Şimdi Ara

Motordan gelen tak tak ses.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • S.a herkese

    Arkadaşlar 1.5 dizel accentim var.150 binde, benden önce biraz hor kullanılmış yada hararet yapmış sanırım.

    Birkaç yere ve servise göstermiş olmama rağmen kararsız kaldığım bir durumvar.Çok masraf açar diyede elletemiyorum motoru.

    Araç rolantide çalışırken ses yok. Varsada duyulmuyor. Gaza bastığımdada ses yok.Ancak araç yüke bindiğinde viteste iken tak tak tak diye ses geliyor.Gaza basınca araç devrini alınca ses kayboluyor ancak viteste ayağımı gazdan çekince ses devam ediyor.Bayağı bir yüksek ses.Yatak vurması diil diyor ustalar çünkü ses dururken yok.Açmadan bilemeyiz diyorlar.

    Sizce ne olabilir.Motoru müsait olacağım bir zamanda açtıracağım. Zorda kalmayana kadar binmiyorum araca 1000 km yaptım bu şekilde :) bişey olmadı.

    Fikir sahibi olan varsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MHMTKTLY -- 30 Nisan 2013; 16:53:19 >



  • Yüke binince ses yaptığına göre triger gergilerine, krank kasnağına bakıldıysa veya sesin motorun içinden geldiğinden emin olunduysa muhtemelen yataklar aşınmıştır ve piston kolları vuruyordur.

    Masrafın 2000 TL ile 3000 TL arasında olacağını sanıyorum. Açılmışken ekstralarda yapılsın derseniz 5-6 bin TL'ye kadar artar. Servisinde bu rakamlar 5-11 bin TL arasındadır.
  • Tarifiniz çok yetersiz. Motordan olmayabilir. Yorum yapmak zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktuz

    Yüke binince ses yaptığına göre triger gergilerine, krank kasnağına bakıldıysa veya sesin motorun içinden geldiğinden emin olunduysa muhtemelen yataklar aşınmıştır ve piston kolları vuruyordur.

    Masrafın 2000 TL ile 3000 TL arasında olacağını sanıyorum. Açılmışken ekstralarda yapılsın derseniz 5-6 bin TL'ye kadar artar. Servisinde bu rakamlar 5-11 bin TL arasındadır.

    Servisine götürürse motorunu yapmazlar zaten. Sıfır motor ile değiştirirler. Değmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.