Şimdi Ara

Motosiklet Karenajı Boyama!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • An itibari ile CBR 125'in zımparalama işlemini bitirmiş astar ve boya kısmına geçmiş bulunuyorum..Çevreden sağladığımız UFO kızılötesi ısıtıcımızla, toz toprak izolasyonunu sağlamak için kurduğumuz branda çadırımızda her şey hazır bekliyor.Fekat işlemlere başlamadan hemen önce sizlere de danışmak istediğim bi konu var; bütün elemanlar (astar, boya, vernik) akrilik olmak kaydıyla hepsinin de sprey (kaliteli gillerden) olduğunu belirtmek isterim.Durum da böyle olunca acaba Sprey nasıl olur sorusu geliyor insanın aklına.Bi de neticede ikisi de aynı boya, ha kutuda ha tabancada..Acaba diyorum sizlerden daha önce bu işlemleri düzgün bi işçilikle uygulamış ve istediği neticeyi alamamış olanınız var mıdır??Varsa ve sorunu anlayabilmişse de bizlerle paylaşır mı??

    Bi diğer konu ise; karenajlar için plastik astarı kullanıcam ve acaba bu astarı depo gibi metal yüzeyler için de kullanabilir miyi??Hani mantık şöyle diyo ya usulca; "olm plastik astar plastik esnediği için boya çatlamasın diye var, e sen esneyen astarı depoya atsan bişicik olmaz kii!!" İŞte bu işin aslını da bilen varsa paylaşabilir mi?? Teşekkürler..







  • ee resimleri çekip atsaydın zımparalama aşamaları falan bizde bakardık asıl oluyor diye :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oknglr

    ee resimleri çekip atsaydın zımparalama aşamaları falan bizde bakardık asıl oluyor diye :D

    aa mantıklı :D en kısa zamanda atıyorum ;)
  • aşama aşama resimledirip detayları anlatırsan faydalı bir içerik oluşacaktır
  • Karenaj değil grenajdır o hocam. Düzeltmeden edemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nipp10

    Karenaj değil grenajdır o hocam. Düzeltmeden edemedim.



    Üzülerek söylemeliyim ki doğrusu karenaj hocam



    Bknz:Grenaj; fransızca'da "carenage" kelimesinin okunuşu "karenaj"'ın motosikletçiler arasında ağız alışkanlığı ile soylenen hali. motorun sag - sol ve hatta alt kısmını kapatan aerodinamik saglayan pvc parcalardır.
    (satria, 24.05.2004 09:21)
    kaynak: ekşisözlük


    Ayrıca eski ve yarım bi gemi inşaa öğrencisi olarak gemicilik sektöründe de çok konuşulan bi terimdir.Kalafat etmek kaplamak gibi anlamlara gelir.. Saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letthegoodtimesroll -- 2 Aralık 2012; 18:51:40 >




  • Doğru söylüyormuşsun ben hiç araştırmamıştım.
  • ))
  • Bende grenaj olarak biliyordum ama yanlış olmasın diye yazmadım. Onun dışında bazı tanınmış markalar da grenaj yazıyor. Belki doğrusu grenajdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adGloriam

    Bende grenaj olarak biliyordum ama yanlış olmasın diye yazmadım. Onun dışında bazı tanınmış markalar da grenaj yazıyor. Belki doğrusu grenajdır

    Size şuradan da bi örnek verebilirim; büyük, motosiklet tanıtım dergileri ve Motosiklet test sürücüleri yeni çıkan bi modeli tanıtırken ürünün kablo, hortum, boru, iplik, tüy, kıl gibi şeylerinin güzelce yerleştilip yerleştirlmedini anlatmak için de "Karena işçiliği güzel, derli toplu ve fazlalık barındırmıyo" ya da tam tersini anlatan cümleler kullanarak bize motosikletin bahsettiğim kısımlarını anlatmaya çalışırlar..Karena-Karenaj-biçağrışım-güzeeel :)




