Şimdi Ara

MOTOR YATAK VURUYOR!! FİAT LİNEA 1.3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SA DEĞERLİ FORUM SAKİNLERİ

    FİAT LİNEA 1.3 MULTİJET 2011 MODEL ARACIMI DAHA YENİ 2 GÜN OLDU ALDIM DÜN GECE İSTANBUL KÖPRÜDEN ÇIKTIM TEM YOLUNDA BİRAZ HIZ YAPTIM 170 - 180 KM HIZA KADAR ÇIKTIM
    YAVAŞTAN ARABA GAZ YEMEMEYE BAŞLADI STOP ETTİ SAĞA EMNİYET ŞERİDİNE ÇEKTİM KAPUTTAN BUHARLAR YÜKSELİYOR HARARET YAPMIŞ İLERLERKEN GÖSTERGE HARARETİ GÖSTERMEDİ TEKRAR KONTAĞI ÇEVİRDİĞİMDE YÜKSELDİĞİNİ FARK ETTİM

    BİRAZ SOĞMASINI BEKLEDİM YEDİNE SU EKLEDİM ARABA ÇALIŞMIYOR BİRAZ UĞRAŞLAR SONUCU ÇALIŞTIRDIM YAĞ LAMBASI YANIYOR GAZA BASINCA GİDİYOR ÇEKİNDE GERİ GELİYOR SONRA BİRAZ BEKLEDİKTEN SONRA YATAK VURMA SESİ GELİYOR YANİ ANLIYACAĞINIZ MOTOR İNDİ.

    ANLAMADIĞIM NOKTA ARABANIN SUYU YAĞI TAM BU ARABA NASIL HARARET YAPABİLİYOR NASIL OLDU BİR 170 180 KM HIZLANDIĞIMDA BANA 5 - 10 ARASI MASRAF ÇIKARABİLİYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM



  • Araba belki gercek kmsi 700-800bin, yenilen kazigin farkinda degil galiba hala Fiat markasi kalitesiz diyor.
    Bence kalitesizligi kendinizde arayin. Zaten forumda yazma kulturunuz bile yok.

    Piyasada cakal cok, sizin gibi enayiler oldukca satacak adam bulurlar. Hayat boyle, siz biraz ucuza aldim kazikladim diye dusunurken boyle avlanirsiniz.

    Arizaya gelince o arabadan bir cacik olmaz, olu parasina elden cikarin, pahali bir hayat dersi almis oldunuz.
  • ilk sahibi içine etmiştir, sizde son darbeyi vurmuşsunuz.
    chip vardır, yanlış yağ koymuşlardır, soğutmaya kireçli su veya tiner koymuşlardır (forumda öyle biri var)
    geçmiş olsun keşke alırken daha dikkatli baksaydınız.
  • Cevabın ilk cümlende saklı ' arabayı 2 gün önce aldım ' Tahminimce 2011 muhtemelen bakımsız en az 200 250 bin kmde çoğunlukla en ucuz mazot konulmuş bir linea. Basınıza gelen olaya üzüldüm, dedigim gibi cevap ilk cümlede
  • Araç kaç kilometre de düşükse kilometre düşürmüş bile olunabilir. Arkadaşların da dediğine katılıyorum eski sahibi veya sahipleri tepe tepe kullanmış size de leşini bırakmışlar. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun hocam. 2011 model dizel bi araç tahminimce 300 bin kilometre civarındadır. zaten dizel araba bakım fiyatları yüksek, hani 50 bin kmde bir bakıma girdiyse yine iyi diyorum artık. zaten bu km'de artık ikinci ağır bakımına girmesi gerekir, bir de onun masrafı eklenirse sıkıntı büyük.
  • geçmiş olsun. ismail usta yolu gözükmüş size.
    https://www.youtube.com/c/%C4%B0smailusta/videos
  • Geçmiş olsun aynen motor inmesi gerekiyor o zaman arızanın sebebini az çok anlarsınız. 10 bin TL'yi geçer doğru düzgün bir rektefiye yaptırırsanız 10-15 bin arası tutar.

