Şimdi Ara

Mouse takılma ve explorer.exe yeniden başlama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aslında sorunum bir kaç ay öncesine dayanıyor. Notebookum Lenovo G580 Win 8.1 x64 i5 3210M, 4GB DDR31600 RAM (256MB HD4000e ayrılı), 1GB Nvidia 610M, 500GB ST500LM012 HN-M500MBB HDD. Herşey normalken birden sık aralıklarla masaüstünün(explorer.exe) gitmesi-beyazlaşması ve yer yer firefox veya chrome un donmasıyla başladı. HDDyi HD Tune ile tarattığımda 2 bölgenin kırmızı yani bad sector lu olduğunu gördüm. Ayrıca lenovo solution center da hddde sıkıntı olabileceği yönünde uyarı verdi. Sorunun HDDdeki bad sectorden kaynaklandığını düşünerek notebooku garantiye yollayayım dedim. İçerisinde şahsi dosyalarım olduğundan göndermeden önce win 8.1 in kendi sıfırlaması ile format atayım dedim. Daha sonra tekrar HDTune ile tarattığımda bad sector lu alanların gittiğini gördüm. Emin olmak için defalarca tarattım ve bad sector artık yoktu. Bir de lenovonun programı ile kontrol ettim onda da sıkıntı yok.

    Malum lenovonun garantisi yerinde olduğundan ve benim de işlerimin yoğunluğundan dolayı evde olmadığımdan bir türlü UPS kargoya(adam gibi şubesinin olmamasını saymıyorum bile) teslimat işlemi olmadı. Hazır bad sector yokken ve işlerimin aksamaması için sistemi tekrar kurup öyle denemeye karar verdim. Hatta kurmadan önce yine emin olmak için HDDyi ağzına kadar doldurup tekrar HD Tune ile tarattım ve sorun çıkmadı. Sonrasında formatlayıp sistemi ve programlarımı kurdum. İlk gün herşey normaldi ama..

    Şu an her zaman olmasa da sıklıkla yaşadığım bir problem var. Farkkettiğim kadarıyla genelde internet açıkken oluyor. Firefoxta 3-4 den fazla sekme açınca mouse başlıyo takıla takıla hareket etmeye ve 10-12 sn sonra da explorer.exe nin yeniden başlamasıyla sorun düzeliyor ama dosyalarla alakalı işlemler varsa malesef hepsi iptal. RAM genelde %50 kullanılır seviyesinde ve arada HDD %100 kadar zıplıyor ama gene de HDD her %100 olduğunda ya da RAM %100e geldiğinde bu sorun olmuyor bazen RAM gayet normalken de yapabiliyor.

    Aklıma gelen 2 şey var. Ya RAM az geliyor ve sanalbellek de HDDnin performansı yerlerde olduğundan okuma yazma yetişemiyor ve exploreri kapatıp başlatıyor. Ya da HDD hakikaten sorunlu ve şansıma o bölgeye denk gelince sapıtıyor. Öncelikli RAM gibi duruyor çünkü HD4000e 256MB de ayrıldığından 3.75GB kullanılabilir kalıyor ve ek RAM takviyesi ufukta gibi. Aslında kesin çözüm HDDyi SSD ile takaslayıp RAMi de en azından 8e çekmek ama mali olarak şu an fazla bir harcama yapamayacağım $da böyle başını alıp gitmişken...

    Neyse çok uzattım ama devamlı nette olmadığımdan sorunumu ayrıntılarıyla yazdım. Sizlerin görüşlerinizi beklerim...

    Not: Eklemeyi unuttum işlemci ekran kartı anakart vs sıcaklıkları normal seviyelerde. Bir tek PCH Diyotu 65-72 arası dalgalanıyor. Gerisi 60ın altında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kada34 -- 20 Eylül 2014; 3:43:50 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.