Şimdi Ara

MOUSE TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben şuan a4 tech x7 kullanıyorum fakat a4 tech kalitesiz geldiğinden dolayı yeni bir mouse almak istiyorum kafamda 2 tane seçenek var

    1.logitech g9 2.microsoft sidewinder x8

    fakat x8 kablosuzmuş,kablolu kablosuz arasındaki fark nedir avantaj ve dezavantajları nelerdir?birde bunlardan hangisi daha iyidir veya önerebileceğiniz daha kaliteli ve iyi bir mouse varsa sölerseniz sevinirim birde nedeniyle beraber yazarsanız iyi olur. şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asssker -- 3 Temmuz 2009; 19:02:51 >



  • Bu gösterdiğin iki seçenekten G9'u seçerdim. Sidewinder'lerın yapısı hiç ergonomik değil.

    Kablolu mouselarda veri akışı daha hızlı olur.
  • sidewinder çok hoşuma gitmişti birde klavyem sidewinder takım olsun die istiodum fakat kablosuz olması çok düşündürdü birde okuyunca kötü oldunu ondan vazgeçtim gibi fakat ergonomik olması bakımından da kötüymüş demek peki g9 dışında başka önerebileceğiniz? (lachesis - g5, ....... falan)
  • Merhaba, G9 kullanıyorum algılayıcı performansı iyi olan bir fare (3200 DPİ Laser) fakat ele oturuşu fiyat ve segmentine göre alt düzeylerde, Razer Deathadder algılayıcısı (1800 DPİ Kızıl Ötesi) ile G9 dan alt düzeyde yer alsada ele oturuşu ve dış malzeme yapısı G9 dan kat kat iyidir, sonuç olarak G9 testlerle kanıtlanmasada sensörüyle Deathadder' dan üstün görünmekte sensör dışındaki herşeyde Razer Deathadder üstün, Deathadder almanızı öneririm.
    Razer Mamba Türkiye' de satılmaya başlandı (sanalmarketim.com' da), Deathadder ve diğer Razer ürünleride yakında satışa sunulacak. Kaynak: sanalmarketim.com müşteri temsilcileri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi explorerAA -- 3 Temmuz 2009; 20:07:36 >
  • x8 ile ilgili bir yanlış anlaşılmayı düzeltiyim. Ben de bu mouseu almayı düşündüğüm için yabancı kaynakları araştırmıştım. x8'de ergonomik problem denilen sorun büyüklüğüdnen kaynaklanmaktadır. Fakat bu sorun sadece el yapısı küçük olan insnalar için geçerli. Mouse gerçekten biraz büyük. Yakınınızda bir teknosa varsa gidip orda ölçülerine bakabilirsiniz. Benim el yapım büyük olduğundan ergonomisiyle ilgili bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum Malzeme kalitesinde de bir sorun çıkmazsa veya fiyatlarda bir indirim yaşanırsa kesinlikle alacağım.
  • aynı şekilde benimde elim büyük oldugundan sorun yaşamam aksine elime oturcak ve biraz ağırlık yapıcak birşey istioyorum, razer mamba duyduğum kadarıyla pilleri özelmiş ve şarjda problemliymiş ve razer ürünleri biraz küçük sanki?
    benim x8 de tek korktuğum kablosuz olduğu için sorun yaşıyıp yaşamıyacağım ve aktarma hızı açısından sorun olur dediniz fakat blue track teknolojisi kullanılmış ne oldunu tam bilmiyorum araştrdm fakt belki daha fazlasını biliyorsunuzdur.

    ayrıyetten abimde g9 mouse var fena deil fakat biraz kaba bi görüntüsü var birde logitech forumunda okuduğum kadarıyla logitech yapımında fazla kaliteli mal kullanmıyormuş belli bir süre sonra hasar oluşabiliyormuş, ben uzun süreli birşeyler istiyorum...

    yardımlarınız için hepinize teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Asssker

    aynı şekilde benimde elim büyük oldugundan sorun yaşamam aksine elime oturcak ve biraz ağırlık yapıcak birşey istioyorum, razer mamba duyduğum kadarıyla pilleri özelmiş ve şarjda problemliymiş ve razer ürünleri biraz küçük sanki?
    benim x8 de tek korktuğum kablosuz olduğu için sorun yaşıyıp yaşamıyacağım ve aktarma hızı açısından sorun olur dediniz fakat blue track teknolojisi kullanılmış ne oldunu tam bilmiyorum araştrdm fakt belki daha fazlasını biliyorsunuzdur.

    ayrıyetten abimde g9 mouse var fena deil fakat biraz kaba bi görüntüsü var birde logitech forumunda okuduğum kadarıyla logitech yapımında fazla kaliteli mal kullanmıyormuş belli bir süre sonra hasar oluşabiliyormuş, ben uzun süreli birşeyler istiyorum...

    yardımlarınız için hepinize teşekkürler


    X8'de aktarma hızını ona göre düşünmüşlerdir. Ne de olsa oyun faresi.