    Forumda defalarca söyledik ama başına gelmedikten sonra tabi kimse anlamıyor. 200-300 TL'ye bakım yaptırıldığını zanneden araçlar illa ki birinde patlayacak,dizel motor zaten bir de DPF varsa bakımlarda da kaliteli ürünler kullanılmazsa kesin patlayacak pek tavsiye etmiyoruz dizel aracı eskisi gibi,üstüne üstlük geçmişini bilmediğiniz ikinci el aldığınız araç ile zaten 170-180 yaparsanız bu süreci hızlandırırsınız dizelse kesin gibi birşey hatta.
  • 2 gün önce aldım deyince sıfır araba zannettim sonra model yılını dikkatle okudum. Dostum normal değil mi yani. Önceki sahibi bakmamış, arabanın böyle bir şey çıkaracağını da bilmiş ve satmış. Hal öyle olunca araba da senin elinde patlamış.

    Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 13 Eylül 2020; 1:43:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dinamiti almışsın sonra da kibriti kendin çakmışsın. Senin bir günahın yok ama olay böyle. Geçmişine emin olmadığın 1250 cclik 2010 model bir dizel motorla keşke o hizlara çıkmasaydın. Yeni araç alındıysa mutlaka yağı suyu değiştirilmeli bence. Belki de harareti engellerdi. Yağ kim bilir kaç yil/km önce konmuş. Suyu desen çeşme suyudur belki de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MOTOR YATAK VURUYOR!! FİAT LİNEA 1.3

    KM 144 BİNDE ŞİMDİ SORGULATTIM VAZİYET BURDA

    USTAMLA KONUŞTUM CANINI SIKMA DEDİ YILLARIN TAKSİCİ ŞÖFÖRLERİ BİLE ANLAMIYOR DEDİ BUNA KADER KISMET DENİR DEDİ SIKMA TEKRARDAN CANINI BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPICAĞIZ DEDİ EVE GEÇERKEN BİR TANE LİNEA TAKSİYE BİNDİM ADAM BİLE HALİME DAYANAMADI TAKSİMETREDE 58.50 TL YAZIYOR 40 LİRA ALDI ADAM

    NORMAL ŞARTLARDA DÜNKİ ŞÖFÖR DEĞİLİM AM BÖYLE DURUMLARA İNSAN GERÇEKTEN İLKLERİ YAŞAYABİLİYOR BENDE YILLAR ÖNCE PEJO BOXER VAR ONU YAĞSIZ BIRAKTIĞIM İÇİN YATAK SARMIŞTI O GÜNDEN BERİ DİLİM YANMIŞTI BÜYÜK ZARAR ETTİM O GÜNDEN BERİ YOĞURTTAN AĞZIMIZ YANDI AYRANI ÜFLEYEREK İÇİYORUZ SAĞLIK OLSUN HERŞEYDE BİR HAYIR VARDIR AMA YAĞI TAM OLAN SUYU TAM OLAN BİR ARABA BÖYLE TRAJİK BİR ŞEKİLDE 10 15 SANİYELİĞİNE O HIZLARA ÇIKARAK SONUÇTA BURASI İSTANBUL SÜREKLİ O HIZLARDA OLAMAZSIN O 15 SANİYE DE HARARET YAPIYORSUN İBREN O AN YÜKSELMİYOR TAKİ KAPUTUNDAN BUHARLAR ÇIKANCAYA DEK SÜRÜYORSUN KENDİĞİNDEN STOP EDİYOR KAFASINA GÖRE MOTOR İNDİRİYOR BU UYARI SİMGELERİ NEDEN ORDA VAR ACABA SÜS OLARAKMI DURUYOR YANİ İLLA İŞ BİTİNCE MOTORU İNDİRDİKTEN SONRA MI YANAR BU ARABALARDA YILLARCA CADDY KULLANDIM HARARET ETTİĞİ ZAMANLAR OLDU SUYUNU KOYDUM YOLA DEVAM ETTİM 1 KERE YOLDA BIRAKMADI! BU NASIL ARABAYMIŞDA YANIYOR BİTİYOR SONU FELAKETLE BİTİYOR BUDA FİATIN KALİTESİZLİĞİ




