Şimdi Ara

Motoru Elimize aldık.. (Destek) [vw polo 2001]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
13.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar durumu anlatmaya aracimin yaptigiyla baslamak istiyorum.
    istanbul- ankara otobaninda giderken düzce yakınlarinda yag lambam yagdi. durdurdum.yagi kontrol ettim sorun yoktu.. tekrar calistirdim sorun yoktu. ilerledim.. ara ara yapti durdurdum calistirdim yine sorun yoktu..
    motordan ekstra bir ses te gelmiyordu ama cok nadir vitesten atmaya baslamisti.
    Bayram dönüsü baktiririz diye bekledik..
    Bugün geri dönüs yolunda otobana cikmadan motordan ses geldi.. cektim saga baktim.. cok rahatsiz ediciydi.. yol yardimiyla düzcede bir tamiraneye cektik.
    Cok fazla masraf edecek durumumda yok ama sonuc olarak araci tamir ettirmem gerekiyordu.
    Tamirci yag deposunu söktü icinde piston parcalari ve bilimum motor bulunmaktaydi.
    Anlayacaginiz arabanin motoru yag kazanina inmisti.
    gördügüm kadariyla 2 piston inmisti asagi.

    Bunun bana masrafi ne olur?
    Tamirciden alip servise mi götürmek iyidir?
    Aracin parcalarini aksaraydan alip kendim yollayacagim.
    Önerbileceginiz yer var midir?

    Sormadigim ama bilmem gereken seyler varsa da aydinlatirsaniz sevinirim..







  • Geçmiş olsun.

    Tahminim yap pompasında oluşan bir arıza bu sorunu doğurdu...

    Aracınızı güvendiğiniz bir tamirciye götürün. Bu iş yol üstü bir ustaya yaptırılacak iş değil.

    Motor açılmadan nelerin değişmesi gerektiği, ne kadar masraf çıkacağı belli olmaz.

    Mümkünse bulunduğunuz ilde, tanıdığınız veya garantili iş yapan, ileride sorun çıktığında ortadan kaybolmayacak, işinin arkasında duran bir özel vw servisi veya güvenilir bir ustaya götürün aracınızı.

    Hatta bu uğurda vereceğiniz 100-200 ytl lik taşıma masrafı, size belki kar olarak bile geri dönebilir.

    Büyük bir ilde gereken parçaları kendiniz de temin edebilirsiniz. Parçalar için birçok farklı yerden fiyat alın.

    Masrafınız her ne olursa olsun hiç de azımsanacak derecede olmayacaktır. Durumu görmeden fiyat vermek zor ama birkaç bin ytl yi şimdiden gözden çıkarsanız iyi olur...

    Tekrar geçmiş olsun...




  • Arkadaş sorunuzu cevaplamış.Extra olarak yağ basınç göstergesi yanınca adı üzerinde yeterli yağ basıncı oluşmuyor demektir.Bunun bir sebebi baktığınız gibi motorda yağ olup olmadığı gibi diğeri de yağ pompasının arızalamasıdır.Keşke bir bilene telefonla danışsa idiniz.Veya 7/24 servisi arayıp sorsaydınız.Masrafınız arkadaşın dediği gibi motoru açmadan anlaşılmaz.Ama 1000 YTL nin üzeri olacağı kesin diyebilirim.Geçmiş olsun.
  • BU ARADA BENDE Bİ SORU SORAYIM BENDE YOLDA GİDERKEN BAZEN BİNDE BİR YAPIYOR YAĞ LAMBASI YANIYOR ARABA ÖTÜYOR YARIM SANİYE FİLAN SONRA ESKİ HALİNE DÖNÜYOR , YAĞ DEĞİŞİMİNDEN SONRA BU SORUN OLUŞTU ÖNCEDEN HİÇ BİŞEY YOKTU BEN YAĞA BAĞLIYORUM AMA ARKADAŞINKİ GİBİ BİR DURUM OLUŞABİLİRMİ İLERİDE ? İLGİLERİNİZE TEŞEKKÜRLER
  • En garanti yontem yag musiri yerine manometre baglanarak motorun belirli devirlerde kac bar yag basinci olusturduguna bakarak bunu katalog degerleriyle kiyaslamak. Araclarin tamir katalogunda atiyorum rolanti 0.8 bar 3000 devir 4 bar gibi referans degerler olur. Onlardan cok fazla sapma varsa sorun anlasilir. Zaten yag musiri rolantide olabilecek en az basincin altinda bir deger okursa yag lambasini yakar. O degerin uzerinde lamba yanmaz, ancak yag basinci ust devirlerde kusursuz yaglamayi saglayacak seviyede olmayabilir.

    Dedigim gibi en guzeli manometreyle kontrol ettirmek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pcdata76

    En garanti yontem yag musiri yerine manometre baglanarak motorun belirli devirlerde kac bar yag basinci olusturduguna bakarak bunu katalog degerleriyle kiyaslamak. Araclarin tamir katalogunda atiyorum rolanti 0.8 bar 3000 devir 4 bar gibi referans degerler olur. Onlardan cok fazla sapma varsa sorun anlasilir. Zaten yag musiri rolantide olabilecek en az basincin altinda bir deger okursa yag lambasini yakar. O degerin uzerinde lamba yanmaz, ancak yag basinci ust devirlerde kusursuz yaglamayi saglayacak seviyede olmayabilir.

