Şimdi Ara

Motorola A1200 incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. Gece gece canım sıkıldı ve çok sevdiğim bu telefon hakkında sizlere bir inceleme yapmaya karar verdim. Haydi başlayalım bakalım.

    Bölüm 1 - Tasarım

    Telefonların kilit noktası; tasarım. Bereket ki bu cihazda fazlasıyla var, şeffaf kapak kesinlikle bir tasarım harikası olmuş. Cihazımızın şık, hafif ve ele oturan bir yapısı var. Kalınlığını ise çıktığı yıl olan 2005'e değerlendirirsek fena sayılmaz. Yine de V3 gibi bir telefon yapan Motorola'dan daha iyisini beklerdim. Sağlık olsun diyor devam ediyoruz.

     Motorola A1200 incelemesi


     Motorola A1200 incelemesi


     Motorola A1200 incelemesi


     Motorola A1200 incelemesi


     Motorola A1200 incelemesi


     Motorola A1200 incelemesi


    Dış kapağa gelirsek, üzerinde ahizemiz ve 2 Stereo hoparlörümüz bulunuyor ki cihazın dehşet memnun kaldığım noktalarından birisi de bu. Gerçekten temiz, güçlü ve canlı bir ses veriyor, ses berrak, metalik olmaktan uzak. İleride daha fazla değineceğim, şimdilik bölümümüz tasarım olduğundan kısa kesiyorum.

    Bölüm 2 - Malzeme Kalitesi

    Fazla uzatmaya gerek yok, herşey olması gerektiği gibi. Motorola son derece kaliteli malzemeler kullanıp ortaya adam gibi bir telefon çıkartmayı başarmış. Kesinlikle malzemeden çalınmış denilemez kısacası.

    Bölüm 3 - Ekran

    Akan suların durduğu nokta, ekran! Cihazımızda muhteşem bir ekran kullanılmış, daha önce de dediğim gibi, piyasada ekranların kalitesi arasında sıralama yapılacaksa kesinlikle benim sıralamam iPhone>E2=A1200 olur. Renk derinliği muazzam, 15'i geçkin WM cihaz kullanmış biri olarak rahatlıkla onların ekranlarına beş basar diyebilirim. Ve çok şaşırdığım bir nokta, ekranın tepkisi çok iyi, nerdeyse iPhone kadar hafif basıyorsunuz algılaması için. Yine de parmakla kullanıma çok uygun değil cihaz, buna da değineceğim. Ve belirtemeden edemeyeceğim, daha büyük yapamaz mıydınız be kardeşim?

    Bölüm 4 - Kamera

    Kamera için ise fena değil yorumunu yapabilirim ancak. Şimdi tabi 10 MP kameraya sahip cihazlar çıktığından 2 MP size fıs gelecektir ama çıktığı yıl için hiç fena sayılmaz. Lensin kalitesini beğendim ancak doğrudan ışığa mağruz kaldığında çekilecek cisim resim bulanık çıkıyor. Macro çekim ise yine fena değil diyebilirim. Neyse en iyisi ben susayım resimler konuşsun:

     Motorola A1200 incelemesi


     Motorola A1200 incelemesi


     Motorola A1200 incelemesi


     Motorola A1200 incelemesi


    Bölüm 5 - Ses

    Yine iPhone kadar iyi olmasa da cihazımız CX500 ile gayet iyi bir performans sunuyor. Eğer profesyonel olarak müzik dinlemiyorsanız size fazlasıyla yetecektir. Bas-mid-tiz açısından dengeli, birazcık düşük sesli bir performans sergiliyor cihazımız bize. Hoparlöre gelirsek; fazlasıyla tatminkar. O da kulaklıktakine benzer bir performansa sahip ama oranlarsak daha yüksek ses veriyor. Ben tatmin oldum açıkçası.

    Bölüm 6 - Yazılım

    Cihazımızı bol bol WM, iPhone ile kıyaslayacağımız noktaya geldik. Ayrıca incelememizin en uzun kısmı bu oluyor (bak sen?).

    iPhone 3G'den değil de 2G'den çok memnun kalmıştım, gerek ekran olsun, malzeme kalitesi olsun, kullanım kolaylığı olsun. Ama bir nokta vardı ki beni soğutmuştu, o da kişiselleştirme açısından WM'ın, Linux'un yanından bile geçememesiydi. Apple kısıtlamalarını saymıyorum çünkü onlar şu an bizi ilgilendirmiyor. İlgilendiren kısım OS'ların kıyaslanması. Haydi başlayalım.

    Hız: A1200'ün iPhone'a geçirdiği nokta, 3.0 için konuşursak o kadar uygulama yükledikten sonra cihazda garip bir yavaşlama meydana gelirdi. OC'lu A1200 ilginçtir ki iPhone'dan daha hızlı. Ama yine de devasa bir fark olmuyor aralarında. iPhone'un işlemcisine Downclock yapmasalar A1200 zor geçerdi biraz o ayrı mevzu.

    Görünüş: Tek cümle: iPhone ROX. A1200'ün Program menüsünün tasarımı biraz itici olmuş maalesef. Ama Home Screen hiç fena olmamış, bununla beraber her türlü kişiselleştirme yapılması bu açıdan cihazları eşit hale getirebilir. Çünkü her ne kadar ben yükleyemesem de iPhone teması var A1200 için. Default haliyle iPhone havada karada A1200'ü döver ama.

