Şimdi Ara

MSI DKA790GX ve BIOS güncelleme(me)si

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sorudan önce kısa hikayesi:
    Yakın zamanda MSI790GX anakart ve Phenom II 940 aldım. İlk aldığımda BIOS sürümü 1.4 idi, bu yüzden yeni Phenom'u tanımasında problem vardı. MSI'ın kendi Live Update'inden 1.6 sürümü olduğunu öğrendim, güncellemesi için çalıştırdım ancak hata verdi ve kilitlendi. Ama bu arada hard disk'e BIOS dosyalarını indirdi. Ben de indirdiği dosyayı USB'den DOS boot ederek AMI Flash ile kurdum. Daha sonra da üzerine Vista x64 kurdum ve şu anda bir problem yok, buraya kadar tamam.

    Şimdi MSI'ın Live Update'ini çalıştırdığımda hata verip duruyor ve yeni BIOS var mı yok mu onu bile göremiyorum. DKA790GX Platinum sayfasında BIOS dosyaları var ama bendeki Platinum değil.

    Soruya gelince: Platinum ile standart anakartın BIOS'ları aynı olabilir mi? Değilse ben yeni sürüm çıktığını ancak Live Update'ten öğrenebileceğim ama çalışmıyor. Benzer sorunu olan var mıdır, yoksa herkes çalıştırıyor da bende mi problem vardır acaba?







  • Aynı anakartı kullanıyorum Amd X2 7750BE ile.Ve ben de sorun yaşadım ilk başta bios ile ilgili.Bende 1.2v yüklüydü liveupdate sitesinden bir türlü windows ortamında yükleyemedim.Daha sonra Platinum anakartın 1.5v biosunu yükledim şu an sorun yok gibi.Sanırım aynı bios ları kullanıyorlar.Emin değilim.Ancak en kısa zamanda çıkacak kendi orjinal biosunu yüklemek istiyorum.Zira anakartın tam performans ile çalışmadığına dair şüphelerim var.Beklemedeyim ben de.
  • şuan siteye giremiyorum Eğer dos altından yapmak isterseniz bilgisayarı dos ortamında açın Eğer DKA790GX PLATİNUM İLE biosu aynı ise USB Flash dikiniz varsa indirdiğiniz bios dosyalarını rardan çıkarın çıakrtığınız dosyaları flas diske atın sonra dos ortanında açtınız zaman USB DİSKİNİZİ ne olarak gördü ise örneğin C:/ AFUD428 A7550AMS.160 Yazıp entere basın sonra güncellme yapar reset atar

    tekrar söylüyorum A7550 benim anakartın kodu sizinki farklı olabilir sonra yanlış biosu yükleyip sorun olmasın Windows ortaından da yapmak isterseniz

    C:\Program Files\MSI\Live Update 3\FlashUty\AMI Programı açın oradan güncelleyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.