  • bende öyle düşünüyordum fakat bi yerde yine okduğum kadarıyla "piyasadaki kablosuz mouselerin geneli 2.4ghz olarak çıakrtılıyor ve tepki süresi 1ms nin üstünde oluyor buda fps oyuncuları için dezavantaj oluyor" yazmıştı birileri acaba doğrumudur? vede x8 tepki süresi neye denk gelir bilmiyorum (x8 de 2.4ghz)
  • Razerın logitechten daha çürük olacağını sanmıyorum. Dizaynları logitechten daha güzel. Tuşlar sorun çıkarana kadar logitech g7 kablosuz mouse kullanıyordum. Bu güne kadar herhangi bir yavaşlık veya atlama sorunuyla karşılaşmadım.
  • razera çürük demiyoruzki sadece razerin mouseları küçük en azından benim ellerim için fakat baya ergonomikmiş
  • Aslında mamba gördüğüm kadarıyla büyüklük ve ergonomisiyle tam bize göre Fakat firmware sorunları, pilinin özel yapım oluşu ve en önemlisi o pilin sarj süresinin de fazla dayanmaması ciddi sorunlar. Ayrı şarj ünitesi ve 2 yedek pilli(g7 gibi) olsaydı yine düşünülebilirdi ama bu haliyle fiyatını karşılamıyor
  • aynen mamba o kadar parayı hakketmiyo değmez piyasada okadar güzel mouse varken onun yerine alınabilcek bir sürü şey var en azından onun yerine giderim bi HIS 4850 iceq4 turbo alırım
  • Microsoft mouse 3000 alacaksın keyfine bakacaksın.
    Laser lerin pili çok az gidiyor, çevremde en fazla 1 hafta giden var. ben 6 aydır aynı pili kullanıyorum tabi bu kullanım sıklığına ve pilin kalitesine göre değişir.
    Oyunlarda da gerçekten çok güzel performansı var. Şu yılan desenli A4 lere baktım bende pil koyma yeri çok komikti radyo gibi ve mousu çekiyorsun dandik geliyor. Tarama kalitesi falan düşük olduğunu düşünüyorum. Microsoft 3000 kullananlar bilir. Bilmeyen yorum yapmasın.
  • X8le ilgili okuduğum son 1-2 yorumdan(yorumların doğru olduğunu varsayarsak) sonra ben de aynı şeyi düşünmeye başladım. Bunlar youtubeda X8, Mamba ve G9'la ilgili bulduğum yoru ve karşılaştırmalar. Daha çok var ama bunlar en iyileri gibi.









  • http://www.bilgipaylas.net/index.php?topic=26.0 Mamba' nın diğer farelerle karşılaştırması ve ayrıntılı 35 fotoğrafı içeren adres, tercih yaparken faydalı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi explorerAA -- 4 Temmuz 2009; 17:02:14 >
  • Mambayı kablolu mouselarla karşılaştırmak yanlış bence. Linkte sadece G9 ve G9x le karşılaştırmış. İkisi de kablolu olduğu için karşılaştırmanın pek bir anlamı yok. G7, X8 ve "sanırım" saitekin bir kaç modeliyle karşılaştırsaydı bir anlamı olurdu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Duncan Idaho

    Mambayı kablolu mouselarla karşılaştırmak yanlış bence. Linkte sadece G9 ve G9x le karşılaştırmış. İkisi de kablolu olduğu için karşılaştırmanın pek bir anlamı yok. G7, X8 ve "sanırım" saitekin bir kaç modeliyle karşılaştırsaydı bir anlamı olurdu.
    Performans ve kalite düzeyi Razer Mamba' nın altında olan ürünleri, sadece veri aktarım biçimleri aynı diye karşılaştırmak mantıksızdır, zaten Mamba' ya rakip olarak satışa sunulan G9X, Mamba' nın performans düzeyine yaklaşdığından onunla karşılaştırıldı.
  • Arkadaşlar hepinize teşekkürler bugün sidewinder x8 aldım biraz kullandıktan sonra yorumlarımı yazarım
  • @Asssker

    Aslında bir inceleme(detaylı) yapsan daha iyi olur


    @BM Mançoloji

    Mamabanın temel özelliği kablosuz oluşu. Bir rakibi olacaksa bukendisine benzer özellikte mouselar olmalıdır. G9 ve G9x ne mambanın dizaynıyla ne de kablosuz özelliğiyle yarışamazlar bence. Ayrıca G7 ve X8'in performans ve kalite düzeyinin mambadan düşük olduğunu sanmıyorum. En azından X8in bu iki sıfatı da haketmediğine eminim. Mambayla en çok kıyaslama yapılan mouse ta zaten X8.
  • detaylı inceleme derken ? :S
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.