    Kullanım kolaylığı: Ne? A1200 ve tek el kullanmak mı? Şaka?

    Kullanırken alınan keyif: iPhone başlarda daha cazip gelebilir, ama bir süre sonra sıkıyor. Ben oyumu A1200'den yana kullanmak istiyorum. Yalnız şöyle birşey var ki hiçbir cihazın dokunmatik ekran performansı iPhone'un Capacitive ekranınkine ulaşamıyor. Tartışmasız dokunmatik ekranlı cihazlarda kullanım kolaylığında lider iPhone'dur.

    Şimdi biraz da WM ile kıyaslayalım:

    Hız: WM'a laf ederiz ama donanımı iyi kullanır kerata. Günlük işleri yapmaya çalışırken çıkarttığı zorluklar nedeniyle yavaş sanılır ama değildir aslında. Fakat çok da performanslı olduğunu söylenemez. Bu açıdan A1200, WM cihazların bir çoğunu solluyor (yine OC'lu haliyle tabi ki). Linux ROX!!!

    Görünüş: İkisinin de Default hali itici ancak kişiselleştirme açısından ikisi de sınır tanımıyor. Bu açıdan eşit tutuyorum ikisini.

    Kullanım kolaylığı: İkisi de sınıfta kalıyor bu konuda. WM Smartphone Edition hadi neyse de WM cihazları da A1200'ü de tek el kullanmak ölüm.

    Kullanırken alınan keyif: Kişiselleştirmeler olsun, yüklenen Emulatorlar olsun WM biraz önde. Ama Linux'un da performans önceliği var. Ayrıca ses kalitesi birçok WM cihazdan iyi. Kararsız kaldım açıkçası. WM'da PS One oynamak gibi bir olay var çünkü. Buna da eşit diyelim en iyisi.

    Bölüm 7 - Pil ömrü

    OC'suz haliyle bana 3 gün dayanmayı başardı. OC edersem bu süre 1.5-2 güne düşer diye tahmin ediyorum. Yaklaşık 10 saattir 520 MHz'de cihaz ve hala zerre ısınma yok. Helal olsun demeden edemeyeceğim bu konuda.

    Artılar - Eksiler

    İlk olarak artılar:

    -Dokunmatik ünvanını hakeden müthiş bir ekran
    -Hiç fena olmayan ses kalitesi
    -Harika bir tasarım
    -Eh işte denilecek bir kamera
    -Ortalama üstü pil ömrü
    -Linux ROX!!!

    Ve şimdi eksiler:

    -Adam gibi bir klavye bulamadınız mı?
    -Peki ya daha büyük bir ekran?
    -Hadi onu geçtim biraz parmakla kullanılabilir yapsaydınız?
    -Neden Türkiye'de yok cihazınız hala? Yıl oldu 2009 bre insaf be.

    Evet, incelememizin sonuna geldik. Umarım beğenirsiniz, baktım ki hiç incelemesi yok bu güzide aletin, ben de bu boşluğu doldurmaya çalıştım. Olumlu-olumsuz her türlü eleştiriye açığım.







  • geç kalınmış; am çok iyi bir inceleme

    abisi A1600 de wi-fi var. external wi-fi desteği olmasa bile bence on numara, kendi tarzı diyeceğim ama muadili yok...

    tipik motorola ya has devrimsel bir cihaz..
  • Ah be hocam sorma, Türkiye'de bulamamıştım o aralar, baktım Q incelemesi var ben de yapayım eksiklik dolsun dedim, zira forumda her Motorola cihazının incelemesi var. Yorumun için de çok teşekkür ederim.

    Kardeşine param yetmezdi benim muhtemelen, zaten bunu da ikinci el aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Diablo -- 9 Ağustos 2009; 12:09:33 >
  • Neden kimse ilgilenmedi hayret. Türkiye'de yok diyedir herhalde. Cihaza sürüyle FW çıkmış durumda, herbirini denemek bile ayrı bir zevk haline geldi benim için.
  • asus ve eten pda ve sayısız nokia kullanan biri olarak bence bu cihaz hepsinden üstün keşke 5.0 megapixel kamera ve wifisi olsa o zaman bi 5-10 sene sürekli zirvede kalırdı heralde :))2yıldır kullanmama ragmen smartassistant ile program yükleme olayını dün çözdüm ve yeni almış gibi kullanmaya başladım tekrar:))yalnız türkçe yapamadım yapabilmiş varsa yardımcı olabilirmi
  • ehehehe 5 sene geç kalınmış bir inceleme de olsa faideli bir eser diyorum

    o zamanlar e680 ile aynı anda çıkmıştı da ses getirmişti, ikilemde bırakmıştı özellikle bu cihazın çinde vietnamda taiwanda falan manyakları vardır söyliyim.

    ayrıca yeni çıkan abisi a1600 de dehşet bir cihazdır saydam kapak dokunmatiktir vs... youtube da bir incelemesine bakın
  • pakimeno maalesef bu cihaz için Türkçe dil seçeneği yok. Her türlü dile uyarladı herifler ama Türkiye'yi iplemediklerinden olsa gerek buna çıkmadı.

    sioux,

    Gaza getirme şimdi, onu almak için para biriktirmeye başlarım yoksa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.