  • Üstat resim bekliyoruz mümkünse...
  • Hocam selamlar..
    Oncelikle forumda bu sekilde ugrasan insanlari gormek gercekten cok sevindirici belirtmeden edemedim.Sahsen astar konusuna biraz yabanciyim fakat youtube a altin elbiseli adam wunderwaffe yazarsaniz orada zimpara astar ve boya atarken cekilmis oldukca yararli bir videosu var belki bir fikir olusturur kafanizda..
    Sonuclari bekliyoruz.
    Kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar biçok kere fotğraf yüklemeyi denedim fakat boyut konusu biraz sıkıntı çıkardı bana..Bi süre önce de Linux kullanmaya başladığım için boyut düzenleyici program falan filan işleriyle uğraşmak gerekti o yüzden bu güne kaldı.Beklettiğim için özür dilerim, yarına kadar tüm detaylarla vardığım noktaya kadar her şeyi anlatıcam..Saygılar..
  • Bunlar zımparadan çıkmayı başaran parçalar..CBR125'e ait 15 16 adet parçanın zımparası tam bi hafta sürdü.işi bilene de bilmeyene de oha dedirtecek bi süre farkındayım ama işin aslı şu; arkadaşımın bu motosikleti aldığı şahıs ve daha önceki sahipleri işlerinde gayet uzman motosiklet kasaplarıymış.Günlerden bir gün canları sıkılmış ve motosikleti nerdeyse hiç parçalamadan boyamışlar.sonra bi güün yine canları sıkılmış ve yine boyamışlar..Derken derken biz ele alana kadar motosiklet tam 8 kat boya görmüş.İlk etapta boya sökücü kimyasal kullanmaya karar verdik fakat bu kimyasal bize öyle bi madik attı ki sormayın..Sakın sakın evde denemeyin çünkü on dakika içinde bütün karenajlarınız eriyim gitmiş olabilir..Bikızım plastiği elimden zor çıkardım!!

    Neyse işte bi hafta zımpara sürdükten sonra (sürtmekten fotoğrafa zamanım kalmadığı içün zımpara fotom yok, zaten de bildiğin git gel mekanizması, lakin şöyle bişi var; boya kalınsa plastiğe zarar vermeden üst katmanları bayaa bi kalın zımparayla yedirebilirsiniz sonrasında astar boy verdiğinde inceye geçin ve sonra daha da inceye..plastiğin kendisi bel verdiğinde bütün plastiği 1500-2000 numara zımparayla sanki zımparalamıyomuşçasına zımparalayın..Olay budur..) boyama işlemine başladık..Boya işlemi bildiğiniz üzere temiz yüzeye ilk iki kat her katın kuruması beklenerek akrilik bazlı plastik astarı, daha sonra yine akrilik boyanın durumuna göre iki üç hatta dört ve beş kat boya, daha sonra da son kat boyayı atar atmaz boya kurumadan hem de akmayacak şekilde bi kat vernik olarak atılırsa bayaa güzel oluyo..Dikkat etmek gereken noktalar ise; eğer benim gibi sprey boya kullanıyosanız spreyin butonuna ilk basışta ve bırakırken yoğun bi akış olduğudur.Bu yüzden sağa sola yada aşağıya yukarıya hareketler esnasında parçanın hemen başlangıcında butona basın ve parça biter bitmez butonu bırakın aynı işlemi geriye dönerken de uygulayın.Uzaklığın en az bi karış olmasına dikkat edin ve büyük harflerle yazıyorum; UFO TARZI BI ISITICI ILE PARÇALARI HEM ÖNCEDEN ISITIN HEM DE BOYA ESNASINDA VE SONRASINDA UFOYU YAKLAŞIK BI KULAÇ MESAFEDEN PARÇANIN ÜZERINE KONUMLANDIRIN..Alın size fırın boya

    Bunların yanında yerler ve duvarlar yıkanırsa sonuç daha da güzelleşiyor.Ben boya yapacağım alanı badana için kullanılan şu 20metrekarelik brandalardan alıp adırçardak gibi çevirdim.hem toza karşı korunaklı oldu hem de ısıyı muhafaza ediyor.Bu gün depo ve kuyruk karenajlarını boyadım.Çok şükür ki sonuç hayet iç açıcı.. Boya rngini de CBR 250 R modelinin siyahı olarak seçtik.Gayet yakışıklı olacağa benziyor

    Arkadaşımın telefonunda boyayı falan da atarkenki fotoğraflar da var..Nasipse en kısa zamanda daha detaylı bilgi paylaşımında bulunurum..Şimdilik volta..

     Motosiklet Karenajı Boyama!!




  • Depoda biraz hasar vardı macun falan gerekti..içeri boya kaçmasın diye de iç kısmın çapında bi karton, ortasına delik ve gördüğnüz şekil ortaya çıktı..

     Motosiklet Karenajı Boyama!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letthegoodtimesroll -- 6 Aralık 2012; 21:39:11 >
  •  Motosiklet Karenajı Boyama!!
  • Bi milyon tane resim yükledim (yüklediğimi sandım) hiç biri yok az daha güzelim LCD'yi kırıyodum kusura bakmayın resimleri tek tek atmamın sebebi bu yani..

     Motosiklet Karenajı Boyama!!
  •  Motosiklet Karenajı Boyama!!
  • Jantları dahil tüm parçalar tek tek boyanıyor..Bu zımparadan çıkan ön jant,Disk üzerinde eğreti duruyor..

     Motosiklet Karenajı Boyama!!
  • Kuyruk karenajlarının ön kısımları mat siyahtır dikkatinizi çektiyse

     Motosiklet Karenajı Boyama!!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.