Şimdi Ara

MSİ 990 FXA GD-80 anakart 2133 mhz ram destekler mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam kanuna (sanırım Mesafeli Alışveriş Kanunu'ydu adı) göre internet ya da telefon yoluyla uzaktan alınmış ürünlerde ilk yedi gün içinde iade hakkı doğuyor. Eğer mağazadan alırsanız oradaki görevlilerin insiyatifine kalmış.
  • vatanda aynı kural geçerli ben beğenmedim diyip ürünü iade edebiliyorsun ancak para iadesi yapmıyorlar galiba yerine ürün çeki veriyorlar
  • Evet hocam Vatan Bilgisayar'da 15 gün içerisindeki iadelerde alışveriş çeki veriyorlarmış.

    "4822 sayılı kanunla, değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunda mağazadan yapılan alışverişlerde koşulsuz iade yoktur. Mesafeli satış çeşidi olan telefon ve internet kanalı ile yapılan satışlarda ise 7 gün içinde cayma hakkı tüketiciye kanunla verilmektedir."

    Benim bahsettiğim yukarıda yazan durum. Vatan'ın sitesinde yazıyor bu. İnternet ve telefonla yapılan alışverişlerde yedi gün içerisinde ürünü iade edebilirsiniz.

    Üç ay önce Vatan'dan Corsair H80i sipariş etmek istemiştim. Büyük ihtimal hayatımın salaklıklarından birini yaptım ve karşımda Corsair GS700 güç kaynağı buldum. Faturada ve sitenin sipariş takip sayfasında da GS700 vardı. Kargo firması şehirden ayrılmadan önce Vatan Bilgisayar'a da bildirerek geri gönderdim. Ürünün bedelini karta iade ettiler. Sanırım Corsair H80i'yi görünce heyecanlanıp sepete yanlış ürünü eklemişim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 9 Mayıs 2013; 13:56:05 >




  • Bugün bu konuya nedense mesaj da yazamadım. Sürekli hata verip durdu. En sonunda: "Konuya mesaj yazamıyorum." yazdım ve girildi. Ondan sonra editleyerek yukarıdaki mesajı yazdım.

    Bu gün Teknobiyotik'den aradılar. Ürünü denediklerini ve sorunsuz çalıştığını söylediler. Sorun demek ki başka yerde ama nerde?

    Daha önce ekrana iki kez görüntü gelmediği olmuştu ama ertesi gün kendiliğinden düzelmişti. Gerçi onlarda bilgisayar çalışıyor gibi davranıyordu ama görüntü gelmiyordu. Bu seferkinde hayat belirtisi yoktu. Yine birkaç gün için sapıttıysa bilemiyorum.




  • biraz klişe olcak ama elektronik cihaz şans işi,şanssızlık olmuş seninkisi vallaha ne diyim ama ben sabretooh aldım memnunum. sen niye sorun yaşadın anlayamadım

    vallaha sistemim imzada yazıyor ve çok uyumlu parçalar baya stabil çalışıyor kendi sisteminle bi karşılaştır istersen ama sistemle alakalı olduğunu sanmam hdd yapılandırmasını iyi ayarlayabilirsen tüm sorunların ortadan kalkıcak bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi collector2 -- 10 Mayıs 2013; 9:00:35 >
  • Yok zaten öyle hocam. Şans işi maalesef. Kart gelsin bir bakalım. Belki biraz gezmek iyi gelmiştir.

    Geldiğinde tekrar deneyeceğim. Olmazsa bir bilgisayarcıya götürüp işlemci ve bellekleri test ettireceğim. Duruma göre anakarta da baktırırım. İşlemci ve bellekler çalışır da anakart çalışmazsa yapacağımı o zamanki sinir katsayım belirleyecek. Belki kartı ikiye ayırırım.

    Evin elektrik tesisatında mı bir sorun var diye düşünüyorum ama eski sistem yeni sistemden daha fazla çalıştı ve hiç bu tarz dengesizlikler yapmadı. Bazen açılmadığı oldu ama Clear CMOS jumperini yanlış yere taktığım veya tamamen çıkardığım için oldu. Neyse bakalım.




  • Daha önce yazmışım. Sildim.
  • Hocam zamanınız varsa ben sizden bir şey rica etsem?

    Sabertooth'un ne kadar ısındığını ve anakartların 60 derece vs. ısınmasının normal olup olmadığını merak ediyorum. Onun için Prime 95 programı çalışıyorken mesela 5 dakika sonra Termal Radar programından işlemci haricindeki yerler için en yüksek sıcaklığa bakar mısınız? Asıl merak ettiğim nokta anakartın işlemciye güç sağlayan devrelerinin bulunduğu alanın yük altındaki sıcaklığı. Sanırım programda VCORE olarak geçiyor.
  • benim bildiğim 65 dereceler sınırdır. 60 derece normal değil bende de aynı anakart var. en yüksek ısı 42 derecelerde.
  • Cevabınız için teşekkürler hocam. En yüksek ısıya Termal Radar ile bakıyorsunuz değil mi? Bu soruyu şu nedenle sordum: Benim anakartta tek sensör var ve o sensör de ısınan kuzey köprüsüne uzak bir mesafede. Bunun için kuzey köprüsü cayır cayır ısınırken anakart sıcaklığı düşük görünüyor. Sabertooth'da termal radar var. Yani anakartın her yanı sensör dolu. Asus'un kendi programı dışındaki programlar diğer sensörlerin bilgilerine ulaşamayabilir.

    Bir de 60 derece civarı derken dokunarak tahmin yaptım hocam. Zaten dediğim gibi o bölgenin sıcaklığını ölçecek sensör yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasan07-36

    Cevabınız için teşekkürler hocam. En yüksek ısıya Termal Radar ile bakıyorsunuz değil mi? Bu soruyu şu nedenle sordum: Benim anakartta tek sensör var ve o sensör de ısınan kuzey köprüsüne uzak bir mesafede. Bunun için kuzey köprüsü cayır cayır ısınırken anakart sıcaklığı düşük görünüyor. Sabertooth'da termal radar var. Yani anakartın her yanı sensör dolu. Asus'un kendi programı dışındaki programlar diğer sensörlerin bilgilerine ulaşamayabilir.

    Bir de 60 derece civarı derken dokunarak tahmin yaptım hocam. Zaten dediğim gibi o bölgenin sıcaklığını ölçecek sensör yok.

    doğru kardeşim ben sendede sabertooth var sandım
  • Yok hocam Sabertooth değil. Ben daha çok Sabertooth'un kuzey köprüsü ve VCORE sıcaklıklarını merak ediyorum. Sabertooth'la kıyaslayarak kendi durumumun normal olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.