Şimdi Ara

MSİ 970 Gaming - AMD cool and quıt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSİ 970 Gaming - AMD cool and quıt bilgisayar açılışında devreye giriyor işlemci 800 mhz çalışırken fakat 3dk sonra stabil olarak 3.4ghz de kitli kalıyor ne yapmak gerekli



  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasidokostas

    MSİ 970 Gaming - AMD cool and quıt bilgisayar açılışında devreye giriyor işlemci 800 mhz çalışırken fakat 3dk sonra stabil olarak 3.4ghz de kitli kalıyor ne yapmak gerekli

    Aynı board bendede var o dediğin ayarı kapatabilirsin mesela ama dediğin sorunu bende yapmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasidokostas K kullanıcısına yanıt
    o ayarla pc boştayken çarpan düşürüp güç tüketimini azaltıyor yük durumu artınca tekrar çarpan yükseltip normal performansa geçiyor anormal bir durum yok yani.
  • O ayar anakart biosunda C'n'Q ve CPB özellikleri olarak birbirine bağlı. Turbo açıksa, C'n'Q özelliği de açık olmak durumunda. Kapatmak için bu dediğim iki ayarı kapatmak ve işlemci çarpanını sabitlemeniz gerekli.
    Turbo kendiliğinden devreye giren bir özellik. Olabildiğince tüm çekirdekleri hız aşırtmaya çalışır. Sıcaklık sınırlarına yaklaşıldığında ise, modül çekirdeklerin yarısını kapatarak çalışır.
    C'n'Q ise, CPB kapalıyken, tek başına açık kalabilir ama sistem tepki süresi yavaşlar. Dediğiniz gibi bekleme halindeyken düşük hızda kullanılabilir bu şekilde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.