    Dedigim gibi en guzeli manometreyle kontrol ettirmek.

    HOCAM YAĞ İNCE GELİRSEDE BASINÇ DÜŞERMİ ? ÇÜNKÜ ÖNCEKİ YAĞIM KALIN YAĞDI 20/50 ŞİMDİKİ İSE 10W-40



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 8 Ekim 2008; 15:58:56 >
  • böyle olaylar,beni 91 model ama sorunsuz arabamı değiştirme isteğinden vazgeçiriyor. 2001 model vw gibi bir otomobilin yaptığına bak.

    bu arada geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 7 Ekim 2008; 23:48:10 >
  • Yag incelirse basinc duser, ancak uygun iklim kosullarinda uygun yagi kullandiginiz surece (5W/30 da koysaniz) yag lambasini yakacak seviyeye inmemelidir.
  • teşekkürler arkadaslar.

    Uzun süre yazamadim.
    (30000-50000) arasinda oldugunu düsündügüm bi motor aldim.
    taktirdik.
    simdi sorunsuz calisiyor ama olan oldu.
    sebebi de düsündügümüz gibi yag pompasinin motoru ara ara yaglayip ara ara yaglamamasi ve yüksek hizdayken bunu belli etmemesiydi. motordan ses geldiginde de is isten gecmisti.
    olan oldu.
    benim basima geldi size de gelmez umarim.
  • geçmiş olsun arkadaşım..

    sevgili o.b.k :

    bu yağ pompalarını hiç kontrol etmiyor ettirmiyoruz bunun sebebi ne olabilir bu konuda önerileriniz nelerdir ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yaman53

    geçmiş olsun arkadaşım..

    sevgili o.b.k :

    bu yağ pompalarını hiç kontrol etmiyor ettirmiyoruz bunun sebebi ne olabilir bu konuda önerileriniz nelerdir ?



    Hocam aslında yağ pompası öyle sık arıza veren bir parça da değildir. Hatta çoğu motorda ömürlüktür. Rektefe durumunda değiştirilir. Ancak konu VW grubu motorlar olunca ilk aklıma gelen parça yağ pompası oluyor. Kendi 1.8 T motorumda bile yaklaşık 60.000 km de bir değiştiriyorum yağ pompasını. Gerçi herhangi bir arıza durumunda, tıpkı arkadaşın anlattığı durumda da olduğu gibi yağ ikaz lambası yanıyor ama herzaman yanmadığı için kullanıcı durumu önemsemiyor. Yağ ikaz lambası yanmışsa muhakkak sebebi araştırmalı. Zaten böyle bir arıza durumunda da genelde rönaltide yağ basıncı düşünce ikaz lambası yanar. Yüksek devirlerde yağ lambası söndü diye yola devam edilmemeli.

    Kolay gelsin...




  • walla yağın şakası olmaz motor yağın üzerinde gider o yüzden ertelemyın motor 2-3 dk ka yağsız çalışsa işi biter ona göre herkes dikkat etsin
  • benim 2001 polo comp. tada şuan yağ lambası ara ara yanıyor ustalar yağ pompasından oldugunu soyluyor. bunun çıkması olsa iş görürmü aceba? be bana 1500 den aşağı olmaz masraf dediler. şuan motor çalışıyor ve biniyorum binmemem mi lazım sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acy78

    benim 2001 polo comp. tada şuan yağ lambası ara ara yanıyor ustalar yağ pompasından oldugunu soyluyor. bunun çıkması olsa iş görürmü aceba? be bana 1500 den aşağı olmaz masraf dediler. şuan motor çalışıyor ve biniyorum binmemem mi lazım sizce?


    daha önceleri tofaş aracımda benzer bir sorun vardı. gaza bastığım amanlarda lamba sönüyor, ama rölantide lamba yanıp sönüyordu. Pompayı değiştirdim.Değişen bişey olmadı.

    Bence siz 1500 liralık bir masrafa girmeden bir kaç usta daha gezin.

    ek olarak hangi şehirdesiniz?
  • Çıkma parça ne kadar verimli olur bir düşünmenizde fayda var, aracın nasıl darbe aldığı ve hangi parçalarının ağır hasarlandığı önemli.
    Alacağınız çıkma da başınıza dert açabilir. Söz konusu aracımda aks ile ilgili problem yaşadım, 100 liraya çıkma aldım, işçilikle 150 ye geldi, aynı problemi 1 ay içinde bir daha yaptı, yine masraf açtı.
  • 1700 tl ye yağ pompası dahil piyano kapak 4 fincan ve kolunu değiştirdim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acy78
    1700 tl ye yağ pompası dahil piyano kapak 4 fincan ve kolunu değiştirdim


    Netice?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.