  • La fiatla alakasi yok araba feleğin çemberinden gecmiş. 2016 da 484 bin km deymiş bu araç 2018 de girmeden muaneye düşürmüşler.

    sana satan 144 bin km diye çakmış. Once onun yakasina yapisman lazim.

    500 600 bin km ne koydular içine bilemezsin de motoru dayansin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 13 Eylül 2020; 15:3:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok geçmiş olsun. Peşini bırakmayın dolandırıcının
  • hocilooo H kullanıcısına yanıt
    Şu sorgulama işini neden ilk başta yapmıyorsunuz ???? 5-10 TL masraftan kaçarken 10-15 binlik oldunuz . Peşini bırakmayın arkasını arayın bu işin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VerumTR -- 13 Eylül 2020; 15:45:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten cümlenin başı sonu virgülü noktası yok.Bir de büyük harfle yazınca yardımcı olmak zor oluyor.Kucuk harf kullanmanızı salik veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütük ihtimal km sini düşürmüşler , araba motor isteyecekti satalım demişlerdir , dava aç eski sahibine bence , km sorgulamışmıydınız.
  • hocilooo H kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun 480binden 140 bine çekmişler taksi çıkmasıymış. Şuan kaç binde araç ?

    Ama gözüken 480 bin araç 2 sene hiç km yapmamış olma ihtimali olmayacağına göre en az 500 binden tahminim 550 bin civarı kmden 140 bine düşürülmüş. Yani siz de 180 binde almış olsanız 600bin kmde olan bir araç almışsınız. Motorun yatak sarması pekte şaşırtıcı bir durum değil aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 13 Eylül 2020; 20:2:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orktas O kullanıcısına yanıt
    Araç şuan 144 binde evet doğru en son km düşürülmeden önce 05/12/2016 da 484 binde görünüyor sonra ki tarih 05/12/2018 de 140 bin oluyor arada 2 sene var kim bilir 484 bünin üstüne 2 senede kaç km daha yapmıştır 550 600 vardır bir o kadar daha yapmış sonra 140 ka indirmiş 4 bin km de üstüne az yürümüş demekki banada 144 bin küsürde sattı

    Burda büyük bir oyun var bunun bir bedeli olucak ustamı aradım en az 5 bün masraf var dedi contayla alakalı konuştu inşallah blok patlatmamıştır yoksa bunun altından gerçekten kalkamam bu kadar gücüm yok

    Blok patlasa araba çalışırmmıydı ? Çünkü araba en bir şekilde çalıştırdım hatta yatak sesi ilktede gelmiyordu en sonra vurmaya başlamıştı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu Tüvtürk'e de yazıklar olsun. Bir önceki muayeneden düşükse kilometre, bence muaneyeden geçirmemeleri, ağır kusur vermeleri lazım. Salak saçma şeylere bakıp bir dünya para almayı biliyorlar anca.
  • Muhtemelen hız yapmanızla alakası yok hız yapmasanız da belki 200 belki 500 kilometre sonra aynı sonuçla karşılaşacaktınız. Neticede arkadaşların yazdığı gibi en az 600 binde araba. Tahminim motor zaten bitikti ve belirtileri gizlemesi için motor katkısı falan attılar yağın içine ama araba yüksek devirlere çıkınca bunu tolere edemedi ve cortladı. Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi white without pressure -- 13 Eylül 2020; 21:50:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.