motor iç temizleyici atın bari de bi ihtimal fark çıksın ortaya.
    Meşhur trolümüzü de davet ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katkıyla falan uğraşma. Ne motor üreticileri ne de yağ üreticileri katkı tavsiye etmez ve katkıdan kaynaklı hasarlarda sorumluluk kabul etmezler.

    120.000 km bana göre çok az bir km eğer bakımları aksatılmış bir araç değilse. Katkı yerine temizlik düşünüyorsan yağı erken değiştir derim.

    Hiç riske girme, diken üstünde gezme derim. Katkı parasıyla yağını bir iki bakımda erken değiştir oldu bitti.

    Kaliteli ürünlere sahip markaların engine flush ve enjektör temizleyici, depo temizleyici, supap temizleyici gibi ürünlerinden korkmayın ama yağ katkılarından uzak durun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 12 Şubat 2019; 1:21:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120 bin km hiçbir şey değil. Ben daha 280bin km aracıma katkı koymadım. Ayrıca zaten yağ içinde mevcut katkıları barındırır. Üstüne yağın içeriğini bozacak eklentileri koymak doğru değil.
  • 120 bin Türkiye piyasasına göre yüksek olsa da aslında hiç yüksek değil. Ben 18 yaşında 300 bin'deki aracıma bugüne kadar hiç katkı falan kullanmadım. Kullanmama da gerek yok çünkü motul gibi temizleme özelliği yüksek yağ ve orijinal filtreler kullanıyorum.
    Eğer araçta hissedilir bir motor bloğu problemi yoksa hiç bulaşmayın bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 12 Şubat 2019; 11:15:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir şekilde katkı kullanmanız önerilmez.
    Sanayideki cahil ustalar ve forumdaki satış temsilcilerine bakip başınıza iş almayın.
    Temiz yag ve yakıt kullanın yeter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.