Şimdi Ara

Motor Yağları İle Yapılan Amatör Test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, dün motor yağını özel serviste değiştirdim.

    Bu ilk defa yaptığım bir şey değil elbet ancak dün yağın rengi hafif kırmızımsı idi. Aklıma takıldı bu konu, kaliteli motor yağı seçme hususunda araştırayım dedim.

    https://forum.donanimhaber.com/m_11345124/tm.htm Bu adresteki videoaya tıkladım, sayfanın sağındaki seçenekleri gezinirken alttaki videolara rastladım, hatta bu arkadaşın yaptığı diğer araştırmaları izliyorum. Fakat; Türkçe altyazı seçeneği olmadığından yaptıkları testlerin sonuçlarını anlayamıyorum. Bu konuda, dil bilen bir arkadaş yardımcı olursa sanıyorum otomobili olan herkese faydalı olur.

    https://www.youtube.com/watch?v=7cnveg4bhq8

    https://www.youtube.com/watch?v=hGW3THAsf6o

    Üstteki videoda yaptıkları amatörce deneyden motor yağlarının aynı sıcaklık ve aynı süredeki durumlarının incelemesi yapılmış. Videonun son kısmında (eğer izlerseniz elindeki cıvata ile yağları karıştırırken) yaptığı bu incelemeden sonra: Büyük çoğunluğunun akıcılığı kaybolmuşken, bir kısmı da hala akıcı kıvamda.

    Sonuç olarak ne diyeceğiz? Akıcılığı koruyan yağ daha dayanıklıdır? Daha kalitelidir? Daha uzun ömürlüdür? Daha iyi koruma sağlar? Veya akıcılığı, diğerlerine göre daha az olan yağlar için mi aynı şeyi düşüneceğiz?

    Farklı videolarda aradım ancak reklam kokan hareketler var. Bense (bu test amatörce yapıldığı görünümü verdiği için) tarafsız buldum fakat, alt yazı olmaması, dil sorunu sebebiyle sonuca ulaşamadım.







  • takma kafana, 15binde 1 yağını fabrikanın önerdiği markayla değiştir yeter,,, mesela fiat selena,renault elf, opel gm önerir
  • Günaydın, kafama taktığım yok aslına bakarsanız. Zaten yağı erken değiştiriyorum, yaptığım yola veya zamana göre ayarlıyorum durumu. Ancak bu konuyu açmamdaki sebep, amatörce de olsa yapılan karşılaştırmaların görülmesiydi. Yoksa, benim ustaya bıraksak castrolden başka yağ yok, gerisi de tırı vırı. Hatta, kendisinin fabrikadan birisi dediği ama benim satış temsilcisi olduğunu düşündüğüm bir arkadaşı, yağların hepsinin aynı olduğunu, sadece kutularının farklı olduğunu söylemiş!!!

    Neyse, kısa kesmek gerekirse, verdiğim paraya elbette en iyi performansı, faydayı görmek istiyorum. Umarım faydası olur, ben daha sonradan alttaki yorumları Türkçe'ye çevirerek olayı anlamaya çalıştım. Bir dahaki yağ değişiminde kullandığım yağı kullanmamaya karar verdim, özellikle yaptığı sürtünme testinden sonra ben bu fikirdeyim.
  • Buna benzer testler var ancak cam şişe içerisinde yaptıklarından sonucu tam anlayamadım. Bu vatandaş, metal parçalar üzerinde ısıtma işlemi yapmış. Bir videosunda, ısıttığı bu yağları bir kağıtla kontrol ediyordu, yağların o işlemden sonra ne hale geldikleri görülüyor. Diğer videolarına da bir bakın derim, bahsettiğim testi görürsünüz. Bence faydalı bir test olmuş fakat gönül isterdi ki aynı viskoziteye sahip yağlar test edilsin. Bir sadece bu ısıtma işlemi değil, sürtünme testi de yapmış, orada da ilginç sonuçlar vardı.
  • Arkadaşlar, bende sizler için son dönemde popüler olan yağların kullanılmış ve yeni hallerindeki akışkanlık durumları ile ilgili video hazırladım. umarım beğenirsiniz.

    https://youtu.be/RkKdATq2xuw
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.