Şimdi Ara

MSI GAMING 5 Bios Bricked

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sanırım anakartım patates oldu. İnternetteki yanlış bir rehbere takılıp masaüstü pcmden leptopum için bios update girişiminde bulundum. bir kaç rehbere bakıp çeşitli yöntemler denedim hiçbiri işe yaramadı en sonunda AfuWin denen program aracılıgı ile olabilcegini okudum ama konuyu açan zeki arkadaş bunu bios update yapıcagınız pcde çalıştırcagımızı yazmamış bende afuwini ilk defa kullanıucagımdan bilmiyordum bunu neyse, bios dosyasını afuwin ile açtım işaretlemem gereken dosyaları işaretledim en sonundada flasha tıkladım tıkalamaz olaydım pc kitlendi hiçbirşey yapamaz hale geldim ancak afuwin hala calısıyordu. Reading Program Delete Write gibi kutucuklar sürekl denk değişyitoyrdu ilk başta sandım programa okutuğum bios dosyasını modluyorki leptopta calıssın diye derken çat windows reset attı kendine gidiş o gidiş.Sistem açılmıyor sanırım modladıgı bios dosyasını benim gaming5 'e yazmaya calıstı. Sistem debug ledde 03-08 rakamları oynayıp duruyor 3 saattir denemedğim yol kalmadı. Malum msi 10 dolarcık bir butonu ekleyememiş gamng 5'e.(asuslardaki usb flashback). Manuel recoveryde calısmıyor ekrana hiçbirşey gelmiyor.Bios pilini cıkardım taktım.Cmos reset attım kaç kere işe yaramadı ramleri söktüm her slotu denedim.En son buraya yazayım dedim.Garanti dısında bir çözüm yolu olabilrmi diye.







  • Gecmis olsun servis yolu gorunmus bios cipi sokulecek tekrar flashlanip montajlanacak yada hazir flashlanmis cip takarlar evde kendi basiniza yapabileceginiz bir islem degil. Dual bios gaming 7 lerde vardi sanirim. Sizin kartta da olsaydi 1 dakikalik islem sonrasinda donerdiniz eski biosa.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

    Gecmis olsun servis yolu gorunmus bios cipi sokulecek tekrar flashlanip montajlanacak yada hazir flashlanmis cip takarlar evde kendi basiniza yapabileceginiz bir islem degil. Dual bios gaming 7 lerde vardi sanirim. Sizin kartta da olsaydi 1 dakikalik islem sonrasinda donerdiniz eski biosa.

    Evet hocam hata bende malesef ama msin bu seviyedeki bir karta bu özelliği koymaması tartışılır tamam gaming 7de var ama 5te kötü bir kart değil.Anakartı söktüm zaten suan yarın konusucam hepsiburada ilen.Sizce ücret alırlarmı kullanıcı hatası diyip
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    Ayrıca zamanında sizin kullandıgını anakart ilede bir cok flashback anım olmustu imzanızda onu görüp tekrar duygulandım.Almışken her kartın en iyisini almaya calısmak gerek.Keşke gigabyte z97x veya gaming 7 alsaydım demiyor değilim.
  • Gaming 5 yerine cogunlukla gaming 7 onerildi forumda bir zamanlar extra bir kac ozelligi nedeniyle ki dual bios bunlardan biriydi. Nacizane tavsiyem gonderebiliyorsaniz direk msi servise gonderin karti araya hepsiburada girecek onlar karti msi servicepointe gonderecek servicepoint islemi tamamlayip tekrar hepsiburadaya yollayacak sizin is uzadikca uzayacak. Kullanici hatasi olarak degerlendirmeleri cok yuksek ihtimal. Yinede sansinizi deneyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki desemki live update böyle yaptı diye.İnternette okudum live update de brickleyebiliyomuş kartları. Birde bios chip ne kadar tutar kullanıcı hatası derlerse bilgin varmıdır
  • herşeyimiz yalan dolan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim dürüstki ülkede, yarın elektronikçi tanıdıgım bir abi var ona götürcem.O bios yükleyebilir sanırım bir kart var onda daha önce tanık olmuştum
  • Elektronikçi tanıdık filan BIOS chipine bios atamaz, msi servisine göndermen lazım.
  • Interv3nti0n kullanıcısına yanıt
    garantisi var sonuçta riske atmanın manası yok. bi bios için kart parası istemezler ayrıca
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Elektronikçi tanıdık filan BIOS chipine bios atamaz, msi servisine göndermen lazım.

    yarın bi götürüp göstericem, olmadı kendim götürücem service pointe yakın sayılır.
  • arkadaşlar sevis pointe götürdüm.Olan biteni aynen söyledim önce ordaki anakart sorumlusu (adını unuttum bekirdi sanırım) bir güldü.Sonra aldı anakartı işlemcimi geçti içeri.15 dakka sonra hayırlı olsun diye getirdi anakartı paketledi tutuşturdu elime.Şimdi eve döndüm montajlıcam anakartı.
    Burdan servispointe teşekkür ediyorum.Hiç bekletmeden etmeden tamir ettikleri için :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.